לא מאמינה שאני כאן...

בלינקה

New member
לא מאמינה שאני כאן...

לבת שלי, בת שנה וחצי, גילו לפני שבוע גוש בבטן. הם די בטוחים שזה גידול ממאיר מסוג נוירובלסטומה. ניתוח להוצאת הגוש וביופסיה מתוכנן לעוד כמה ימים. אני לא מבינה כמעט כלום בכל מה שקשור לסרטן, וכמו כולם כאן, הלוואי שלא הייתי נדרשת להבין. מנסיונכם, אם אכן יגלו שהגוש ממאיר, האם יבקשו גם להוציא דגימת מח עצם לבדיקה? כדאי לבקש שיוציאו דגימה כזו על כל מקרה שלא יהיה כבר במהלך הניתוח הקרוב, כדי לחסוך הרדמה מלאה נוספת?

t w i x i t

New member
היי, ../images/Emo140.gif

מצטערת לשמוע... אף אחד שמגיע לא פה לא מאמין שהוא באמת פה... עד שנכנסים לזה ומתחילים להשלים עם זה. סביר להניח שיבקשו דגימה של מח עצם - משום שבדגימה הזו בודקים מה מצב ההתפשטות של המחלה והאם היא התפשטה למח העצם (שזה לא טוב). לא נראה לי שכדאי לבצע את זה בסמוך לניתוח, כי זה בדיקה קצת כואבת וניתוח מחליש גם ככה. אבל הכי טוב לשאול את הרופאים.

ihovav

New member
שלום לך,

ככל הידוע לי, את בדיקת מח העצם לא עושים בהרדמה, כך שאין טעם לעשות אותה תוך כדי הניתוח על מנת "לחסוך" הרדמה (אולי לתינוקות בכל זאת עושים את זה בהרדמה). אני מציעה לך להציע את הרעיון לרופא ולהתייעץ איתו. במידה ואכן מדובר בגידול ממאיר יהיה צורך בבדיקת מח עצם. מאחלת רק טוב.

מיכלי56

New member
נוירובלסטומה

מניחה שכבר ראית את זה אבל אם לא ,קבלי קישור שמסביר היטב

דגנילי

New member
בלינקה, ספרי איך גיליתם?

ומה הרופאים אומרים? ואיך את עצמך מתמודדת?

למעלה