לא לסקול-הקלה על כאבים בלידת בית-

לא לסקול-הקלה על כאבים בלידת בית-

האם יש מיילדת שמשתמשת גם באמצעים לא טבעיים כמו לחיצות ומים ע"מ להקל על הכאבים? אני יודעת שזה לא מומלץ לחשוב פסימי, אבל ככל שאני קוראת יותר על לידות בית כך כואב לי יותר ואני מפחדת
 
עוד שאלה-

מה דעתכן? אני לא אוכלת הכי מסודר ומאוזן ואולי כתוצאה גם מזה מרגישה מאד רע וחלשה וחשבתי אולי להשלים עם ויטמינים ואומגה3. הרופא שלי לא יודע מה זה האומגה הזו בכלל ולא ידע מה להגיד לי.
 

טלימה

New member
תזונה

על שיכוך כאבים אני לא יודעת לענות לך (חוץ, אולי, מזה שאפשר להשיג מכשיר טנס ב"יד שרה"). אבל תזונה - למה לא לאכול מאוזן? זה יותר בטוח מבחינת ספיגה, חוסרים ועודפים מאשר השלמה בתוספים. אומגה-3 - יש בדגים והכי הרבה בדגי ים צפוני (סלמון, טונה). אבל כדאי להימנע מיותר מידי דגים בגלל זיהום מי-הים (בערך פעמים בשבוע זה מתאים). כמובן שיש גם בשמן דגים. אני טוחנת לתוך האוכל שתים-שלוש כפיות של זרעי פשתן, גם זה מקור טוב לאומגה-3. אלא שכדאי לא להחזיק אותם טחונים כי הם מתחמצנים בצורה הזאת וזה מזיק.
 

כרמית מ.

New member
תזונה היא דבר חשוב מאד

למעשה, זה הגורם-התלוי-בנו, המשמעותי ביותר, בבריאות התינוק, היולדת והלידה. השלמה בויטמינים היא תמיד פחות טובה, כי הספיגה פחותה משמעותית. לגבי אומגה 3 - אין מספיק מידע, ויש כאלו שטוענים שלא כדאי לקחת תוסף אומגה 3 בהריון. אם את אוכלת דגים (טונה, סלמון, מקרל) פעמיים בשבוע, זה צריך לספק, ואם לא - אז כף פשתן טחון (רצוי מידית, ואם לא - אז שמור במקפיא) בסלט, או כמה אגוזי מלך/ברזיל, יכולים לספק לך את מנת האומגה 3 הדרושה לך.
 

כרמית מ.

New member
למה הכוונה "אמצעים לא טבעיים"?

אפידורל וכו'? זה חייבים בבי"ח (לא בגלל "עקרונות" אלא כי זה דורש מעקב רפואי וטיפול רפואי). גם פטידין. אבל החדשות הטובות הן שתמיכה, תנועה חופשית, מים ופרטיות, יעילים לפחות באותה מידה, על פי מחקרים. אם את מאד מפחדת, אולי תתענייני בשיטות כמו היפנוזה בלידה - כמו שסיפרה דבי (יש גם בארץ).
 
בנושא התזונה-

אם כמה אגוזים מספקים את האומגה אז אחלה אני אכל אגוזים. טונה/סלמון אני אוכלת פעם בשבוע בערך ולא טרי אלא מעושן או שימורים. אני משתדלת לאכול טוב רק שבתקופה האחרונה שאני מרגישה חלשה מאד לא בא לי להשקיע ואני כמו סיינפלד- אוכלת קורנפלקס פעמיים ביום, הרבה פירות וסלט פעם ביומיים בערך. שותה המון. איך טוחנים פשתן בבית? לא צריך מכונה מיוחדת לטחינה? בנושא הכאבים- לא התכוונתי לאפידורל אלא אולי גז צחוק. לא יודעת. זה פשוט מפחיד אותי אבל תהיה לי תמיכה גדולה ואני בטוחה שבסוף יהיה בסדר. תודה רבה לכן
 

טלימה

New member
שני דברים

דגים מעושנים הם אחד הדברים שממליצים לא לאכול בהריון. עישון זה מסוג העיבודים שאינם הורגים את חיידקים שאנחנו לא מרגישים אבל העובר רגיש אליהם. אני רוצה להדגיש שאם הכל בסדר אז הכל בסדר ואם היה קורה משהו ממה שכבר אכלת אז כבר היית יודעת, אבל בכל מקרה זאת ההמלצה אף אם הסיכון נמוך. כמו ההמלצה לא לאכול ביצים שלא בושלו (קצפת, מוס) או סושי עם דגים נאים. טחינת זרעי פשתן - אני טוחנת במעבד המזון. יש לנו כזה עם שני גדלים ואני טוחנת בכלי הקטן יותר. עושה ת'עבודה מצוין. אולי תנסי לשפר את מה שאת כן אוכלת - למשל, קורנפלקס עם דגנים שונים ולא רק תירס, שיש בו דגנים מלאים ופחות סוכר/דבש...?
 
../images/Emo5.gif לא זכרתי שאסור מעושנים

כל כך טעים לי. איך יודעים אם משהו לא בסדר? קלקול קיבה? הקאות? הקורנפלקס שאני אוכלת הוא מחיטה מלאה ולא ממותק. זה לא סתם התרנגול
אני אנסה לטחון בבית פשתן. תודה על העיצה והאזהרה.
 

