לא כל כך יודעת אם ההודעה מתאימה לפורום הזה..

lee153

New member
לא כל כך יודעת אם ההודעה מתאימה לפורום הזה..

סליחה מראש במידה ולא
אני במערכת יחסים 4 שנים מתוכם נשואה שנה, התקרבנו יותר זה אל זו אחריי החתונה מבחינה רגשית ,תמיד אהבנו והינו קרובים, פשוט הריבים שהיו בזמן שהיינו חברים נעלמו.
הבעיה היא שאני מרגישה שנכנסנו למאין תרדמת. יש לנו בעיות כלכליות שמתישות אותנו ומדכאות אותנו ממש,הוא כל הזמן עובד,מהבוקר עד הלילה,בנוסף שנינו עדיין לומדים.גם אני עובדת אבל משרת סטודנטים שבקושי מרגישים בקיומה של המשכורת. הזמן היחידי שיוצא לנו לשבת יחד זה בשעות הערב המאוחרות ואז שנינו עייפים ,אוכלים רואים סרט והולכים לישון.
ממש לא תיראתי שזה יהיה ככה אפילו שלפניי שהתחתנו ידעתי בערך למה אנחנו נכנסים ולאילו קשיים לצפות. אבל האינטימיות המינית ביננו..נרדמה.. כשהתחלנו לצאת חשבתי שהוא חולה מין, באמת. היום זה הפוך לגמריי, אני בחורה מינית ואני זקוקה ל"אש" הזאת ,אני לא חושבת שבשלב כ"כ מוקדם אנחנו צריכים להתנהג כמו אנשים שנשואים לפחות 20 שנה ובעניי ככה זה.
המצב הזה ממשיך כבר הרבה זמן(עוד מלפניי החתונה אבל האשמתי בזמנו את הריבים שהיו שאולי יצרו מרחקים קצת), ודיברנו על זה לא מעט בפתיחות מלאה. שאלנו את כל השאלות ובדקנו ממה זה יכול להיות,האם נמשכים פחות פיזית? הוא טוען שלא,שהמשיכה שלו אליי היא אותו הדבר מהיום הראשון והוא לא רואה פגם קטן בי,הוא פשוט מרגיש מדוכא מינית, "אני לא חרמן אולי זה הורמנלי". אני לעומתו כן, ואני נאלצת לפרוק את הצרכים שלי לבד עם עצמי. מה שמוזר זה שאתמול הוא צילם כמה תמונות שלנו אז נכנסתי לגלריה בפל שלו ע"מ לראות אותן,וראיתי איזה סרטון פורנו,לא התאפקתי ושאלתי איך זה יכול להיות שאתה רואה פורנו ואליי אין כוח? אז הוא אמר שזה הורדה ישנה של לפניי חודש (לא משנה!כי גם אז המצב היה ככה) והוא פשוט עייף ומתסוכל מכל המצב הכלכלי ,אמרתי לו שאני יכולה לחיות עם התרדמת הזאת אבל מצב המיני רק ידרדר וחבל.
כי שמתי לב עם עצמי שמאז שהתחלנו להזניח את עניין המיני אז המשיכה שלי אליו ירדה.כשהוא היה בעל תיאבון מיני+ זה השאיר גם את הלהבה שלי בוערת ועכשיו אני כן מעדיפה להתפנק בעצמי,ללא כל עזרה וזהו,להמשיך האלה.
דבר אחרון שתמיד הפריע לי בו זה החוסר רומנטיות ,הוא כן בנאדם שמפרגן וכל הזמן מחמיא (גם היום) אבל השקעה כספית שאפה תמיד ל0 ,או יצרתית כזאת . תמיד אני חשבתי על איזה דברים מגניבים לעשות בימים מיוחדים כולל ימי הולדת.
למשל,מבחינתי כל יומולדת שלו אנחנו ניסע לחופשה כיפית ,במחיר שאנחנו יכולים לאפשר, מבחינתו זה לא עולה לו בכלל לראש...בשום יומולדת שלי,כל יומולדת שהיה לי זה היה ככה - טוב, סכום כזה של כסף נלך לקניות תקני מה שאת רוצה ואז נחגוג עם המשפחה. עוד שבועיים אנחנו חוגגים יום נישואין ראשון ויום הולדת שלו,אני רציתי ליסוע לחו"ל וחסכתי לזה סכום מסויים ממה שאני הירווחתי שמתי בצד ולא הכנסתי לחשבון המושתף ( בעיות כלכליות ) וזה לא יקרה כי לצערי יש לנו בעיה במשפחה שמונעת את זה והוא יאלץ לטוס למקום אחר,בנוסף הוא מוצא לנכון דווקא לקנות לי פל חדש כי שלי לא תקין אבל זה לא מפריע לי.
גם ככה אנחנו חיים מבור לבור ולא יוצאים ממנו,לא משנה מי אשם פה אם בכלל,למה אני צריכה להגיד לו "קח אותי לקפה\טייל איתי באיזה פארק\בוא ניסע לחופשה" למה הוא לא יכול לחשוב על זה לבד?איפה התכונה הזאת לעזאזל זה כל כך חסר לי אני נזכרת באקסים שלי שהיינו הולכים סתם לשבת בחוץ ולדבר!וזה פסול בעיני מעצמו שאני חושבת על אקסים,לא בקטע רגשי בקטע של "זה היה כיף". נמאס לי מסרטים ונמאס לי להכניס לו רעיונות.וזה לא רק עניין של חסכנות כי לא כל בילוי עולה כסף וראבק גם אם כן,כמה אפשר לנסות לחסוך.
אני ממש זקוקה לחופשה לעצמי ,לשמוח קצת.
אני רוצה להצית את החשק ביננו ולא יודעת איך,החוסר חשק שלו מעייף גם אותי. אני יכולה לגעת בו ונזרום לזה אבל זה לא מה שאני רוצה,אני רוצה את היוזמה החייתית שלו ולא שלי, כמו פעם.
הוא שאל אותי אם יש לי חששות כלפיו,אם אני צריכה לפרוק ,עניתי שאני לא חושבת שהוא בוגד בי... באמת שלא.. אני כן חושבת אבל שאולי נמאס לו ממני.

