לא לבעלי לב חלש
שאלה מוסרית

לא לבעלי לב חלש ../images/Emo8.gif שאלה מוסרית

אתמול יצא לי לשמוע קטעי שיחה של מטופלת באותו מקום שבו אני עושה את הדיקור. היא נשמעה כולה מלאת התפעלות, ואתם בטח מכירים את הטון הזה של האנשים שהופתעו ביג טיים... בקיצור, השיחה נסבה סביב המטפלת שהיא בחורה עיוורת. הבנתי שאותה מטופלת הופתעה שהמטפלת שלה עיוורת, ולפני הטיפול היתה מאוד סקפטית ולמען האמת רצתה לבטל אותו. שתי שאלות: למטפלים - איך אתם מתייחסים ליכולות המקצועיות של עמיתים מוגבלים? ישנם הבדלים לדעתכם באיכות וטיב הטיפול? למטופלים - האם העובדה שהמטפל מוגבל בדרך זו או אחרת תמנע מכם לגשת אליו לטיפול?

דיעה של מטפל..

עינת היי היום את מעלה בי זיכרונות.. שיעור ראשון בשיאצו שנה שניה, המורה נכנס לכיתה ואמר -" כולכם יודעים לעשות שיאצו אבל האם אתם יודעים שיאצו?" כל אחד קשר לעצמו סרט שחור על העיניים , האור כנראה כובה ( בכ"א אצלי בראש הוא היה כבוי" ואני הפכתי עיוורת ל 45 דק´. עינת עם יד על הלב - זה פתח לי את העיניים... מאז בכל בעיה שאני נתקלת ( לאו דווקא בטיפולים אבל בעיקר) כשיש לי תחושה שאני לא בכיוון הנכון של טיפול , אני הופכת עיוורת - הלב , הבטן , העין השלישית מתחילים לעבוד ובד"כ אני מקבלת תשובה לשאלתי.. אם הייתי צריכה לבחור בין מטפל "רגיל" למטפל עם מגבלה , ללא היסוס הייתי בוחרת במטפל עם מגבלה . לדעתי דווקא המגבלה נותנת להם ערך מוסף. ( בסדר , את יכולה להגיד לי שאני עושה הכללות ..
)
את יודעת מי המטפלים הכי טובים במגע - ילדים קטנים . אחרי פעם פעמים שהם רואים מה צריך לעשות הם מטפלים מעולה , המגע הרעיונות לעבודה,העבודה מהלב . נכון שהם לא יכולים "לטפל" אבל את הטאצ´ יש להם.. שיהיה לך ערב נפלא וסוף שבוע נעים יעל

