לא לסתימת פיות - כן לחופש ביטוי בקמפוס

לא לסתימת פיות - כן לחופש ביטוי בקמפוס

בואו לתמוך בעשרה סטודנטים, ערבים ויהודים, העומדים לדין משמעתי באוניברסיטת חיפה בחודש פברואר קיימו כמה עשרות סטודנטים יהודים וערבים מאוניברסיטת חיפה, טקס זיכרון שקט ומכובד לזכר 13 הערבים-הפלסטינים אזרחי ישראל, שנרצחו באוקטובר 2000 על-ידי משטרת ישראל. הטקס התקיים במחאה על החלטת היועץ המשפט לממשלה, מני מזוז, לסגור את תיקי החקירה כנגד השוטרים. במהלך הטקס השקט, הקריאו הסטודנטים את שמות החללים, ניגנו שירים, הדליקו נרות לזכרם, והביעו את תקוותם לחברה דמוקרטית ושוויונית יותר. לסיקור התקשורתי של טקס הזיכרון האלטרנטיבי (כולל קטעי וידאו): http://news.walla.co.il/?w=/22/1237381 http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/956345.html בעקבות הטקס, החליטה הנהלת אוניברסיטת חיפה להעמיד עשרה סטודנטים לדין משמעתי: ליאנה פאהום, ירון דישון, אלעד ברדס, רנין ניקולא, נדב גורדון, אורי וולטמן, אוסאמה עאמר, אלי קוקולייב, רביע סע'יר ורמי הוד. מציאות מתמשכת של פגיעה בחופש הביטוי נוהל הפעילות הציבורית הקיים באוניברסיטת חיפה מטיל מגבלות שרירותיות ודרקוניות על חופש הביטוי של הסטודנטים. לדוגמא: כל חלוקה של כרוז מחייבת את אישורו המוקדם בידי הדיקן, הפגנות מותר לקיים רק במשך שעה אחת בשבוע ובמקום לא-מרכזי, ומגבלות רבות נוספות. בנוסף, הנהלת האוניברסיטה, ובראשה הרקטור, פרופ' יוסי בן-ארצי, יוצאת מגדרה על מנת ליצור אווירת הפחדה והשתקה בקרב סטודנטים פעילים, אשר מוצאים עצמם לעיתים קרובות מאוימים על-ידי וועדות משמעת. בחודש יולי, קיימו כמה עשרות סטודנטים, יהודים וערבים, מיצג מחאתי בעקבות התבטאות גזענית של דובר אגודת הסטודנטים, סער זיו. הסטודנטים אחזו ידיים ויצרו שרשרת אנושית ברחבת הדשא המרכזית, כאשר פיותיהם סתומים בנייר דבק, והם נושאים שלטים עליהם נכתב, בעברית ובערבית: "לידיעת אגודת הסטודנטים – עדיף לשתוק מאשר לדבר גזענות". האוניברסיטה העמידה שמונה מבין הסטודנטים לדין משמעתי בגין "התנהגות פרועה", ולאחר הליך משמעתי, הם הוענשו, נקנסו ב-300 ש"ח וקיבלו אזהרה. בעקבות מקרה זה ורבים אחרים, דנה וועדת החינוך של הכנסת, בחודש ינואר, בנושא הפגיעה בחופש הביטוי באוניברסיטת חיפה. יו"ר הוועדה, ח"כ הרב מיכאל מלכיאור, קבע כי "המעשים שתוארו – בלתי נסבלים. הכול מנוגד לערכי הדמוקרטיה, חופש הדיבור וחוק זכויות הסטודנט". לסיכומי הדיון בוועדת החינוך של הכנסת: http://portal.knesset.gov.il/Com8chinuch/he-IL/Messages/09012008.htm הנהלת אוניברסיטה חיפה יוצאת לסיבוב נוסף במסע ההשתקה. ביום שני הקרוב (19.5), בשעה 8:30, תתכנס וועדת המשמעת לישיבתה הראשונה, בקומה ה-29 של מגדל אשכול. נוכחותך בקהל חשובה! אנו מבקשים ממך לראות פנייה זו כפנייה אישית: בוא/י לתמוך בחופש הביטוי באוניברסיטת חיפה. בוא/י להגן על זכותן/ם של סטודנטיות/ים להתארגן בקמפוס למען חברה צודקת יותר. לפרטים נוספים: 054-5845550 – רמי, 054-7996454 – ליאנה, 052-8330046 – אורי. לקבוצה בפייסבוק של "חופש ביטוי באוניברסיטת חיפה": http://apps.facebook.com/causes/causes/show/39567

