אולי די? ../images/Emo3.gif
כן, מודה. נמאס לי מהעליהום. את כותבת כאן כי "מאז ההצהרה הראשונה של שטרית בכנסת... דרך כל מה שפרסמתם עד כה היה ברור שנושא הילד הראשון סגור וחתום". זה פשוט לא נכון. אולי כך רצית לקרוא את הדברים, אבל מה לעשות - לא כך הצגנו אותם. בעזרת פעולה פשוטה של "העתק והדבק" אני מביאה לך את דברי ההסבר המדוייקים והמפורטים שלי למצב לאחר ההצהרה הראשונה של שטרית, מיום 9/11, ואת מוזמנת לדפדף כארבעה דפים אחורה ולמצוא שם את הדברים המלאים. הדגשתי עבורך את הקטע הרלבנטי. "הצעת החוק בנוסח המודפס כוללת את הגזירה המקורית לפיה ימומנו רק 5 טיפולים לילד ראשון בלבד, ועד גיל 44. בתחילת הדיון במליאה על הצעת החוק, לפני ההצבעה עליה, הודיע משרד האוצר שהניח את הצעת החוק על שולחן הכנסת כי יש למחוק סעיף זה. כלומר - למרות שהוא מופיע בגרסה המודפסת, יש לראותו כמחוק. מבחינה משפטית המשמעות היא שאין כרגע בהצעת החוק כל מגבלה על טיפולי הפוריות והמצב הקיים טרם הגשתה הוא המצב החוקי. לינק להצעת החוק ממילא לא יסייע לך להבין את המצב הקיים, כי הצעת החוק הודפסה לפני המחיקה ולא משקפת אותה. כיום ברור כי לא תהיה כל מגבלה על מימון הטיפולים לילד ראשון, ונושא זה ירד כליל מסדר היום הציבורי לשנת התקציב 2004 (ואני לא מאמינה שהוא יעלה שוב בעתיד נוכח ההתנגדות הגורפת שגרר בין כל סיעות הכנסת). עם זאת משרד האוצר הודיע באופן מפורש שיש בכוונתו להטיל מגבלה על מימון הטיפולים לילד שני. המגבלה תנוסח בשלב הדיונים לקראת הקריאה השנייה, ותועבר לועדה שתקבע כועדה שתדון בהצעת החוק. משרד האוצר לא מוכן למסור פרטים על תוכן המגבלה שתוטל, בטענה שהיא עדיין לא גובשה, ולכן גם לנו אין מושג בשלב זה מה היא כוללת: האם יקבעו שימומנו 5 טיפולים לילד שני (על משקל הגזירה שבוטלה לילד ראשון)? האם יקבעו שימומנו 7 טיפולים לילד שני כפי שכתב לאחת מחברות הפורום ח"כ דוד טל? או אולי יקבעו מספר אחר? אולי יקבעו שלא יהיה כל מימון לילד שני? (גם זו אפשרות שצריך להביא בחשבון), האם יוותרו על מגבלת הגיל שתכננו להטיל או שיכללו אותה במסגרת המגבלה שתנוסח? עדיין לא ברור. אנחנו בקשר עם נציגי משרד האוצר והבריאות בנסיון לקבל מהם תשובות לגבי המגבלות שתוטלנה, וכשנדע - נעדכן". עכשיו אולי תסבירי לי כיצד הבנת מדברי לעיל שנושא הגיל סגור?