לא מאשרים לי IVF, מה האפשרויות???

לא מאשרים לי IVF, מה האפשרויות???

שלום לכולן,
בת 40 עם ילד בן 5 מהריון ספונטני (נכנסנו להריון בפעם הראשונה שניסינו).
FSH 24 בבדיקה אחת שעשינו....
כל חודש מבייצת, מחזור סדיר, עשו לי מעקב זקיקים חצי שנה ופיזיולוגית היה תקין (זקיק כל חודש, רירית רחם מוכנה לעובר).
נוסף על כל הצרות המורפולוגיה בזרעים של בעלי בעייתית מאוד.
מכבי לא מאשר לי IVF. מניסיונכן כי רב- זה סופי? מה האפשרויות? רק פרטי? רק תרומה (בכלל לא מפחיד אותי תרומת ביצית).
(כמובן שאלך לרופא ואבדוק אתו, רק רוצה לבוא מוכנה).

תודה!!!

asi1811

New member
fsh זו בדיקה שמשתנה מחודש לחודש

הצעתי: לקחת כדורי deha שעוזרים להוריד אותו ומשפרים ביציות
ולעשות את הבדיקה שוב ושוב במעבדה פרטית בלבד ורק כשיש תוצאה
טובה להביא אותה לקופ"ח. (למשל מעבדות רוזנבלט עושות אותה)
כמובן כל זה בהתייעצות עם הרופא המטפל שלך.

anguly

New member
מסכימה עם אסי

FSH יש בו תנודתיות , יתכן שבחודשים אחרים התוצאות יהיו יותר טובות ויאשרו לך.
אם כי יש לקחת בחשבון שהממצאים האלה מקטינים מאד את הסיכוי להצלחה ולכן בהחלט כדאי לשקול ברצינות תרומת ביצית.
ועוד משהו שכדאי זה הזרעות, כשהFSH גבוה לעתים הדבר הטוב ביותר הוא לתת לגוף לגייס את הזקיק הטוב ביותר שהוא יכול בליווי מעקב זקיקים בלבד, ואז לעשות הזרעה כדי לשפר את הסיכוי בגלל בעיית הזרע, ונדמה לי שאת זה הקופות כן מממנות.
בהצלחה

תודה ועוד שאלות בבקשה....

תודה לעונות. החלטתי לעשות amh ואז להחליט על תרומה. הבנתי שהתנודתיות בfsh היא חלק מבעייתיות הבדיקה.
לא רוצה לבזבז זמן ועוגמת נפש על סיכויים זעומים, אני אהיה אמא אפיגנטית מצטיינת

ולשאלות-
- יש סיכוי להזרעה כשהזרע עם מורפולוגיה מאוד רעה?
- הייתי כאמור במעקב זקיקים שלא קשור לפיריון וכל חודש נצפה יותר מזקיק אחד מחכה בתור בשחלה ותמיד בגודל טוב ובזמ. המחזור סדיר לגמרי, כשהרזרבה נגמרת לא מתחילים קצת להתארך המחזורים/ לא סדירים? גם היה הריון אחד לפחות בבדיקה ביתית שלא תפס ונפל, בטח זה קשור אבל לא קצת סותר שהן ממש נגמרות?
- מרוצה מהרופא שלי אבל שוקלת דעה שנייה. יש רופא מומלץ לבנות 40 עם fsh גבוה?

anguly

New member
תשובות

תלוי כמה גרועה המורפולוגיה, לא כתבת נתונים אז קשה להעריך, המורפולוגיה היא לא הנתון היחיד שחשוב, חשוב גם הכמות הכוללת. הכרתי כאן גולש שהיתה לו מורפולוגיה גרועה מאד 2-3%, אבל הכמות הכוללת היתה גבוהה ולכן זה הביא לשני הריונות ספונטניים. ככה שרק נתון אחד עוד לא אמר כלום.
&nbsp
הבעיה בגיל 40 היא לא רק ירידה ברזרבה השחלתית אלא גם באיכות הביצית.
הרבה פעמים כשמבצעים שאיבות בגילאים האלה מגלים זקיקים ריקים או ביציות באיכות מאד נמוכה, לכן זה שיש זקיק מוביל עוד לא אמר כלום על תקינות המערכת, זה כמובן מצב יותר טוב מאשר אילו לא היה זקיק מוביל.
יכול להיות שכדאי לשקול שאיבה של ביצית על בסיס טבעי ללא הרדמה כללית על חשבונך, זה יתן אינדיקציה על מה קורה, וגם ללא ההרדמה נחסכות חלק מהעלויות, שווה לשקול את זה.
&nbsp
בהצלחה

למעלה