לא להאמין שהסיפור שלי לא נגמר

battlefield

New member
לא להאמין שהסיפור שלי לא נגמר

אחרי שכבר חשבתי שהכל מסתדר ויעזבו אותי במנוחה, התפתח סיפור חדש.
אחרי שביטלתי את הקבילה, ניסו לשנות לי את המקצוע ממה שעדכנו לי במז"י - רכז קישור וגיוס ל"עובד כללי", כי זה מה שמשנים אליו בדרך כלל אחרי פסילת מקצוע.
בגלל שאני עתודאי והקורס שעשיתי מחייב אותי בחתימה על שנת ר' - שנת קבע אחת, היה צורך לבצע ראיון לביטול שנת ר' ולהעביר אותה הלאה.
התשובה שהתקבלה במדור שאליו נשלחה הבקשה לביטול שנת הקבע הייתה - "אין שום עילה לבטל את שנת הר'. החייל משרת במקצוע נדרש והוא עם פרופיל 30. צריך פשוט לבטל את פסילת המקצוע שלו ולהחזיר אותו לעסוק במקצועו". קודם כל, איפה הייתם קודם לכן???????????? כשהייתה קבילה ואמרתם שאין אפשרות להחזיר את המקצוע, אלא רק לשחרר אותי מהצבא????????????? פתאום כשזה מגיעה לשנת קבע שהייתי צריך לתת לכם אז פתאום אתם מתעוררים?
בכל מקרה, הדיונים שם המשיכו ואמרו שזה לא מתנדב, אלא חייל שנמצא כשיר לעסוק במקצועו ושענף רת"ם קבעו באופן מובהק - פרופיל 30 וטמ"מ (המקצוע הקודם שלי) או פרופיל 21.
מפה לשם, מנסים להילחם עליי כדי שאני לא אעבור. אני לא מצליח להבין את המערכת הזו. למה לא עוזבים אותי בשקט? למה עד שהגעתי למקום שטוב לי בו, מקום שמספק לי את התנאים הרפואיים המתאימים לי, מקום שהחלטתי להישאר בו למרות כל החרא שאכלתי מהצבא ולמרות שנתנו לי את האופציה הכי ברורה שאפשר - להשתחרר, לצאת מהמערכת הזו, לחזור להיות אזרח חופשי - החלטתי להישאר במקום הספציפי הזה כי באמת טוב לי בו - עכשיו רוצים להעביר אותי ממנו?
באמת שרגעים כאלה גורמים לי ממש להתחרט על זה שלא השתחררתי כשהיה לי חלון ההזדמנויות לכך.
מיותר לציין שגם לא עדכנו לי דרגה, בגלל שכביכול אני לא עוסק במקצוע שלי אז אין לי מספר מקצוע בתיק האישי, זאת אומרת שאין לי שלב בשביל דרגת רב"ט אפילו (בעוד שבגלל שאני עתודאי אני אמור בכלל לקבל סמל בנובמבר!)
המפקד שלי שלח מכתב שכתבתי עם כל הסיבות האפשריות למה אני רוצה להישאר בבסיס שלי. הלוואי שזה יעזור.

נ ו ע ה 12

New member
מרגיז כל כך!

באמת איפה הם היו קודם?! אם אני מבינה נכון מה שרוצים לעשות עכשיו זה להחזיר אותך למקצוע הנדרש כדי לא לבטל את הר'?

נ ו ע ה 12

New member
אז בעצם, אם נסתכל לרגע מנקודת המבט שלך,

ואני כמובן כותבת את זה בטון מאוד ספציפי...
עשית להם טובה ש"החלקת" את מה שעשו לך, שגם ככה היה מוזר, לא הגיוני בעליל וממש מעצבן, ביטלת את הקבילה והכל, ופתאום זה חשוב למערכת לנהוג כמו שהיה צריך. אחרי שכבר הסכמת, והתפשרת, ואפילו התרגלת והתחלת לאהוב את המקום שאתה נמצא בו ואת איך שאתה מתפתח בו. ממש חבל לי לשמוע על כל התלאות שאתה עובר, בעיקר בתור אחד שקיבל את הפטור לאחר הגיוס... אני ממש מקווה שהמפקדים שלך יצליחו ושתישאר במקום הנוכחי. רק שאלה אחת קטנה - איך במז"י שינו לך את המקצוע ל"רכז קישור וגיוס"? הרי כמו שכתבת, בדר"כ אחרי פסילת מקצוע משנים ל"עובד כללי"... ואם כבר שינו, אז למה ניסו ביחידה שלך לשנות לעובד כללי? ענייני תקנים?

