"לא מאד נוח לי עם הניצול של הפונדקאיות."

כאן הם

New member
"לא מאד נוח לי עם הניצול של הפונדקאיות."

מה דעתכם על זאת שכתבה "לא מאד נוח לי עם הניצול של הפונדקאיות." ?

האם זה פוגע כלפי רבים שהפכו להורים דרך פונדקאות?

אם אתם לא בטוחים בנושא, אני מצרף עוד מאמר/סיפור אישי של פונדקאית, גם היא לא מנוצלת.

רענן

פרח7

New member
הוצע מהקשרו

1. כשכתבתי על ניצול הפונדקאיות, כתבתי על ניצול העוני (בדרכים רבות ולא רק בפונדקאות) הנעשה בהודו ובמזרח הרחוק ולא משהו כללי על פונדקאיות בעולם.
2. לגבי השאלה הראשונה, אודה לכם אם תתעלמו מבקשתו של רענן להביע דעה על הכותבת.
3. אין לי התנגדות לפונדקאות הנעשית באופן חוקי ומבוקר בישראל ובארה"ב שם אני יודעת שדואגים לנשים ולמשפחותיהן.

כאן הם

New member
ניצול זה ניצול, ונצלן זה נצלן

שום דבר לא הוצא מהקשרו. הציטוט הוא שלם: "לא מאד נוח לי עם הניצול של הפונדקאיות." ואפילו השתמשת במילה "מאוד".

אבל באמת, אין ביננו הבדלי דעות די גדולים!!!

אם קראת מה שכתבתי לפני כן, שאלתי שאלה את זה שעשה פונדקאות בהודו: "נפגשים עם הפונדקאית לפני שמתחילים עם התהליך?" והתשובה הייתה "לא".

את מבינה למה שאלתי את השאלה הזו?

ולמרות התשובה, אני בטוח שלא "מנצלים נשים ענייות בהודו בפונדקאות".

אני בטוח שבאופן אופייני לחלוטין, הנשים חופשיות לבחור, לא מנצלים אותם, מתייחסים אליהם בצורה ממש נהדרת והכי חשוב: הן עוזרות לעצמן, למשפחה שלהן, לאחרים, ולמשפחה של אחרים. הזדמנות כמעט חד פעמית לעשות את זה... והרבה עושות את זה שוב ושוב.

למה אני בטוח שאין ניצול? כי בכל הכנות, ובאמת, בכל חיי עוד לא קראתי על מיקרה אחד ממקור ראשון של פונדקאית שניצלו אותה או פגעו בה.

שנים שאני מבטיח לשנות את דעתי בנושא אם יביאו לי דוגמא אחת.

אני מאוד שמח שהדעות שלך בנושא של פונדקאות הן מאוד סבירות: אין ניצול או בעיות בפונדקאות בישראל ובמדינות מערביות. אני מאוד מאוד מבין את החשש שלך לניצול של נשים לצורך פונדקאות.

אני רק מבקש לא לצאת בהערות והאשמות כוללניות. אפשר היה לנסח את מה שהתכוונת בצורה הרבה יותר טובה.

סליחה אם פגעתי בך, אבל אני מקווה שישרנו את ההדורין.

תודה

רענן

פרח7

New member
רענן, קודם סילפת ואח"כ המצאת דברים שלא נכתבו

אני מבקשת ממך להפסיק עם זה.
1. לא כתבתי בשום מקום פה שהכותב הוא בן אדם נצלן. איני מכירה אותו ואיני חושבת שהוא מנצל יותר מאחרים או שחלילה זו תכונת אופי או משהו שמאפיין אותו.
(ורק כדי ששוב לא תבין אותי לא נכון בגלל ענייני השפה העברית, זה על משקל, אם אמרתי שמישהו בכה, לא אמרתי שהוא בכיין)
2. אם מעניין אותך לקרוא על מחקר שנעשה בהודו על הפונדקאיות אני אשאיר לך פה קישור.
יש גם מאמר נוסף שאני מביאה לעיונך
פונדקאות בהודו.

כאן הם

New member
נו באמת

ניסיתי יפה מאוד לישר את ההדורין ביננו ולהסביר בצורה יפה שאני מבין את הדעות והדאגה שלך ושלמעשה אין הבדלים גדולים ביננו.