IdanXP

New member
אני גם מוכן לבוא ולתמוך

בסילוקם המהיר מהאוניברסיטה לאלתר. ואני חשבתי שכבר סילקו את כל אלה. טחנות הצדק באמת טוחנות לאט. מעניין שאותם אנשים דורשים חופש ביטוי, כאשר מהיכרות עקיפה עם חלקם, הם אלה שבעצמם לא מכבדים חופש ביטוי של סטודנטים אחרים. צביעות במיטבה. הם גם דורשים שיעניקו להם זכויות שונות במסגרת החוק, כאשר הם בעצמם עוברים פעמים רבות על חוקי האונ' ולמשל מקיימים הפגנות ללא אישורים (ע"ע ההפגנה היום). אין צורך לשים התנהגות פרועה במכראות. חלקם באמת מתנהגים כמו ברברים ורק בגלל זה מקומם לא צריך להיות באונ'. כמו שנאמר, נאה דורש - נאה מקיים.

bwp

Member
ומה תגיד על חיברי אגודת הסטודנטים שמפגינים

תמיד מולם ללא אישור? למה הם לא עולים לועדת משמעת על הפגנה ללא אישור? רק כי הפגינו נגד הפגנה אחרת? אלת הצדק עיוורת לזכרוני

IdanXP

New member
אני אגיד

שאתה צודק, זו גם הפגנה בלתי חוקית וגם זה "לא בסדר". אבל, במקום בו האונ' נכשלת שוב ושוב למנוע את ההפגנות הבלתי חוקיות של התאים הערביים, לא אוכפת את החוק, ולא מענישה עונשים שבאמת ימנעו כאלה דברים בעתיד - מישהו צריך בכל זאת לעשות משהו ואי אפשר לשבת מן הצד מבלי לעשות כלום. האגודה סה"כ מנסה לעשות, במסגרת מה שאפשר מבחינתה (=הפגנה), את מה שהאונ' לא עושה. הגיע הזמן שהאונ' תתחיל לתת עונשים כמו שצריך לדברים מהסוג הזה ואז נמנע מכל הפרה של הסדר הציבורי מכל הצדדים. האגודה מפגינה מול אותן הפגנות, ואם הפגנות אלה מראש היו נמנעות - האגודה לא הייתה שם. ככה שהאונ' הרבה יותר אשמה בעניין זה שהיא לא אוכפת כמו שצריך את החוק, יותר אפילו מאלה שמפגינים (משני הצדדים). חבל שאי אפשר לעלות את האונ' והעומדים בראשה לועדת משמעת.

