לא להאמין כמה מוכנים להשקיע

לא להאמין כמה מוכנים להשקיע

אנשים שמעריכים מאוד את אלילם, לדעתי הצעד הזה לא פחות מפחיד מהשימוש במילה "מעריץ". דילן גם אם הוא כשאר האמנים חי מאלו שאוהבים אותו (גם אם לא מהמכירה הספציפית הזו) ידועה לי דעתו בנושא זה. מכירה כזו נעשת רק על ידי עסקנים והיא לא ממש לרוחו, כך שאני בז לה. אני הולך צעד אחד קדימה ואומר לכם שאם היו רוכשים לי מתנה כזו, אני הייתי נמצא במצב ממש לא נעים וגם אם זה יראה תמים מצדי הייתי מוצא לנכון להחזיר אותה לדילן. אשמח לקרוא את דעותיכם. איך אתם רואים את העניין הזה ונניח שאם היה לכם מספיק כסף, האם הייתם מבצעים את העיסקה הזו?

Chocoholic

New member
אני לא יכול לדבר בשמו

של דילן ולאמר שהעיסקה היא לא ממש לרוחו. יתכן שכן, אבל אני חושב שאם הוא היה ממש רוצה את כתבי היד שלו בחזרה, הוא כבר היה דואג לכך (או ע"י קנייתם או בהליך משפטי). אני משער שבמהלך הקריירה שלו קרו מקרים הרבה יותר גרועים (ווברמן שהוזכר כאן לפני כשבועיים, שחיטט בזבל שלו, לדוגמא). זה גם מאוד תלוי בפרטי המקרה עצמו; איך בדיוק מצאו הדפים האלה את דרכם למכירה פומבית? האם בעבר הוא,לדוגמא, הפקיד אותם בידי מישהו יקר לו שסמך עליו שלא יפיץ את המסמכים, וזה "בגד" בו? אגב, אם הכסף היה הולך למטרות צדקה, למשל, היה לכל העניין הזה טעם אחר. לא הייתי מתערב בעיסקה כזו כל עוד לא הייתי יודע מה עמדתו של האמן היוצר, וליתר דיוק - לא הייתי עושה כסף מיצירה של מישהו אחר וזה בהחלט נראה שזה מה שקרה כאן, אם כי צריך לאמר שוב שלא ידועים כל הפרטים. מה שעוד משך את עיניי היה תגובתה של גולשת אלמונית, שכתבה שדילן צריך עוד ללמוד כיצד לתקשר עם הקהל שלו. יש כאן מידה של אמת, אך אני מניח שהיא לא מכירה אותו מספיק זמן כדי לדעת שבוב מתקשר עם הקהל בדרך האופיינית שלו...

קטונתי מלדבר בשמו

זו לא היתה הכוונה שלי, אבל נראה לי שאחרי קריאה בלא מעט חומר עליו אני יכול לנתח את דעותיו על דברים מסויימים. אני באופן אישי סולד ממכירות פומביות ולאיו דווקא לאלה שמוכרים בהן דברים שקשורים לדילן. לדעתי יש בהן איזו התבזות לכבוד האמן, ולא בהכרח הערצה למרות הסכומים שמושקעים בדבר מסויים. אני מסכים שאם הכסף היה הולך למטרות צדקה הייתי יכול לראות את העניין הזה אחרת. אני לא בקיא בכל חוקי המכירות הללו, אבל אני חושב שצריכים לחוקק תקנה כזו שמכירות פומביות של אמן צריכות להיעשות בנוכחותו או לפחות בהסכמתו, כי בניגוד למה שאתה חושב לא נראה לי שהוא יכול להשיג כל דבר ששייך לו או לחלופין למנוע ממכירות כאלו לא התקיים והיו מקרים מעולם.

Yanchu

New member
תראה

ברור שיש בקנייה כזו חולניות מסויימת, שמישהו מסכים לשלם עשרות אלפי דולרים בשביל פיסת נייר. כן, כאן השימוש במילה "מעריץ" מתאימה" - מי שקנה את זה כנראה באמת מעריץ את דילן. ובכל זאת, זה נראה לי הרבה יותר מכובד (אפשר להגיד את זה?) שקונים נייר, עם שירה שיש לה משמעות, מאשר שקונים חתיכת בגד שדילן לבש, משהו בסגנון המשקפיים של ג'ון לנון שנמכרו לא מזמן בסכום עתק אם אני זוכר נכון, או דוגמאות דומות. לגבי השאלה שלך, אני מאוד בספק אם הייתי מבצע עסקה כזו, מבחינתי יהיה אותו דבר לקרוא את השירים האלה בספר או באינטרנט, ובכל זאת, ודאי תסכים איתי שיש משהו מיוחד בלהחזיק דבר כזה בבית. והאם זה לרוחו או לא? האמת, נראה לי זה לא מעניין אותו בכלל בכלל. אני לא אתפלא אם הוא לא שמע על זה, אולי מישהו סיפר לו והוא הניד עפעף. ממה שאני קראתי ושמעתי את דילן, זו תהיה התגובה האופיינית שלו. אנשים רוצים לבזבז את הכסף שלהם על נייר? בעיה שלהם. בכל מקרה, אין לי שום עניין או יכולת לדבר בשמו, ולכן אני משאיר את השאלה הזאת פתוחה

למעלה