מטפלים מוגבלים

שלום עינת זו אכן שאלה מוסרית ואנוכי, אשר מוגבלת אני, רוצה לספר לך מהצד האמיתי של החיים. יש לי נכות מלידה בשתי רגליי. אני לא יודעת אם ביקרת באתר שלי, אך שם סיפרתי חלק קטנטן מחיי. בשל נכותי הפיסית, אימי נשטה אותי כי היא לא היתה מוכנה לקבל שיש לה ילדה "נכה". למזלי-ואני מברכת על כך, זכיתי לגדול ללא אמונות אשר משרישים בנו ההורים ורק הצלחתי בחיי שלי. ברבות הימים, כאשר החלתי את טיפולי באנשים, מעמקי נשמתי תמיד העליתי את השאלה הזו, מוסווית איך שהו ש"חלילה היא לא תגיע למודע. "האם אנשים יבואו אלי לטיפול? האם מטופלים יקבלו את העובדה שהמטפל שלהם נכה? והנה ככל ששאלה זו הועלתה יותר ויותר כך היו פרסומי המודעות לחינם. תמיד חשתי בתוכי את עובדת נכותי במגבלה, אם אמא שלי לא קיבלה אותי, מדוע מטופל יקבל??? ואף אחד לא בא, ואלה שקבעו ביטלו את התורים ואני כמעט פשטתי רגל. כאשר עשיתי עבודה עם עצמי, והבנתי היכן המגבלה, הכל השתנה. שיניתי דפוס חשיבה, כבר לא חשבתי על כך שאמא שלי נטשה אותי בשל נכותי, אלא בחרה לחיות את חייה רחוק ממני. שם בעצם הבנתי את הבורות של האנושות, בצער, אומר כי רבים מבני האדם אינם מקבלים את ה"מוגבלים/נכים, ולא רק כמטפלים, אלא כבני אדם בכלל. לא מקבלים אותם למקומות עבודה, לא מקבלים אותם כבני זוג, לא כחברותא להפסקת צהריים לקפה בבית קפה, ועוד כהנא וכהנא דוגמאות רבות. ישנם מגבלות רבות כאן אך המגבלה החשובה היא תחושתו של המטפל המוגבל ומה הוא מקרין בחוק הקוסמי את שאחרים קולטים ודבר שני, איך חונך אותו מטופל שמגיע למטפל מוגבל? והרי המגבלה הפיסית אינה גורעת מיכולתו של המטפל למשל לערבב טיפות צמחי באך או לבצע טיפול רפלקסולוגי בשתי ידיו כאשר רגליו מוגבלות ההגבלה האמיתית היא אם המטופל סקפטי לגבי יכולתו של המטפל המוגבל לעזור, לדעתי זו סיבה מעמיקה שהוא עדיין אינו מוכן לקבל טיפול סיפור קצר. לפני חמישה חודשים התעברתי. קבעתי תור אצל רופא נשים, וכשהגיע המועד הגעתי למרפאה, בתורי נכנסתי לחדרו וראיתי שם אדם מכוער להפליא, עד כדי גועל. באותו רגע ננעלתי בתוכי כי לא יכולתי לקבל שאדם מכוער כל כך יגע בי, בגופי, לא נשארתי שם, בטענה שאני לא חשה טוב ושאי אקבע מועד אחר. אכן ידידתי, כי כיעור הוא נכות באותה רמה שפגיעה ברגל היא נכות ומה שתת המודע משדר כך האדם מגיב כמטפלת: אדם אדם מוגבל פיסית באיזה איבר בגופו ומערבב את המגבלה הפיסית עם חשיבתו אזי יש להמנע מללכת אליו לטיפול. כמטופל: אם מה שאדם חושב על המטופל עלול להשפיע על תוצאת הטיפול-לא להתחיל טיפול. גם אני כשיש לי מגבלה, ואני נתקלת בסיטואציות מסוג זה כלפי זרים, אני יודעת כי רבים נתקלים אך אין מודעות מהיכן נובעות הסיבות האמיתיות. מצד שני, אני רוצה לספר לך כי המטפלים הכי הכי טובים שנתקלתי בהם עד היום הם אנשים עם מגבלות פיסיות כאלה ואחרות. והם נותנים את כל נשמתם למטופל יגיע היום בו בני אנוש יזיזו את היד המסתירה את הדברים הנכונים ויראו את האדם כאדם ולא כיצור, מכוער, מוגבל, שמן, דתי, וכו... בברכת אור ואהבה בת חן

יעל ובת חן, איששתן את התחושה שלי

הרי ידוע שאצל אנשים מוגבלים ישנן יכולות חזקות יותר שמחפות על המגבלה. מודה, אני לא יודעת עד כמה אני אהיה פתוחה לקבל טיפול מאדם עיוור, ואני מתייחסת דווקא לעיוורון ולא לנכות ברגליים, רק בגלל השאלה הגדולה האם באמת אפשר לאבחן הכל ובדרך הטובה ביותר ללא חוש הראיה, אבל אני מניחה שלא אשלול את זה באופן חד משמעי.. בת חן, יש לך סיפור חזק ביותר. כל הכבוד על הכוחות והדרך שעשית. תמיד מקסים אותי לשמוע סיפורים על אנשים שלא נכנעו למה שכביכול יועד להם ונלחמו כדי להצליח. מחזיקה לך אצבעות ומאחלת לך שתהני מההריון. כמתבוננת מהצד בחברה לעבודה מהחודש הראשון ועד לכמה ימים לפני הלידה.. (התאריך שלה בתחילת מרץ) זו חוויה מדהימה ומרגשת.

עינת יקרה

הרי כל אדם וחייו הוא הם סיפור, חזק, מדהים כל אחד בוחר איך לאייר אותו. לגבי מטפל עיוור, שהרי ידוע כי הלוקים בעיוורון מחדדים את חושיהם האחרים, והם מפותחים פי כמה מונים מכל אדם ה"רואה" ולא תמיד רואה נכונה. כפי שאדם מוגבל ברגליו מפתח יותר את ידיו כל כל מוגבל בצורה זו או אחרת. אני הייתי מציעה לך להתנסות בחוויה מסוג זה ודווקא ללכת למטפל מוגבל להתחבר לתחושה, להתנסות ביכולות, ולגלות כמה יש שם מעבר. אני מאחלת לחברתך לידה קלה זה אכן דבר מדהים זה נס הבריאה, ההתרגשות רק הולכת וגדלה עם כל יום שעובר. תודה על דברייך שלך מחבקת באהבה בת חן