amitk80

New member
קודם כל

אנשי אגודת הסטודנטים עומדים לועדת משמעת בדיוק כמו הערבים אז נא לא לבלבל בעובדות. דבר שני: אם הייתם רואים איזה סטיקרים הערבים והתנועה האיסלאמית (ימח שמה) מפיצים באוניברסיטה הייתם מבינים שיש פה יותר מדי חופש ביטוי ושדיקנאט הסטודנטים פוחד מהם בדיוק כמו שהוא פוחד על הישבן שלו. אני לא אבוא ואתמוך בקבוצה של אנשים שדואגים להראות כל הזמן ש 13 אזרחים ערבים נהרגו בעת הפגנה (שבה הם סיכנו את חיי השוטרים כיוון שזריקת אבנים הורגת באותו אופן כמו כדורים חיים). אם היו מדברים על חופש ביטוי אז היו גם מעלים לזכר את אלו שנרצחו במהלך אינתיפאדת אל אקצה. מדוע תנועות חד"ש ובל"ד לא מעלות את זה? הן לא מעלות את זה כי נוח להן לעשות שימוש בחופש ביטוי איך שנוח להם. קל להם לבוא ולבכות שלא נותנים להם חופש ביטוי אבל בנתיים הם יושבים עם הדוכנים שלהם בקומת ה 700 ומחלקים סטיקרים בשפה הערבית (שלכו תדעו אם אין שם הסתה - ותאמינו לי נתקלתי בכמה חומרי הסתה). לסטודנטים הערבים יש קול ייצוג באגודה ובכנסת. זה שהמנהיגים שלהם מסיתים את ציבור הבוחרים שלהם לשנאה נגד היהודים זה משהו אחר. הנפת דגלי פלסטין חוקית מבחינה משפטית אבל פוגעת ברגשות של מרבית הסטודנטים בקמפוס. שלא יהיה ספק, יש לי את סרטוני ההפגנה מאתמול ואני מתכוון לבדוק מה בדיוק נכתב בסטיקרים ואם צריך אז להגיש תלונה להסתה. אני בעד חופש ביטוי אבל לא כאשר הוא לא מאוזן ופוגע ברגשות של אחרים... ולגבי האמירות שאני פאשיסט, אני מציע לאותו בן אדם שהשווה אותי לפאשיזם לשקול את מילותיו. יש הבדל בין לכנות מישהו שמשתף פעולה עם הערבים לבין פאשיסט. אותו בן אדם יודע מיהו. עמית

stkachov

New member
מקווה שיוטל עליהם העונש המירבי

גם פורעי חוק בעצמם, וגם תומכים בפורעי חוק... מקווה שוועדת המשמעת לא תרתע מלקיים דיון ענייני, ותעניש אותם במלוא החומרה.

טלי1983

New member
"שנרצחו"? תתבייש לך

הלוואי ויסולקו מהאוניברסיטה ובכלל מהמדינה...

נרצחו.

