לא מבין בתחום...אשמח לקבל תשובות

BUZIOFER

New member
שאלה גידול נחש

אשמח לקבל תגובות רציניות אין לי מושג בנושא ואני רוצה לגדל נחש בביתי איזה סוג מה סדר גודל המחירים איזה טיפול ואיזה ציוד צריך חיסונים וכו´ תודה מראש

boo 555

New member
לא מבין בתחום...אשמח לקבל תשובות

אני מעוניין לגדל נחש. אני מאוד אוהב נחשים והייתי רוצה לדעת קצת יותר. אני מחפש נחש לא גדול מידי, לא מסוכן ושהטיפול בו לא יהיה מסובך מידי. איזה נחשים מתאימים לגידול בבית? מה הסדר גודל של מחירים בארץ? במה כרוך הטיפול בנחש? תודה מראש לכולם.

השירשור נעשה על מנת להקל

על מי שמעוניין לענות ולא רוצה לענות לשתי שאלות פחות או יותר זהות בשני שירשורים.

בבר

New member
תשובה ושאלה../images/Emo124.gif

תשובה- חברי ואני קנינו בסופ"ש האחרון נחש בירית קטן ולדעתי (בינתיים לפחות) הוא מאוד נוח לגידול.
אוכל גופים (דגים) קטנים וצד אותו בעצמו כמובן. האכלה פעם בשבוע!
ניקיון יסודי של הטרריום פעם בחודש.
אורך מרבי - 70 ס"מ. שאלה- מה הכמות המומלצת של דגים לנחש בירית בשבוע? ומה עושים כשאחריי 12 שעות מרגע קניית הנחש הוא אכל 3 דגים מתוך 5 ולנו אמרו 2/3 דגים לשבוע! מה נכון?! והאם כדאי להחזיק את הדגים בכלי נפרד? בתודה מראש, עינב
.

naja

New member
נחש בירית.

אכן קטן וקל לגידול אבל בד"כ לא מאריך חיים בשבי. תשמרו שהלחות לא תהיה נמוכה מידי אבל שלא תהיה רטיבות גבוהה בטרריום. האכלה-פעם ב5-7 ימים, שניים שלושה דגים בערך בעובי שלו. אל תשאירו את הדגים יחד איתו כי אז אין לכם שליטה על הכמות שהוא אוכל.

בבר

New member
תודה../images/Emo141.gif ושאלה קטנה

סליחה על הבורות אבל איך מודדים לחות? מה זאת אומרת לא רטיבות גבוהה? לנחשה יש חלק עם מים ובמה יבשה. ונאמר לנו בחנות להפעיל את המנורה שעתיים ביום ובינתיים הפעלנו אותה לחצי שעה עד שעה ביום. נאמר לנו שהטמפ' לא תעבור את ה-30 מעלות.

naja

New member
את נמצאת בחברה טובה...

של הרבה אנשים שקונים זוחלים מחנויות חיות ומקבלים בעיקר מידע שגוי. נתחיל בטמפרטורה-בירית צריכה טמפרטורה קבועה של 22-30 מעלות, כאשר רצוי שכל הזמן יהיה לה צד חם(28-30) וצד קר(22-25). הצד החם חשוב מאוד כאשר היא עם מזון בבטן. לחות-מד לחות נמכר בחנויות חיות בכמה עשרות שקלים. לחות מומלצת לבירית-60 עד 80 אחוז בקירוב. רטיבות-הכוונה למצע.רצוי מאוד שהמצע יהיה כמה שיוצר נקי ויבש כי אם הבירית תשהה כל הזמן על מצע לח היא תפתח בעיות בעור.

boo 555

New member
נחש בירית?

אז אני מבין שנחש בירית הוא אחד מהנחשים שיכולים להתאים לגידול בייתי ולאחד "מתחיל" כמוני. אשמח לקבל עליו עוד פרטים, אם למישהו יש קישור למידע על הנחש אני אשמח. ויש למישהו תמונה של הנחש שאני אדע גם איך הוא נראה ??

boo 555

New member
אוקיי... ומה בנוגע לתמונה ?

למישהו יש תמונה של נחש הבירית ?

09

New member
נחשי בירית,

צריכים לאכול יותר מפעם בשבוע (עפ"י יונתן :)) מכיוון שהם נחשבים כנחשים פעילים מאוד, כדאי להאכיל אותם פעם ביומיים שלוש... ועדיף לקנות להם גמבוזיות (הן יותר גדולות ויותר זולות...)

בבר

New member
תודה ועוד משהו

אם מטפלים בהם כראוי כמה זמן הם חיים?

שלום עינב

מה אורכו של הנחש שלך?. ובנוגע ללחות אם תחזיקי אותה בטרריום יבש עם כלים מים מספיק גדול בשבילה להכנסה פנימה ושאפשר לזרוק לשם את הדגים זה יספיק. לא צריך להחזיק אותה בסביבה מימית כלי מים גדול יספק אותה. ונחשי מים הם נחשים מאוד פעילים ואני חושב שעדיף לתת לה אוכל פעמיים בשבוע ולא פעם אחת אבל הכמויות תלויות בגודל הנחש. תודה מראש יונתן.

byron

New member
הבירית של עינב....

באורך של (בערך) 40 ס"מ היא די נהנית לשחות, אז השאלה מה עדיף, שחצי מהטרריום יהיה "אגם" או שיהי לה בתוך הטרריום כלי מים גדול למדי בפרד. והדגים בהחלט ישמרו בכלי נפרד בעתיד (אקווריום קטן משלהם) אהבתי את הכתבה שNAJA שם לגבי הנחש הראשון שלי, קצת מאוחר אבל עדיין מחכים

תשובות

מבחינת יופי עדיף אגם גדול הרבה יותר יפה על כלי פלסטיק עם מים. מבחינת ניקיון הרבה יותר קל לנקות אקווריום עם כלי מים מפלסטיק. מבחינת אוכל אני חושב שפעמיים בשבוע 2 דגים בכל פעם ברוחב הגוף של הנחש או טיפה רחב יותר יהיה בסדר גמור ויתן קצב גדילה טוב.

naja

New member
בקשר לטרריום

יש טרריומים שבנויים לדו חיים או לביריות(חצי חצי אבל הם מאוד יקרים ואני משער שלא קניתם ולכן אני הולך עם ההמלצה של יונתן על כלי מיים גדול. בקשר למאמרים-חשוב לי לציין שלא אני כתבתי. הם נלקחו ממרכז הזוחלים הישראלי.

למעלה