השקעה.

(פעם ב...)
1. שניכם! חופש.
2. שניכם. מנוחה אחר הצהריים.
3. להתכונן. להתלבש בגדים יפים לקראת הרגע הזה.
4. אפשר להכין מאכל טעים (קליל) לפני...
5. והכי חשוב. לנקות את הראש, כל אחד מכם. לשים הדאגות בצד. עכשיו כל אחד בשביל השני.
&nbsp
6. בנוגע למצב כלכלי. כדאי לעבור ''קורס" בכלכלת בית.

evanescent

New member
בקשר לחופשות ולבילויים

האם כשאת מציעה ואומרת שאת רוצה הוא נענה בד"כ ? כי אם כן, נסי לחשוב על זה באופן שאם כשאת רוצה חופשה או בילוי אז עושים את זה מה אכפת לך מי יזם? העיקר שיש לך את זה במידה הרצויה לך. אני חושבת שזה לא נורא אם יש צד שיותר יוזם ואחד שכמעט לא אם הוא לרוב משתף פעולה עם הרצונות של זה שיוזם, אלו תכונות אופי שיכולות להיות משלימות זו את זו. אבל אם כשאת רוצה ומציעה אז לרוב הוא לא מסכים זו כבר בעיה, ואולי על זה כדאי שתדברי איתו: כמה חשוב לך לפוש לפעמים, לקחת פסק זמן או לבלות ביחד.

Shamy

New member
תשובה

ראשית אני מתנצלת על התגובה המאוד מאוחרת...אני נוטה לענות באותו יום או למחרת אבל הייתי עסוקה בכל מיני דברים עימך הסליחה

