לא כל שומן רווי מזיק...

אבו זקן

New member
לא כל שומן רווי מזיק...

אם להאמין למחקר הזה הרי שהסיווג "שומן רווי" אינו מספיק מעודן, ויש חומצות שומן רווי שדווקא מגנות בפני סוכרת סוג 2. הממצא הזה עומד בהתאמה עם מחקרים אחרים שנערכו לאחרונה ומצאו השפעה חיובית ליוגורט. בדרך כלל אני לא ממהר להסיק מסקנות ממחקר אחד, אבל מאחר וממילא שקלתי לעשות זאת, אני מרשה לעצמי להחליף את גבינת 3% ב- 5% (הגעתי אל מתחת למשקל היעד שלי!).

בתיאבון!
 

tulkin

New member
אתה יכול להיות רגוע לגמרי ולהעלות את אחוז השומן אפילו יותר..

המחקר הזה סוקר מחקרים פרוספקטיביים שכללו מעל 300000 אנשים ולא מצא שום ראיה לסיכון למחלות לב ושבץ כתוצאה מצריכת שומנים רוויים
http://ajcn.nutrition.org/content/early/2010/01/13/ajcn.2009.27725.abstract
הסקירה הזו מחזקת את ההערכה אפילו יותר:
http://annals.org/article.aspx?articleid=1846638
&nbsp
המאמר הבא טוען טענה אפילו יותר מעניינת. הוא לא מוצא קשר ישיר בין שומן רווי למקרי מוות ומחלה קשים. בגדול הוא כן מוצא שיפור של כ14% אם מחליפים את השומן הרווי בסוגים מסויימים של שומן בלתי רווי (כנראה בעיקר אומגה 3). לא הקטנת צריכת השומן - אלא החלפתו בשומן בריא יותר. הקטנת צריכת השומן לא שיפרה את המצב כלל.
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/14651858.CD002137.pub3/abstract
&nbsp
&nbsp
 
למעלה