אבל את לא מעוניינת. אם את לא רוצה, לא צריך.

משום מה, קשה לך להבין דבר פשוט: שכשכותבים "לא מאד נוח לי עם הניצול של הפונדקאיות" ישירות(!) למישהו שעושה פונדקאות אז יש רושם מאוד ברור לכולם מה את חושבת.

ומצחיק שהנה את מחזקת את הרושם הזה עוד יותר, ממש עכשיו, ע"י זה שאת מביאה "מחקרים" ומאמרים שאומרים את זה במפורש.

הבעיה עם ה"מחקר" שהבאת לי זה שהוא נכתב ע"י CENTER FOR SOCIAL RESEARCH שהוא ארגון פמניסטי. תטרחי קצת לבדוק את האתר שלהם.

אז בשבילי ובשביל כולם זה צריך להיות בדיוק כמו "מחקר" על ידי רב שמגיע למסקנה שיש אלוהים. נו באמת!

הקישור השני שנתת לא עובד.

מה קשה להביא סיפור אישי של פונדקאית, גם בהודו, שמספרת דברים רעים על הפונדקאות שלה? אז, אין לי ברירה אלא לשנות את דעותי.

למה לי לעומת זאת כל כך קל למצוא מאמרים ע"י פונדקאיות שמספרות כמה הן מרוצות?

זוכתך להאמין מה שאת רוצה לגבי פונדקאות, אבל אל תצאי בהתקפות והאשמות כוללניות, כולל כלפי אנשים שעשו פונדקאות.

תודה מראש.

רענן

אם אתה שואל על דעתי על זו שכתבה

אני באופן אישי מאוד מחבבת אותה (בסתר) כבר שנים, ומקווה שיום אחד היא תשים לב אליי
. ורוצה לנצל את ההזדמנות להקדיש לה את השיר הזה.

אם אתה שואל את דעתי לגבי פונדקאות, כבר כתבתי פה לא פעם, שלדעתי אין בעייה עקרונית עם פונדקאות, כל עוד היא מבוצעת תחת פיקוח הולם שמבטיח שאכן אין אלמנט של ניצול.
אני מקווה מאוד שבזמן הקרוב יתאפשר הליך כזה גם בארץ לזוגות חד מיניים, במיוחד לגברים שעבורם זו הדרך היחידה להפוך להורים במשרה מלאה.

ומילה אישית אליך רענן, אני חושבת שמרבית כותבי הפורום הקבועים קצו בהתנצחויות האינסופיות לגבי פונדקאות. אתה חושב שזה אחלה, יש כאלה שחושבים שזה איום ונורא וכנראה שלא אתה ולא הם תשנו את דעתכם.
הסיבה היחידה שאני מגיבה להודעה הזו (כי בדר"כ אני נמנעת מלהיכנס למלכודת של השרשורים האינסופיים האלה) היא רק כדי לתקן את הרושם שאתה מנסה ליצור אצל אבא של עלמה כאילו שיש פה קונצנזוס של לסביות נגד פונדקאות.
אין כזה, כמו שאין פה קונצנזוס לגבי שום נושא.

פרח7

New member
וגם

באשר למה שכתבת עלי, אוהבת אותך מאד ובגלוי

בעניין מה שכתבת על פונדקאות, לגמרי אתך.

מצטרפת ליוזמה של טיול בשביל ישראל ומקווה להיפגש עוד לפני שנתחיל את המסע הזה.

פרח7

New member
או שאתם תבואו לבקר

שיפצתי את הגינה (יותר נכון שלמתי למישהו שישפץ בשבילי)
נעים לשבת בחוץ בשעות אחהצ ערב.
ויש ריבה מתות גינה...

לא תהיה כאן דעה לגופו של כותב, אלא

של תוכן.

כל הודעה שתוצמד להודעה הזו ותגיב לגופה של כותבת תימחק מכאן והלאה ללא קשר לתוכנה. את מה שכבר נכתב לפני האזהרה הזו אני משאירה.

כמו כן, אודה על שרשור הודעות באותו נושא

לאותו מקום, במקום לפתוח בכל פעם הודעה חדשה. הפעם עשיתי זאת בעצמי.

למעלה