לא לצופים!

לא לצופים!

אני אישית דעתי על מסגרות לא משנה איזה היא שכל מסגרת זה חרא אסור להגביל את החופש הטבעי של האדם! טוב אבל כמו שידידה שלי אומרת :" אל תשלול מה שלא ניסית" ! טוב שמעתי להצעתה והלכתי לכמה מפגשים של הצופים .. אני חייב לומר שזה הדבר הכי מפגר שראיתי אי פעם! שם נשללת ממך הזכות לפרט ואתה הופך לחלק מהשבט! הם קוראים לזה במילים יפות כמו עבודת צוות , צוות דמט ! ולא שכל אחד יבחר מה שהוא רוצה לעשות אלא שהמדריך או המדריכה יודעים בברור מה התפקיד של אותו אדם (אני לא השתתפתי ככה שזה לא רגשי כעס או משהו מסוג זה) כמובן שמדריך שעבר קורס של יומיים יהיה לו את הכל הניסיון הדרוש להרוס חיים של עשרות אנשים .. האדם נועד להיות חופשי וגם ככה יש המון מסגרות חברתיות נוספות כמו לימודים, בית , חברים , חוגים ועוד .. עדיף לבזבז את הזמן על לחרבן במקום ללכת לצופים! במיוחד כאשר הפעילות בצופים היא לעשות כרזה מטומטמת! אלכס מחכה בקוצר רוח לתגובה

לומר לא למסגרות

זה טב ויפה, אבל חסר כל הגיון. משחר ההיסטוריה בני אדם חיו במסגרות כל שהם, מסגרות הן מה שבן אדם בנוי אליו, מה שבן אדם צריך מבחינה סוציולוגית, פרויד אמר את זה, יונג אמר את זה. כל בן אדם מתאים את העצמו למסגרת שמתאימה לו ביותר. המסגרת של הצופים מחנכת ליקר ואהבת האדם, לשוויון ולשלום, אך מצגד שני דורשת אדיקות, סבלנות ועבודת צוות מושלמת גם על אנשים שאתה לא אוהב. המסגרת הל"ז, כמו כל מסגרת אחרת, בנויה לאנשים ספציפיים. אני א גורס, חלילה, שבגלל שהיא לא מתאימה לך אתה פחות טוב מממני, אתה פשוט שונה,, אתה לא מסוגל להתמודד אפילו עם הפורמאליות והסימבוליות של העניין בשביל לתת לזה את אפילו את זמן הנסיון שלו, בשביל להבין איך זה באמת צריך לבוא ל405 מפשגים ולא לאחד, בשביל אפילו להתחיל להבין על קצה המזלג מה פירוש המילה "צופיות". מסגרת הצופים לא הורסת אף אחד מעצם העובדה שהיא לא מחנכת בכוח, היא מחנכת רק את מי שמעוניין להכנס תחת חסות הערכים התצופיים, שלדעתי לפחות, הם חיוביים, אהבת אדם ושיוויון. וכמו שבני אדם שלא אוהבים ציור לא ימצאו מה לעשות בחוג רישום אבסטרקטי, ככה אנשים שלא מתעניינים בלימדת הומניות מהי לא מתאימים לצופים. ומדריך הוא מדריך הוא מדריך, ותאמין לי שהקורס, אותו בגרתי בהצלחה, הוא קורס קשה, הוא קורס מתיש, ורק אנשים שבאמת נכונים להיות מדריכים יצליחו לסיים אותו. ואם בכל זאת נשארו כמה אנשים מאחורה, הם לא יקבלו הדרכה, ואם יתנו להם את הצ´אנס בכל זאת והם יפשלו הרשג"ד כבר ידאג להכל, ורשג"דים לא נבחרים סתם. ואם מסגרות לדעתך הורסות את נפש האדם אז לך תגוד על אי מבודד ברצועת הבקיני, תעבור לפני זה טיפול שיגרום לך לשכוח כל שפה שאתה מכיר, כל הליכה ונימוס שאתה יודע, ותהפוך לאיד בלבד. תקשורת זאת מסגרת, חברה זאת מסגרת, הכל זה מסגרת. האדם נועד להיות כלוא מעבר לעובדה שפותח אצלו משהו שנקרא תבונה, משהו שהוא מעבר לכל יצרים בסיסיים (שהם להרוג, להתרבות ולאכול, לפי פרויד). התבונה גרמה דבר ראשון להתפתחות של שפה - מסגרת ראשונה. משם הכל נסגר בריבועי עץ קטנים ומטאפוריים והדרך היחידה להשתחרר היא להנתק. את הצופים אין לך זכות לפסול, אפילו אם היית שם פעולה אחת, כי אין לך מוסג מה זה הצופים, מה קורה בצופים, על איזה ערכים פועלת התנועה וכמה טוב אפשר ללמוד ממנה (מנסיוני האישי). אתה לא יודע מה צריך כדי להיות בצופים, אתה לא יודע איזה מאמץ צריך להשקיע כדי להיות מדריך, אתה לא יודע כלום, ואל תגיד שאתה כן כי היית בפעולה אחת. ציפית לתגובה והרי היא לפניך. דשא! אאוט

