לא להחמיץ

aharon5

New member
לא להחמיץ

משום מה נוטים להפריד בין זכויות אדם ובין המלחמה בטרור. זו טעות אדירה: הטרור אינו נופל מהשמיים ואינו גדל על העצים, הוא יוצא בדיוק מאותם אנשים הבוכים על "קיפוח זכויות האדם" שלהם, כביכול. חשוב להדגיש: זו בחירה שלהם! הם חפצים בטרור - מטבע הדברים הם נאלצים לספוג את מחיר המלחמה בו. אין הם יכולים לבוא בטענות לאחרים על בחירתם שלהם. הטרור מתחבא בתוך אוכלוסיה אזרחית ואין דרך אחרת להילחם בו מלבד הטלת הגבלות על אותה אוכלוסיה (סגרים, מחסומים), ונסיון לברור אותו מתוכה. אין דרך אחרת. אם יש תספרו לי... אבל רק לבכות על כך שאותם אנשים המסתירים את הטרור, סובלים מפגיעה בזכויות האדם שלהם (מבלי להציע כל דרך אחרת להגן על החפים מפשע האמיתיים שהם קורבנות הטרור) - אין היא אלא שפיכת "דמעות תנין" לשווא.

aharon5

New member
בוודאי

מלחמה היא לא תירוץ להרג חיילים?... רעב הוא לא תירוץ לאכול?... במלחמה נגד טרור תמיד תפגע האוכלוסיה התומכת בטרור! נקודה. מי שרוצה יקרא לזה תירוץ, מי שרוצה יקרא לזה חוק טבע היצוק בסלעי בזלת. אפשר לקרוא לכך איך שרוצים, אבל המציאות היא מציאות.

aharon5

New member
נדגיש:

זו לא שאלה של דעה, זו שאלה של עובדה: לחימה בטרור ופגיעה בזכויות האזרחים התומכים בו - היינו הך המה! תאומים זהים. זהות מושלמת! זו לא דעה, זו עובדה! לא ניתן להילחם בטרור מבלי לפגוע באוכלוסיה בה הוא מתחבא! זו הטענה (טענה עובדתית - כן או לא). מרוב התלהבות מן השאלה: האם שומה על קורבנות הטרור להתנדב להיאבק בכל כוחם ומאודם למען הענקת לגיטימציה עבורו, שכחנו את נושא הדיון: האם ניתן להילחם בו מבלי לפגוע באוכלוסיה ממנה הוא יוצא? אני טוען שלא. בלתי אפשרי. ואם אני טועה - תקנו אותי. הבה נשמע את המומחים הצבאיים, בבקשה: כיצד ניתן להילחם בטרור ולהגן על קורבנותיו ללא פגיעה באוכלוסיה החפה מפשע המחביאה אותו בקרבה? אני מפנה את הבמה, וממתין להצעות המומחים (המוסריים, השפויים, והחכמים).

אני בטוחה../images/Emo54.gif

שיש לזה פתרון שאפשר גם בלי לפגוע האזרחים ולפחות לעשות כמה שיותר הכי שאפשר להמנע מזה...

וזה אכן מה שצה"ל עושה

ובדיוק בגלל זה יש לנו אינטיפאדה כבר שנתיים! ראי דוגמא- האינטיפאדה הראשונה לא פרצה רק בישראל, היא פרצה גם ברפיח המצרית, רק ששם היא נמשכה יום אחד.. החיילים המצרים פשוט הכניסו מקלעי 0.3 לשטח רפיח וירו להנאתם. לא אני ולא אף אחד מהימין המתון (שאינו כולל רק קבוצות קיצוניות כמו "נוער גבעות", אבל בהחלט כולל את כל הימין בממשלה) לא תומכים בדרך המצרית לפתירת המצב. אבל צריך למצוא פשרה באמצעף ולא להימנע לגמרי מפגיעה באזרחים, אחרת האזרחי שכן יפגעו יהיו שלנו.

טיעון רפיח

יש לזכור שאין דמיון בין המטען הלאומי המצרי-פלשתינאי למטען הלאומי הישראלי-פלשתינאי. בעוד שבירדן ומצרים היו הפלשתינאים לכל היותר גורם מאיים על השלטון, בישראל הפלשתינאים הם חוד החנית של המאבק הערבי בה, על כן אורך הרצועה של הפעולות שאנחנו יכולים לנקוט מבלי לזכות בתגובה כלל ערבית/אירופאית/אמריקאית (לא בהכרח צבאית) הוא מעט קצר יותר מזה של מובארק או המלך חוסיין.

למעלה