שנית אני יכולה להגיד לך מניסיון (אני גם בקשר עם בחור שצריכים להגיד לו מה לעשות והוא לא עושה מיוזמתו, וגם אבא שלי הוא כזה שאמא שלי הייתה צריכה "להפעיל" אותו ומשיחות עם הרבה מאוד ידידים גברים -כי לצערי אין לי חברות ולא ניכנס לזה כרגע)
שלרב ממה שאני מכירה , גברים הם לא טיפוסים רומנטיים מטבעם כמו נשים. ולמען האמת תחשבי על זה גם , האם באמת היית רוצה טיפוס רומנטי ולא פרקטי? (טיפוסים כאלה גם סטטיסטית לא נוטים להיות יציבים כי החשיבה היא רומנטית ולכן הכל תהומי לרב , הכל לא מצריך חשיבה והינו הולך לפי הרגש וזה בכל תחומי החיים)

אני אתן דוגמה - מה היית מעדיפה? בחור שהוא משורר בנשמתו , כל דבר קטן מזיז לו הרים במערכת ולכן הוא ינטה לשתות כדי "להיות יצירתי", אמנם הוא יכתוב לך שירים ויזכור להגיד לך כמה את נפלאה כל יום אולי ויעשה לך דברים נהדרים ליום הנישואין וימי הולדת וכו'; אך יחד עם זאת כנראה שלא יהיה יציב במיוחד בעבודה כי מישהו רק הסתכל עליו לא בצורה טובה , והוא ינטה להיות אימפולסיבי ברגשותיו ...

או...בחור שאומנם לא רומנטי , לא יודע מה לעשות במערכת יחסים וקצת אבוד. אבל בעל עבודה יציבה , לא מתרגש מכל שטות, לא עושה עניין מכל דבר. קשה קצת להזיז ולנער אותו רגשית אבל תהיי בטוחה שהוא יהיה יציב כלכלית יותר , עם ראש קצת על הכתפיים, יהיה מוכן לבצע מה שתבקשי בגדול כי זה נחשב בעיניו רומנטי.

אני יכולה לומר לך בלב שקט אחרי הרבה שנים שחשבתי שצריכים להיות אנשים מהסוג הראשון ולצאת עם גברים מסוג כזה..שתמיד עדיף את הסוג השני. זה שאומנם לא יחשוב על להביא פרחים בשישי , אבל אם תבקשי...הוא יביא.
זה גם אגב מתחבר לעניין שמי שאימפולסיבי ברגשותיו ונוטה לחשוב ולפעול מהר ולפעמים מבלי לחשוב יותר מדי , זה מתקשר גם לחוסר נאמנות (עניין הצייד וחיפוש עניין בקשר חדש וחוסר יכולת להתחייב)

זה נשמע קלישאתי וסטיגמתי וזה אכן לא נכון ב100% מהמקרים אבל לרב יהיה קשר. לא אומרת שאין גברים רומנטים שעדיין יציבים אבל הם במיעוט רק שתדעי לך ככה בתמונת מצב גדולה.

עוד עניין..כשמתחתנים והקשר נהיה כ"כ ממוסד והופכים להיות במעין מה שאני קוראת לו שגרע אז כולנו נוטים לאבד עניין מיני לפעמים (כן זה קורה!) או עניין נפשי או רומנטי. וזה בסדר וזה תדיר וזה קורה הרבה מאוד. הטריק כדי לשמר את הלהבה הוא לגרום לה לבעור. אני חושבת שהעובדה שאת מאוד רוצה לשמר את הרומנטיקה בקשר ראויה לכבוד והערכה אין ספק בכך; נראה לי שפשוט בעלך לא שותף לעניין ולא מבין את המצב והתסכול העצום שלך ואת צריכה לפתוח לו את העיניים למצב. (ממה שאני יודעת ברב הריבים ברב הזוגות 99% מהריבים הם בעלי 100% אפשרות לפתרון פשוט) רק צריך לדעת איך לפתוח שיחה ואיך לריב ואיך לדבר על תסכול בצורה עדינה.

הצעה שלי שבי עימו ותסבירי לו שאת מאוד אוהבת אותו ואת מרגישה שחסר רומנטיקה , את מאוד מאוד רוצה רומנטיקה ממנו אבל את מבינה שקשה לו והיית רוצה לדעת מה בעצם גורם לו לתסכול (כי סביר להניח שבן אדם שלא מתוסכל יש לו יותר יכולת וחוסן נפשי לחשוב על איך לפתח יותר קשר). אולי כשתביני מה שורש הבעיה אצלו ומדוע השגרה שלכם כ"כ חלחלה אליו פנימה ויצרה סוג של אדישות (שאני הייתי מכנה כסוג של תסכול או אפילו דכאון קל) תוכלו לפתור ביחד את הבעיה.

