לא כריש עם רגליים ולא בטיח

לא כריש עם רגליים ולא בטיח

לנוחיותו של כל מי שתהה על קנקנו של "הכריש עם הרגליים" - כפי שכבר יצא לי לשער (מסביב לרעש של אלה שטענו שזה ראייה שמפריכה את האבולוציה, ואחרי שבבורותי ובפזיזותי מיהרתי לקרוא לזה ראייה שמחזקת את האבולוציה (רגע של חולשה, אני מודה ומתנצל) ) - הכריש עם ה"רגליים" הוא לא כריש עם רגליים, ולא נעליים . PZ מיירס (סוף סוף מישהו בר סמכא שאני יכול לצטט) קובר את הנושא היטב בפוסט האחרון שלו בפרינגולה (מרשימת הבלוגים המומלצים של הפורום) http://scienceblogs.com/pharyngula/2007/07/shark_with_legs.php Enjoy

ואחד יותר אמין מהשניים הקודמים

(עשו רידיירקט מהבלוג הקודם) - זה לינק לפודקאסט *בלעדי לסוגיות של אינפורמציה מדעית בנוגע לאוקיינוסים. השם שלו נקרא בשנינות Cephalopocast - חיבור של המילה Cephalopod , כלומר - דיונוניי (אין לי מושג מה השם המעוברת למחלקה זו, אבל תרגמתי את זה כך כדי להבהיר שמדובר ביצורים ימיים שדומים לדיונון, כמו למשל תמנון. ) http://cephalopodcast.com/blog/2007/03/15/malaysian-shark-with-webbed-feet/ הלינק מספק אפילו יותר מידע לחנונים הרציניים ביניכם , מאוד מעניין - זה מספר מה הם איברים אלה *באמת*, ויש גם סוף מפתיע

Wolverchenus

New member
מעצבן!!

ניסיתי לשים את זה בעצמי ותפוז פשוט אמרו לי "גולש/ת יקר/ה, חלה טעות באתר, לא ניתן להמשיך לעמוד אליו ניסית להגיע. הודעה נשלחה לצוות הטכני, אנו מתנצלים על אי הנוחות. בברכה, תפוז אנשים" גם רציתי לשים את זה ב7 בבוקר אז הייתי אוכל אותך ב6 שעות. :( תפסיק להיות כזה תחרותי :[

טמנתי את זה שם כדי לעקוף אותך

ציפיתי שכבר יתפתח על זה שרשורפלצת.
חבל, התכנית שלי לעשות פרובוקציות מטופשות בפורום עבדה פעם כל כך טוב. חבל שאני כזה פרובוקטור! מעניין מה *דוקינז* היה אומר על זה?

בסוף הגיעו אנשים.

בפעם הבאה אני אפתח שרשור שנקרא "סקס*" ואז אעשה את מה שPZ מיירז עושה (כותב על הרגליי הרבייה של תמנונים). מה שנחמד בטיעונים פסאודו-מדעיים זה שהם לפעמים מעודדים מדענים אמיתיים לעשות מחקר. אולי לא יהיה נעים להודות בכל, אבל אני חושב שמייקל ביהי בצורה מעוותת כלשהי אחראי להגברת העניין של הקהילה המדעית בחקר השוטון, למשל.

אפשר בבקשה תקציר בעברית? ../images/Emo175.gif

אולי תרשום בבקשה הסבר קצר בעברית לאלו שמתקשים קצת עם אנגלית? מדוע כריש עם רגליים לא נותן חיזוק לתורת האבולוציה? תוכל לפרט קצת מה רשום באתרים שקישרת אליהם? אני לא רוצה לעשות לך עבודה אבל זה באמת מאד מעניין אותי ומחסום השפה קצת מקשה עלי..... תודה לך!

C H 4

New member
אני ממליצה לך מאוד לנסות לקרוא

זה יכול לעזור לך לשפר את האנגלית. ככה אני למדתי אנגלית, היה סופר שאהבתי וספר שלו שלא תורגם אז הייתי חייבת לקרוא- עם מילון צמוד, הרבה חרדות והרבה סיוטים, היום האנגלית שלי ממש טובה, ובבית הספר די נכשלתי בשנים הראשונות אז זה בהכרח מחוויות כאלו של קפיצה למים. ביחוד אם אתה מתעניין בנושא מדעי, הרשת בעברית מאוד מוגבלת והתגברות על המחסום תפתח בפניך עולם אדיר וחדש של ידע.

C H 4

New member
וכדי שלא תחשוב שיש לי פרינציפים

הייתי כותבת את רוח הדברים, אם הייתי קוראת את זה אבל אין לי עכשיו סבלנות לשבת ולקרוא מאמר או בלוג ארוך.

אילו טרחת לקרוא

את שתי הפסקאות הראשונות בקישור, היית מבין שאלו אברי הרבייה הזכריים של הכריש, המכונים Claspers.

MOOLKI

New member
כלומר,

אלה נמצאים אצל כל כריש? אם כך מה הייחוד בתמונה זו?

שום ייחוד,

כנראה שכמה בריאתנים חשבו שמצאו זהב והפיצו את התמונה תחת אצטלה של שערורייה. מצורף קובץ המפרט על תפקודו המדויק של האיבר (למעלה באמצע).

MOOLKI

New member
אני מצטער,

מה שיש בתמונה שלך, לא זהה (לדעתי) למה שאנחנו מדברים עליו... זה נראה אחרת. שים לב גם לפרופרוציות יחסית לגוף.

המטרייה

בקצה האיבר, אשר מקנה לו את גודלו, נפרשת בעת המשגל. לכן היה כתוב באחד הקישורים "So basically, this shark died with an erection."

כל שיש בידי

ה את הספר ממנו סרקתי את העמוד, שם מופיע רק תיאור מילולי, ואת גוגל. המטריה הזאת נקראת, למיטב הבנתי, Rhipidion. אני מתאר לעצמי שחיפוש מדוקדק בגוגל יעלה משהו.

רון סי

New member
חיפשתי בגוגל

אני לא יודע אם באופן מדוקדק, אבל בכל אופן כל התמונות שמצאתי אינן מציגות את האצבעות שבקצה. יש אומנם דיבורים על זיזים ופתיחות, אבל לא תמונה. קצת מוזר בעיני.

למעלה