כרגיל המשטרה ורשויות החוק נוהגות בסבלנות מדהימה כלפי מתפרעי ומפגיני הימין הקיצוני, גם אלה ששפכו חומצות והשתמשו באלימות. שערה אחת לא נפלה מאף מתנחל צדיק במהלך ההתפרעויות. כשהשמאל מפגין, עוד מפגינים איפוק ורק קצת כדורי גומי ומכות, לפעמים גם רימון קטן פה ושם (אבל זה כבר לא המשטרה, אז סתם אני מעליל עליהם), אבל זה בקטנה. אחרי הכל, עדיין מדובר ביהודים. וכשהערבים מפגינים? פה כבר אין סבלנות, אפשר לירות חופשי ויותר טוב-גם לצאת מזה זכאי. כי מה זה כבר ערבי מלוכלך מול מתנחל יהודי צדיק? ולגבי האונ'. למיטב ידיעתי, על הפגנות הימין הקיצוני הבלתי חוקיות מבליגים, אבל ערבים? נו טוב, יש להם ממי לקחת דוגמא. ואני אעשה אפילו שירות לציבור ואצטט טור של גיא מרוז, סמולני עוכר ישראל, שכתב משהו על הנושא עוד במזנו (והפלא ופלא זה עדיין אקטואלי): מח"ש-מה אתה רוצה, חשבתי שאף אחד לא מת אני אשם. מודה בהכל. אני באופן אישי חיסלתי 13 פלסטינאים, רוצחים בפוטנציה כמובן, בני בליעל מסוכנים, ועשיתי זאת למען בטחונה של המדינה. אחרת הסלוגן הא "אין ערבים-אין אשמים" או "ערבים מתים-שוטרים מעולים", ואפשר גם "בוא לרצוח ערבים-פסטיבל שאנטי בצפון". אני עשיתי את זה, לא פשוט לי להודות, אבל ברור לי שמישהו צריך להודות באשמה אחרת הם יגמרו אותנו. מח"ש, שזה ראשי תיבות של-מה אתה רוצה חשבתי שאף אחד לא מת- לא מצליחים לאתר את הצלפים הנמהרים. זה עוד הטובים שבמח"ש. הפחות טובים טוענים שאף אחד לא מת. הממש פחות פחות טובים טוענים שערבי טוב זה ערבי מת, ואלה שלא התקבלו למח"ש הורגים ערבים בזה הרגע. עברנו התנתקות שלמה שבה לא נפלה שערה מאף יהודי מתפנה. הפגנות, אלימות ככל שיהיו של ציבור ערבי ממורמר, רצחנו 13 מהם, רעים ומכוערים ככל שיהיו-ואין אשמים. אין. אף אחד לא אשם. כלום. נוד. מתו מתו. מה לעשות? בכל זאת, מדובר בערבושים.יש להם מספיק במחסנים. יש להם מיליונים ערבושים מסביבנו. מה זה 13 בינונים בשביל מח"ש אחד קטן? זה אותו מח"ש שמוציא כמעט כל שוטר מושחת נקי כפיים. חוץ מזה, מח"ש מאד כועס שלא נתנו לו לחקור בזמן. עכשיו, קשה לו להתמודד עם הראיות. הגופות כבר רקובות , הסיפור מעניין בקושי את התחת של היועץ המשפטי והם כולם כבר ממילא מתים, אז למה להתעסק עם זה? מה שאפשר אגב להסיק מהפרשה הוא, שאפשר להרוג ערבים חופשי ותודו שזו בשורה די משמחת. הגענו סוף סוף לעצמאות אמיתית ! מסתבר שאפשר אפילו לעשות את זה בצורה מאורגנת. אבל גם אני מתחסד עכשיו. הרי לא באמת אכפת לי משלושה עשר ערבים שנורו ע"י מיטב הצלפים של הימ"מ , היס"מ והכוסע"מו. אם היה אכפת לי הייתי יוצא עכשיו לנצרת ומזדהה. כמו ארנה בנאי והכבד אווז. אני סתם, משתמש בערבים האלה לעוד אייטם שמאלני מתחסד שקורא לאי הריגת ערבי באשר הוא ערבי. מצד שני, אני גם לא יוצא החוצה ויורה בהם חופשי, מה שעושה אותי בנאדם טיפה יותר נורמלי, טיפה. מעבר לזה, אני משתף פעולה חרא. גיא מרוז\עכשיו טורי

טלי1983

New member
איזו חפירה בלי פואנטה...

תכף תגיד לי שגם שיגור קסאמים זה חופש הביטוי, והרג המשגרים זה רצח... ומה אתה מביא לי את גיא מרוז? אדם שכל ייעודו בחיים לעורר פרובוקציות זולות (מזכיר לי מישהו...). הם לא טיילו להנאתם ולפתע הגיע יס"מניק רשע והרג אותם. אין בי טיפת רחמים כלפיהם, כל מי שמסכן חיי אדם- דמו בראשו. ואגב, לפני שאתה משתמש בפועל כל כך גדול כמו "לרצוח" תבדוק מה זה אומר מבחינה חוקית/ משפטית. מה שהיה שם היה במקרה הגרוע הגנה עצמית. כל הכבוד למשטרה, לצה"ל ולכל מי ששם את עצמו שם בשביל הסדר הטוב.