אגב את יכולה לפתח רומנטיקה בדרכים מאוד פשוטות. קראתי בהרבה מאמרים שאם תפנו 10 דקות בסוף היום כשנפגשים לדבר על מה שעבר עליכם באותו היום את תראי שזה יחולל פלאים כבר שלעצמו. (זה נראה טכני בהתחלה אבל אם מתמידים זה כבר מחלחל לרמה שזה לא מורגש שזה טכני יותר). תוכלו לקבוע מראש שכל חודש בשבוע ה3 לחודש יוצאים לערב דייט- מתלבשים יפה , מתגנדרים ויוצאים לאנשהוא (אפילו לא שיעלה כסף ...סתם ללכת לטייל ביחד בפארק הציבורי ליד הבית כמו בדייט..או להביא בקבוק יין ולשתות מול הים או משהו כזה כמו פיקניק רומנטי..לא צריך להוציא הרבה כסף עד בכלל) זה ייראה לך טכני אבל אני אם תעשי סוויץ' במוח ותגידי לעצמך , לא משנה שזה טכני העיקר שעושים משהו רומנטי זה יבטל את האנטגוניזם שאת מתארת.

ואחרון חביב , בדיחה שאני שמעתי אבל יש בה מין האמת.

אשתו של משה אמרה לו , משה אתה לא רומנטי למה אתה לא מביא לי יותר פרחים כמו אשתו של רחמים?..
משה משיבה לה...כי רחמים מזיין את המזכירה שלנו, אז גם את רוצה פרחים ?

(מקווה שהפאנץ' ליין מובן)

יש בזה מין האמת...צאי מנקודת הנחה שאף גבר לא חוזה עתידות ואם את רוצה משהו את תאלצי לבקש. אגב גבר שלא ירצה להיות רומנטי ולא יהיה אכפת לו , גם לא יביא לך פרחים גם אם תתחנני (בסופו של דבר ההחלטה בידייו)

בנוגע לפורנו , אני לא חושבת שירד לו ממך אבל אני כן יודעת מסיפורים של גברים שונים שלפעמים השגרה כ"כ מעייפת אותך שאין לך כוח להכנס למיטה כי זה פיזית מאמץ יותר גדול מלאונן עם עצמך. ולפעמים גם גברים רוצים גיוון ומסתכלים על פורנו (זה לא לבגוד). אולי פשוט הסקס נהיה לו מאוד שגרתי ומשעמם לו מדי (אני הייתי במקום להאשים ולהגיד למה פורנו כן ואני לא..לשאול בצורה אחרת...אני רואה שאתה מסתכל בפורנו, האם יש משהו שהיית רוצה לשנות במין שלנו שחסר לך אולי? האם יש איזה שהוא עניין שבגינו אתה מרגיש לא נוח להכנס איתי למיטה?..אני מאמינה שאם תשאלי בצורה כזאת נאיבית תקבלי תשובה אמיתית וכנה ולא סתם תירוציטיס מצוי)

נסי לגלות מעט אמפטיה על אף המצב המאוד קשה ולדבר באמת ובכנות מהלב בלי האשמות. מאוד חשוב שכשמתחילים שיחה להשתמש ב i statements. לא לומר אתה לא עושה ולא ולא...אלא לומר עובדה , איך זה גורם לך להרגיש ובסיום מה היית רוצה יותר ולא להתעסק בהאשמות. לדוגמה אמרת שהוא צופה בפורנו ומפריע לך אז את יכולה להגיד משהו כמו : "אני רואה שאתה צופה בפורנו כי מצאתי במחשב פורנו חדש , זה גורם לי להרגיש לא מוערכת וחסרת בטחון עצמי , הייתי שמחה לו היית יכול להסביר לי את פשר העניין כי אני מרגישה מאוד לא טוב עם עצמי כרגע. אין פה האשמה יש עובדות ועניין שלך ומנתק את הקשר שלו ממשפט כזה מה שמעורר הרבה פחות אנטגוניזם וצורך להתנגד ולתקוף בחזרה אלא הרגשה שיש שיח הרבה יותר פתוח וכנה שיש בו מקום לכולם.

