לא מאמינה שאני שוב פה...

אנאעי

New member
לא מאמינה שאני שוב פה...

פעם הפורום היה כמו בית שני בשבילי. אז לא היו לי ילדים, הייתי אחרי לידה שקטה בהריון הראשון שלי. הייתי orita29.
אני מאלה שהריון הוא לא משוואה לילד בריא... מקנאה באלה שלא מבינות (ולא באשמתן) כמה כל ילד בריא שנולד הוא נס.
הפורום הזה הציל אותי. פשוטו כמשמעו. הכרתי דרכו חברות, מצאתי דרכו טיפול, הפרידה ממנו היתה טבעית...
במקביל עברתי להריון לאחר אובדן. ואז נולד לי הבן הבכור שלי ואחריו הבת, והחיים סחפו אותי. כל שנה נכנסתי רק להדליק נר ולשלוח למלאך שלי כמה מילים....
חשבתי שתרמנו את חלקינו לסטטיסטיקה כמו שאומרים....
ואז רצינו עוד ילד אבל הפסיק הדופק בשבוע מוקדם. עברתי גרידה.
כמה חודשים אחרכך עוד הריון, הפעם שק ללא עובר. שוב גרידה.
בהריון אחריו קיבלתי מתנה, הבן השלישי שלי.
ואז נהייתי חמדנית ורציתי עוד ילד...
אז קיבלתי תאומים מונו מונו.... (זה תאומים באותו שק, ללא מחיצה. חולקים את אותה שיליה). עברנו שלושה רופאים שהסבירו לנו כמה ההריון הזה עלול להסתבך. חבלי הטבור עלולים להסתבך, מה שעלול להוביל לכריתת איברים, מוות ועוד. לא לדבר על מעבר כלי דם בין אחד לשני בגלל שהם חולקים שיליה. סיכויים קלושים לילדים בריאים, ובכל מקרה מדובר בפגות, אישפוז ארוך והמון המון מעקבים. בגדול, הריון קשה שבסופו אין ערובה לילדים בריאים.
והפחידו אותי מהחלטות יותר קשות בהמשך...
מה יותר קשה מלעשות את זה עכשיו כשהם עוד בריאים???????

אז עברתי גרידה.
ולא מצליחה להתאושש. מרגישה שאיכזבתי אותם.
אני יודעת שקיבלתי את ההחלטה הנכונה. נכונה לנו כמשפחה, נכונה לילדים שלי שהקטן מהם בן פחות משנתיים....
אבל הרגשות אשמה לא מרפים....

EcoT

New member
חיבוק גדול

צר לשמוע באמת בחירה קשה. גם לי אין הרבה מילים להוסיף רק מחזקת אותך.

שירהד1

Member
מנהל
אויש, יקירתי, איזה תיאור קשה

קראתי מספר פעמים מה שכתבת, ובאמת עברת המון.
כל מה שעברת, משפיע כמובן כעת, גם על ההתמודדות עם האובדן של ההריון האחרון, הריון התאומים הטראגי. טראגי- כי מראשיתו הוא היה נידון לסיום עצוב, עוד לפני שבכלל ידעת זאת. הביולוגיה הכינה לך "הפתעה" נוראית, ועימה את צריכה להתמודד כעת. כאמור, הכל ללא צל של ספק יושב על הטראומות הקודמות.

כתבת שבעבר מצאת דרך הפורום טיפול. ממליצה לך בחום לפנות לגורם הטיפולי שעזר לך בזמנו, כדי לסייע לך גם הפעם.

ואנחנו תמיד פה, כמובן...

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

אנאעי

New member
תודה שירה

באמת מרגישה שחזרתי לימים של האובדן הראשון, מבחינת חוסר האונים והכאב שמשתק. התקפי בכי ותסכול, למרות הדרך הארוכה שעברתי עם נושא האובדן לאורך השנים...
אני כרגע בטיפול פסיכולוגי בלי קשר להריון.

איזו טלטלה

טלטלה, על טלטלה, על טלטלה, ועוד אחת.
נשמע שעשית את הדבר הנכון, וברור כאב הלב, על כל מה שעברת.
מקווה שתמצאי את הדרך לטפל בנפש
.

למעלה