דשא .....

סחטיין על התגובה ...אבל זה לא מה שהוא רצה ליראות.... הוא רצה אנשים יתעצבנו ....הוא כותב את זה בישביל שאנשים סתם יתרגזו ויגידו לו שהוא מדבר שטויות ..! אז אני אלכס לא יכתוב לך תגובה כזאת...אני רק יגיד לך שצופים זה לא חובה זאת זכות...ואם באת לצופים אם גישה קצת יותר חיובית לא היית מרגיש ככה,הרי לא מחזיקים אותך באזיקים שם! ,חוצמזה סלח לי אבל המטרה שבצופים היא לא להכין מודעות אלא קצת יותר מזה......חבל שלא קלטת ת´ראש שלנו! אבישג!

ואולי הוא רק רוצה לקרוא ולא להגיב..

כי כאן האנשים לא יצירתיים ומעדיפים מסגרת מאשר חופש.. הגמד

i m

New member
תעשה לי טובה...../images/Emo11.gif

תעשה לי טובה, ברצינות עכשיו, אתה מתנגד לכל דבר שהו מסגרת? צופים זה גם חינוך, אתה לא יכול להתנגד לדברים בגלל עיקרון מפגר, ואולי היית בכמה פעולות גרועות אבל תבוא בבקשה לאחד הטיולים של הצופים, או למחנה קיץ ותראה שזה לא חרא בגלל שזה מסגרת, מה שאמרת מתאים לילד בן שלוש, ואם אתה רוצה להישאר ראש קטן ולא ללכת לשום דבר שהוא "מסגרת" בגלל שהוא מסגרת אז בבקשה, אבל אל תקטול את המסגרות האלה לפני שבאמת בדקת אותם
תומר

binba!

New member
תומר??אתה אמרת תומר??????????

אבישאאאאאאאאאאאאאאאאאאג!!! קוראים לו תומר...
סתם,חשבתי שכדאי שתדעי. ואתה,תומר-שלא תבין לא נכון,תומר זה אחלה שם! לאבישג(שוגשוגית) יש אובססיה לשם הזה..מבין?
שירונת

i m

New member
טוב….

שיהיה…. שזה אחלה שם אני יודע אבל אובססיה לשם?? שיהיה….

אה.......איה היתרגשות!!!!!!!!!!!!!!

סתאאאאם....... אנשים לא הייתי כאן כי היה לי מזה לחץ בלימודים...אבל ח-ז-ר-ת-י ובגדוווווול!!!!!!!!! ושירונת...ראית תומר!!!!,תגיד מהמם איך אתה ניראה?,ספר על עצמך!!! חוצמזה...אני מזה מיתכוננת למסיבה! אה...תומר...אתה במיקרה מהנהגת מרכז? אבישששששששש!!!!!!!!

tomer11

New member
ח-ז-ר-ת-י! ../images/Emo98.gif

זה אני עדיין אבל בשינוי שם קל. לא, אני לא בהנהגת מרכז, אני בהנהגת חיפה ואיך אני? חחח, אז ככה: 1.74 מטר, 54 קילו, עיניים חום בהיר ושיער חלק חום כהה זה ממצה. אני שומע רק מוסיקת רוק, אבל לא כבד מדיי, ופופ שקט אני חולה על הצופים והם גם הסיבה שלא התחברתי בזמן האחרון איך את?
תומר

למעלה