אחרי כל החפירה המאווווד ארוכה הייתי רוצה לברך אותך לפורום , שמחה שהצטרפת ואת מוזמנת להיות קבועה פה ולענות לאחרים ולשאול ולהתפרק.
נשמח לשמוע עדכונים

lee153

New member
תודה על התשובות

על כל אלו דיברתי איתו,ברוגע. והוא ענה לי שהכל בסדר,שהוא פשוט עייף,הסקס מדהים..וכו' וכו'.
ולא תקפתי אותו על הפורנו...ושאלתי מה חסר.
האמת שהדברים שמעניינים אותו מינית לא נעימים לי,אלא מכאיבים ואני מנסה להימנע מה זה...ככל שניתן. אני רואה איזה זאנרים הוא רואה בפורנו,זה לא נעים ומכאב אני לא יכולה להגיע לסיפוק,מידי פעם בסדר אבל בשגרה?לא.
אבל בלי קשר,אתמול רבנו ,ריב כמו "פעם" שלא קשור לשומדבר שציינתי אתמול ואני מאוד מבולבלת ומיואשת כרגע.
אולי זה יהיה לטובה אם נהיה חלק מהסטטסיטקה ונתגרש כ"כ מהר,עם כל הקושי והתפרקות שאני כנראה אעבור. הוא לא מכבד אותי,אין מצב שיש לו מינימום כבוד אליי.

תודה לעונים.

Shamy

New member
ממ זה כבר לא טוב

אני מניחה שכנראה ממה שאני מבינה הז'אנר האהוב עליו הוא הצד האחורי.(ואגב בסרטונים האלה זה נראה ככ לא אמין ודורש תרגול כנראה של שנים..הגיוני שלא תאהבי לא מכירה הרבה שאוהבות את זה) זה באמת חוסר כבוד לבקש ממך משהו שאת ככ סולדת ממנו. הפשרה היחידה בעניין כזה היא לתת לו לראות את הסרטונים האלה כדי שלך לא יכאב. שנית אני לא ככ בטוחה מה רבתם ומה נסגר אבל אם באמת אין לו שום כבוד אלייך צריך להבין למה. אולי בגישור או בטיפול זוגי אפשר להגיע בדכ להסברים ולמקור הבעיה השאלה אם את רוצה לתת ליחסים ביניכם צ'אנס או לא.(וזה כבר שאלה שאני לא יכולה לענות עליה עבורך..) תודה על העדכון בכל אופן שמחתי לראות ששבת.את תמיד מוזמנת להשאר בפורום לכל מה שתרצי :)

כרגע אתם במצב כלכלי לא פשוט ושניכם עובדים מאוד קשה

ואין ספק שזה משפיע על הכל- אתם עייפים ,עמוסים רגשית ופיזית,ומן הסתם זה משפיע גם על האינטימיות.
הקושי שלך עם זה מאוד ברור ומובן ולי למשל בקטע הרומנטי מאוד עזר שאני ניסיתי יותר ליזום ולא לחכות לו שיזום וזה גרם לו בסוף ליזום יותר כי זה הכניס אותנו למוד הרומנטי.
&nbsp
אנחנו בחודשים האחרונים גם הורדנו פרופיל מבחינת הוצאות בצורה משמעותית בגלל הוצאות רפואיות מאוד מאוד גדולות ופתאום מלאכול הרבה פעמים בחוץ או להזמין אוכל ולקנות כל מה שבא לי בסופר התחלנו לצמצם הוצאות וזה לא היה פשוט.
&nbsp
עם הזמן למדנו למצוא דברים שעושים לנו כיף ולא עולים כסף/הרבה כסף כמו סתם לצאת להסתובב ולטייל ליד הים/פארק יפה וכו' או לעשות ערב קולנוע/משחקי קופסא בבית.
כל זוג ומה שמתאים לו ועושה לו כיף ונעים ביחד.
&nbsp
מאוד מבינה את עניין העייפות- אני ממש גמורה בגלל שלוקחת המון תרופות וזריקות ויחד עם העבודה שלי, סביב תשע וחצי בערב אין עם מי לדבר ובעלי רק מתעורר לחיים בשעה הזו ולרוב חוזר קצת לפני זה מהעבודה שלו כך שיוצא שבקושי מבלים אז הוא עושה מאמץ ומגיע יותר מוקדם ואני גם מושכת ומנסים לא להיתקע על המחשבים אלא לאכול ביחד ארוחת ערב, לראות ביחד סידרה טובה או סרט.