Arrival

New member
בלי להכנס לעניין עצמו

אני נגד כל ביטוי פוליטי בתוך האוניברסיטה, נמאס לי שמוסדי השכלה הפכו לזירת התקטטות בין חבורות בריונים אשר נרשמים לאוניברסיטה רק כדי להיות חלק מהתעמולה של הארגון שלהם ולבזות את המוסד. שלא לדבר על מה שהיה אתמול, כולל דגלי פלסטין מול קפה דשא. הייתי רוצה לראות מה היה באוניברסיטה בכל מדינה מערבית אם היו באים לשם עם דגלים נאצים. או עם דגל ישראל לאוניברסיטת אל אזהר בעזה, אבל זה כבר מפחיד מדי לחשוב על זה.

השוואה ממש "קולעת"..

אבל מעבר לכך, דבר אחד אני מסכים איתך- צריך לעקור אתה הפוליטיקה מהאונ' ולעשות כמו בטכניון. אין פוליטיקה. רוצים להפגין? מחוץ לתחומי האונ'. אבל אם כבר מותר-אז לפחות שיהיה צדק.

IdanXP

New member
אני גם בעד להוציא את הפוליטיקה

מתוך תחומי הקמפוס. שיפגינו ליד האונ'. מבחוץ שם. ככה הם גם יהיו מספיק קרובים לאונ' ומצד שני מספיק רחוקים כדי שאני לא אצטרך לסבול את זה.

amitk80

New member
גם אני בהתחלה חשבתי ככה

שאסור שתהיה פוליטיקה בקמפוס אבל אין מה לעשות זה לא המצב כיוון שיש לך מפלגות ערביות ויהודיות שמייצגות פאן פוליטי (מרצ, חד"ש, בל"ד). את לא יכולה להגיד להם לא להתאגד כי זה סותר את חופש הביטוי וההתאגדות. בואו לא נשלה את עצמנו, יש פוליטיקה באוניברסיטה וזה בסדר גמור. הבעיה היא שצריך לקבוע כללי משחק שיהיו מוסכמים על כולם ומי שלא עומד בהם יעלה למשמעת (גם היהודים וגם הערבים שארגנו מלא פעמים הפגנות לא חוקיות). אגב מישהו יודע מה נגמר עם ועדת המשמעת של האוניברסיטה היום?

stkachov

New member
מי אמר

שחייב להיות לך חופש ביטוי וחופש התאגדות באוניברסיטה? זאת לא זכות טבעית של סטודנט באשר הוא סטודנט. בהרצאות יש לך חופש ביטוי? לא. המרצה מדבר ואתר מקשיב. בעבודה יש לך חופש ביטוי? לא. הבוס אומר ואתה עושה. כך גם באוניברסיטה... רוב האנשים מגיעים לאוניברסיטה בשביל ללמוד, ולא בשביל להתאגד או לפעול פוליטית. עובדה, כמו שציין רק רצה מסטיק בומבה, בטכניון הפעילות הפוליטית אסורה בקמפוס, וזה שגעון, ממש נעים ללמוד ולהסתובב בקמפוס נטול הפגנות וסיכסוכים פוליטיים.

amitk80

New member
וואלה נגעת בנקודה מעניינת

האמת שנגעת פה בנקודה מעניינת. בוא ברשותך אני רק אחדד לך משהו, בטכניון למרות המגבלות החמורות על חופש הביטוי יש הפגנות הן של הימין והן של השמאל. הבעיה לדעתי לא חופש הביטוי, אלא אופן ניהול העסק. זה הכל! זאת דעתי. אגב, במקומות עבודה אני משער שהבוס קצת מקשיב לעובדים שלו אחרת העובדים שלו ימרדו בו בסופו של דבר.

stkachov

New member
במקרה

אני למדתי בטכניון כמה סמסטרים טובים, ואני יודע בדיוק מה מתנהל שם. אין שם שום הפגנות פוליטיות בקמפוס, לא של הימין ולא של השמאל.

למעלה