סטיוויה

New member
הומאופתיה וצמחי מרפא

יש מיילדות שמתמצאות בזה.אין תרות פלא לכאבים אבל יש תרופות הומאופתיות שמעודדות את הגוף והנפש להתמודד איתו ביעילות. דיקור בזמן ההריון גם מכין את הגוף מצויין ללידה.
 

mise

New member
הומיאופתיה בהריון ולידה.

הומיאופתיה הניתנת בזמן הריון ו/או לידה למטרות סימפטומטיות, כגון שיכוך כאבים או הקלתם, הפסקת הדימום או לא-יודעת-מה, ולא ניתנת על בסיס התמונה המלאה של האינדיבידואל היא לא הומיאופתיה קלאסית (ולא הומיאופתיה בכלל, אבל זו כבר סוגיה אחרת), אלא שימוש בפוטנצים הומיאופתים בצורה לא הומיאופתית. שימוש כזה מביא תוצאות לא רצויות בעתיד. הפוטנצים ההומיאופתים הם חומרי נפץ, כדאי לא להקל ראש בשימוש.
 
לעניות דעתי, עד כמה שהפורום הוא

מקום אינפורמטיבי והתשובות בו איכותיות, לגבי תזונה, ובייחוד בהריון, הייתי מתייעצת עם נטורופתית ולא מסתמכת על תשובות של נשים שכוונותיהן טובות. לפחות כך הייתי נוהגת. נטורופתית תפנה אותך לבדיקות דם ולפי התוצאות ואיבחון נוסף, תדע לומר לך מה את, באופן אישי, צריכה. איימי
 

סטיוויה

New member
זה תלוי בגישת המטפל. את מגיעה

מהגישה השמרנית. יש עוד גישות רבות. לי,למשל,יש מטפלת בשיטת ביקום שמצאה לי בלידה השנייה שתי תרוןפות הומאופתיות שהתאימו לי ויכלו לעזור לי. והן באמת עזרו.חבל להפחיד אם יש מקום לעזרה ליולדת.
 

mise

New member
אהבתי את ה"גישה השמרנית".

הגישה השומרת על בריאות החולה. להומיאופתיה יש חוקים ועקרונות מאוד ברורים לגבי הטיפול בחולה, מי הוא האדם הבריא ומי האדם החולה ואיך ניתן לעזור לאדם לשקם את בריאותו. התאמת פוטנץ באופן סימפטומטי היא בבחינת "תענוג רגעי וסבל ממושך", לעומת התאמת הפוטנץ בהתאם לתמונת החולי הייחודית לאותו אדם שהיא בבחינת "סבל קצר ותענוג נצחי". אפשר לקחת פוטנץ ולתת אותו לכאב, לדימום, לנגעים בעור, כאבי ראש, נזלות, דלקות אוזניים, הצטברות נוזלים ושלל פתלוגיות שונות. ההומיאופת שיעבוד באופן כזה, יהפוך להיות גורו באופן מיידי, הואיל ו"להעלים" סימפטומים באמצעות פוטנצים זה הדבר הקל ביותר לעשות. השאלה היא מה קורה אח"כ. הפוטנצים עובדים בכמה רבדים, הרובד התחתון ביותר הוא הרובד הפיזי, המשתלשל מפעילות הפוטנץ במישורים הגבוהים יותר. כתוצאה מטיפול סימפטומטי (או אפילו טיפול אינדיבידואלי שניתן בצורה לא נכונה), מתרחש שינוי מסלול ברבדים הגבוהים. מכאן האדם קנה כרטיס נסיעה ברכבת מנקודה X לנקודה Y. שינה את מסלול חייו. כל זה כשמדובר במתן מנה אחת ויחידה של פוטנת אחד. במידה ונותנים קוקטייל - יותר מפוטנת אחד, המצב מסתבך וקשה מאוד לתקן במידה ויש שיבושים, נכנסים למערבולת של טיפולים סימפטומטים. אם זה נשמע מפחיד, זה באמת כך. אני לא מעיזה לחשוב על לקחת פוטנצים, ודאי שלא לתת אותם בקלות ראש. צריך יישוב הדעת מאוד גדול על מנת לתת פוטנץ מתאים לאדם. אחד התנאים שלי בלידה הראשונה היה שתיק הפוטנצים של המיילדת נשאר מחוץ למקום, דוקא בגלל התדרים הגבוהים שבהם מצויה יולדת והרגישות הגבוהה לכל מה שמסביב והסכנה שיכולה להיות (לאו דוקא בטווח המיידי) מהשפעתם של הפוטנצים על מצבה.
 
כן, אני מסכימה עם mise, צריך מאוד

מאוד להיזהר מהומיאופתיה ודברים טבעיים לטיפול סימפטומטי.
 

סטיוויה

New member
נראה לי שהיתה כאן אי הבנה

אני חושבת שחובה לקבל את התרופה דרך אדם שמטפל ומבין. לא ללכת לקנות "סתם" בחנות(כמו התרופות הכלליות ללידה קלה של הומגליל,למשל).ואני חוזרת ומדגישה את היתרון של דיקור סיני.
 
למעלה