Shamy

New member
אני מצטערת לשמוע

שאת חולה ומוציאים הרבה כסף על הוצאות רפואיות...באמת עד כמה שאני שונאת את ישראל זה אחד הדברים הבודדים שאני אוהבת בארץ הזאת (קופות חולים וסבסוד רפואי אזרחי ...שלא משלמים 800 שקל למיון אלא הרבה פחות וכו) בכל אופן את בכל זאת פה ועונה לאחרים ומשתתפת בדיונים ומתאמצת...כל הכבוד ואני מאחלת לך המון המון בריאות ונחת והחלמה מהירה

לא חולה, תודה לאל

עוברת טיפולי פוריות, ודווקא לא בארץ-אלא בחו"ל

ופה זה ממש לא זול, עולה מאוד מאוד מאוד יקר אבל הטיפולים הרבה יותר רציניים ופה אני חיה
.

תודה על האיחולים

Shamy

New member
אז שיהיה בהצלחה

ובשורות טובות במהרה ...שיהיו ילדים במהרה!!

supersonic777

New member
שבת שלום!זה ידוע,כנושא הפרנסה היא מעל הכל מטבע הדברים...

נושא היחסים ביניכם יורד.
הנה אמירה מתאימה,כשיש כסף האהבה נמצאת,כשאין,האהבה הולכת איתו גם... סה לה וי
או סה לה מרכבה...
&nbsp

ELLA1992

New member
זה אתגר/ משבר שכל זוג עובר דווקא בשנים הראשונות לנישואין

את ממש לא הראשונה שאני שומעת ממנה תלונות בעלות אופי זהה , וכן, דווקא בשנה הראשונה לנישואין, כאשר הכל עוד טרי,
נוצרות שאלות של "למה זה ככה כבר עכשיו, כאילו אנחנו נשואים כבר מאה שנה"....
אז זהו שזה טבעי שזה יקרה דווקא בשלב הזה.
זה משבר שאם עוברים אותו בשלום- הזוגיות רק תתעצם ותגדל.
אם לא- זה עלול להסתיים בגירושין.
החכמה - לדעת לתעל את הקשיים הללו לכיוונים הנכונים.
איך עושים זאת?
ברגע שצצה בעיה כזו, חשוב לא להזניח , לא לטפל באופן שטחי אלא ללכת ממש לטפל מהיסוד- זה ממש לא חייב להיות באמצעות פסיכולוג.
לפתור בעיות מהיסוד לא בהכרח מצריכות פסיכולוג.
מתיישבים לשיחה רצינית, תקראו לזה "הצהרת כוונות"
אם יש לכם את הנכונות להכניס לזה חברים טובים משותפים של שניכם - זה יכול להיות אפילו יותר יעיל.
תשבו ביחד ותתחילו להעלות זכרונות מהעבר, הנשיקה הראשונה שהייתה לכם, הסקס הראשון, איך הכרתם, איך התאהבתם, ממה התרשמתם, חוויות משותפות ועוד.
שימי לב שלאורך כל ההודעה שלך את מפנה את מרכז המיקוד שלך למגרעות ושליליות "הוא לא רומנטי" ...תנסי למצוא מה כן טוב בו.
תתמקדי בטוב, תגידי לעצמך "הוא אוהב אותי " "הוא בחר בי" "הוא התחתן איתי"
אל תצפי שהוא ישתנה
תשני קודם כל את עצמך, הוא ישתנה כתגובה אליך, כשהוא יראה שהיחס שלך שונה

למעלה