המלצה לקינוח דיאטתי לחג,,שמתאים גם לסוכרתיים,,
מאפה חגיגי, תפוחים וקצפת : טעים ,דל קלוריות,ללא קמח ,וקל להכנה.
 
המצרכים הדרושים:
4 תפוחים ירוקים חמצמצים גדולים .
כפית שטוחה קינמון
להכין כוס תה -תפוחים משקית אחת ,ועם 2 שקיות סוכרה-דיאט .
כפית שטוחה קליפת לימון מגוררת.
 
לקציפה:
4 חלבונים .(בחלמונים אין צורך למאפה הזה,אז תשתמשו בהם לשקשוקה,או לעוגיות ).
4 שקיות סוכרה-דיאט
קורט מלח
 
ההכנה:
 
1. חותכים את תפוחי העץ לרבעים, מגלענים, ופורסים למשולשים דקים :בעובי שני מ"מ.
 
2. במחבת גדולה מאדים את משולשי התפוחים ביחד עם תה התפוחים, הקינמון,
וכפית קליפת הלימון המגוררת ,לבדוק מדי פעם, עד שהם מתרככים.
 
3. לאחר ריכוך התפוחים,מסננים אותם מהנוזלים ,
משטחים את התפוחים המסוננים על תבנית פיירקס עגולה ,בקוטר 24.
4. מקציפים את החלבונים עם תחליף סוכר,סוכרה-דיאט
וקורט המלח ,להמשיך להקציף עד לקבלת קצף קשה ויציב.
יוצרים בעזרת מרית תלוליות של קצף על התפוחים שבתבנית.
ואופים בתנור בחום גבוה (200 מעלות חום),-כ -5 עד 10 דקות, עד שהקציפה הופכת למוזהבת,
(גוון חום מוזהב),משגיחים,ונזהרים שהיא לא תישרף.
מצננים, ונהנים.
טיפ.
את נוזלי הבישול ששסוננו מהמחבת, תשתמשו להכנת משקה טעים :
מוסיפים להם קצת מים רותחים, ויש לכם תה -תפוחים , טעים במיוחד.
 
והעיקר :שיהיה לכולם חג שמח.