battlefield

New member
אני לא יודע מה קרה שם במז"י

ביחידה שלי ניסו לשנות לעובד כללי, כי כדי להיות רכז קישור וגיוס צריך לעבור קורס, אחרת המקצוע הזה לא באמת מוזן - כתוב לי כרגע רכז קישור וגיוס מט (מט זה השלב). כלומר, גם אם הייתי נשאר בתפקיד של רכז קש"ג, אני מאמין שהיו משנים לעובד כללי.
וכן, בדיוק כמו שתיארת.

Run for a Fall

New member
היי

אם מבחינה רפואית אתה לא מתאים לעסוק במקצוע שלך - לא יעזור שום דבר, לא יעבירו אותך למקצוע ההוא. אם יש לך חוות דעת רפואית בנושא, ניתן להעביר אותה ביחד עם הבקשה לביטול הר' ולמדור מתנדבים במקביל.
בקשות הר' נבחנות במטה - והקצין במטה שמסתכל על הבקשה לביטול ה-ר' לא באמת מכיר את הסיפור שלך, הוא מכיר רק נתונים יבשים. האינטרס שלו הוא שהחיילים שחתמו ר' יתרמו את מה שדרוש לצבא בשירות קבע, ולכן, לפי הנתונים היבשים, הוא בדר"כ יעדיף לקבוע שיש צורך בהפעלת הר' אם אין משהו חריג.
אני חושב שיש מקום לדבר ישירות עם אותם האנשים במטה שהחליטו על ההפעלה (כמובן שיש צורך שהקצינת שלישות תדבר איתם, אחרת לא ממש יענו לך...) כדי להסביר להם את המצב לעומק ולראות האם זה עוזר. אני מניח שאחרי שיבינו בדיוק במה מדובר ישקלו מחדש את הפעלת הר'. ניתן גם לצרף מכתב המסביר את המקרה לתהליך ביטול הר' (פותחים אותו במערכת הצבאית ומוסיפים מסמכים רלוונטים).
במידה ושוב מתחילים לשגע אותך - קבילה, והפעם בלי לבטל אותה. אי אפשר לשחק ככה עם בן אדם.

לגבי הדרגה - כשיפסלו לך את המקצוע לעובד כללי, תוכל לקבל את הדרגה רטרו, אז שזה לא ידאיג אותך בינתיים.

נ ו ע ה 12

New member
העניין הוא שהוא יכול עם מגבלות מסוימות

ולכן הוא השתחרר והתנדב (נודב
) כדי לשרת עם ההקלות המתאימות לו, ואפילו העבירו אותו בסיס בשביל זה. אבסורד... ><

battlefield

New member
הבעיה היא כזו

הפרופיל 30 הזה קובע שיש לי אישור חריג לעסוק במקצוע הזה. הפסילה הזו הייתה לא מוצדקת, משהו שכבר ידוע לנו.
בכל מקרה, אני שלחתי מכתב שמסביר למה אני רוצה להישאר בבסיס שלי, כולל רקע על מה שהוביל לזה.
וכן, במידה ויתחילו שוב הבלאגנים האלה אני קובל שוב, מצדי להשתחרר. באמת שכבר לא אכפת לי.

Run for a Fall

New member
אבל לפי מה שזכור לי

אתה אולי מתאים למקצוע אבל אין בסיס שיכול לספק לך גם את תנאי השירות המתאימים וגם שירות במקצוע, נכון?

Run for a Fall

New member
חשוב לי להדגיש שוב

כשהמטה בוחן את הבקשה לביטול ר' הוא מסתכל על נתונים יבשים. בשביל המטה, זה הכי פשוט שאפשר - פשוט להעביר אותך לעסוק במקצוע שלך.

בגלל זה אני חושב שחשוב ליצור קשר עם מי שמקבל את ההחלטות האלה במטה (בשלישות זה אמור להיות קל) ולהסביר לו את המצב ולראות האם ישנה התחשבות במצב.

מזכיר גם שלפעמים אפשר להשתמש במילת הקסם... (קבילה אם תהית חח)

ממש מצער אותי לשמוע על מקרים כאלה, זה פשוט נורא איך המערכת מסוגלת לשגע בן אדם... מאחל לך המון בהצלחה עם כל העניין ותעדכן אותנו!

למעלה