עז

New member
לא לבעלי לב חלש, תשובה כנה

אנימ מטפל, אך אני גם בן אדם ... לצערי מהמעטים שלא עושים הפרדות והפליות, בין גבר ואישה, בין דתות שונות, בין אטאיסטים לדתיים, בין אנשים מכל מיני צבעים, .... מה זה "אדם מוגבל"? אדם עם דעות קדומות, זה אדם מוגבל. גזען, זה אדם מוגבל תומך בניסויים בבעלי חיים, זה אדם מוגבל אפשר להמשיך רשימה ארוכה, עצם הקביעה שאדם הוא "מוגבל", כי חסרה לו רגל או עיוור, או חסר לו יד ... הקביעה הזו, עם המשמעות שמאחוריה, הופך את האנשים שמקבלים אותה למוגבלים בהבנתם.

אתה מערבב בשר עם חלב

אדם מוגבל הוא אדם שמסוגל (או שלא) לבצע מטלות יומיומיות ללא הפרעה. אדם עיוור הוא בהחלט אדם מוגבל. הוא אדם לפני הכל, אבל הוא בהחלט מוגבל. אני בימים הקשים של העייפות, הייתי מוגבלת. לקום בבוקר היתה מלחמה וזו היתה מגבלה קשה. לשמחתי התאוששתי ממנה. עיוור, חולה בשיתוק מוחין, חרש וכו´ הוא בעל מגבלה. לא צריך להיות עד כדי כך יפי נפש ולהתעלם מהמצב. זה מצב נתון שמשפיע על היומיום. יש כאלה שישקעו ברחמים עצמיים ולא יוציאו מזה את הטוב ויהיו שישאבו מזה כוחות נפש עצומים שיגרמו להם לחיים שלמים וטובים יותר. להשוות בין אינטילגנציה רגשית למוגבלות פיזית זו שטות. כל אחד נולד עם מטען מסויים וגדל בסביבה מסויימת שמעצבת את הדעות שלו. דעות מפגרות? ייתכן. דעות חשוכות? ייתכן. דעות שצריך להוציא מהחוק? ייתכן. אבל אין בינן ובין מוגבלות פיזית כלום. היה אצלי בפורום לא מזמן דיון ארוך, קשה ויצרי על השאלה אם לצאת לבליינדייט עם בחור/ה מוגבל/ת. הוא מופיע בטאג, אתה מוזמן לקרוא ואם גם אח"כ תעשה את אותה ההשוואה, קטונתי. יש דברים שמשפיעים על האדם, על הרצונות שלו, על הצרכים שלו ולבוא לשפוט אותו ולתייג אותו כמוגבל בגלל דעות, זו מוגבלות מסוג אחר.

עז

New member
אני צמחוני, ולא שומר כשרות

אז מותר לי לערבב חלב עם בשר ... אילו הייתי אוכל בשר, אני משתדל לקנות מוצרים לא כשרים... מה זה קשור? אין לי מושג, את העלית את זה. "אדם מוגבל הוא אדם שמסוגל (או שלא) לבצע מטלות יומיומיות ללא הפרעה" גזען הוא בהחלט אדם מוגבל, שלא מסוגל לבצע מטלות יוםיומיות כי הוא עיוור במקום יותר חשוב מהעיניים... מעבר לכך אני מכיר לא מעט עיוורים שמתפקדים בחיי היום יום הרבה יותר טוב מאנשים "רואים". אני לא יפה נפש ולא מתעלם מעובדות, מה המניפולציות שה"הגיון" שלך עושה עם העובדות? זו כבר שאלה אחרת. אני לא משווה בין מוגבלות פיזית לאינטליגנציה, אני משווה בין מוגבלויות מסוגים שונים, גזען לא בהכרח טיפש, אך כן בהכרח מוגבל. אם הדיון היה האם לצאת לפגישה עיוורת או לא, הייתי אולי קורא, מעולם לא הייתי בפגישה עיוורת, ולא נראה לי סביר שזה יקרה בעתיד ... מצד שני, לידיעתך, היו לי בעבר חברות "מוגבלות", וזה כלל לא הפריע לי, כנראה כי ראיתי את האדם ולא את המיגבלה.

למעלה