לא מבין כלום במסחר מטח אבל יש לי שאלה פשוטה

polop

New member
לא מבין כלום במסחר מטח אבל יש לי שאלה פשוטה

אני סוחר רק במניות . אני לא סוחר בכלים ממנופים (מניות ממונפות / מטח שהוא ממונף). ואני חושב להתחיל לסחור בכלים ממונפים. יש לי כמה שאלות תיאורטיות פשוטות ונתעלם מעמלות קניה / מכירה : 1. במידה ויחס המינוף שלי הוא 1:20 , כלומר אם הכלי הממונף עלה/ירד ב 1% הרווחתי/הפסדתי 20% . אני מבין נכון? 2. במידה והרווחתי - מי סופג את ההפסד ? . במידה והפסדתי - מי נותן את הרווח ? אשמח לתשובה תודה רבה

matanbil

New member
תשובות

1. כן אם השתמשת במינוף כדי לקנות/למכור פי 20 יותר מהתיק שלך כל תזוזה קטנה שעל עסקה לא ממונפת משפיע בדולר/סנט תשפיע ב-20 דולר/20 סנט על העסקה הממונפת שלך 2. אם הברוקר שלך הוא עושה שוק - הוא ירוויח ויפסיד. מכאן שעדיף שלא לעבוד עם כאלה שהאינטרס שלהם הפוך משלך אם הברוקר הוא NDD או ECN כלומר ברוקר אמיתי שמשמש כמתווך בלבד - אותו פראייר/ווינר אלמוני שקנה/מכר ממך

matanbil

New member
לא סתם כתבתי פראייר/ווינר

אם החלטת נכון, אז תפסת פראייר אם החלטת לא נכון, אז אתה הפראייר ככה זה, משחק סכום אפס

polop

New member
היי

היי 1. מה זה NDD או ENC ? איך ניתן לדעת האם החברה היא גם עושה שוק או רק ברוקר ? 2. האם יש חברות שנותנות מינוף על מניות ?

matanbil

New member
בודקים על החברה

ולגבי מינוף על מניות מנסיון אישי, קולמקס מאפשרים לסחור עם מינוף עד פי 4 במניות בארה"ב לא יודע מה עם אחרים אבל אני מניח שיש עוד

תָּמִיר

New member
תשובות

לשאלה 1: כן, אתה צודק, אלא שלא הכלי הממונף עלה/ירד, אלא המחיר של המוצר שבו סחרת (זהב/נפט/יורו-דולר וכד'). לשאלה 2: אם אתה סוחר דרך חברת ברוקרים שהם "עושה שוק" אזי הפסד שלך זה רווח שלו ולהפך (זו הסיבה שהם מעוניינים שתפסיד). אם אתה סוחר ישירות מול השוק, אזי בעיקרון, אי שם יש מישהו שקנה כשאתה מכרת ולהפך. לכן רווח שלך נובע מהפסד של מישהו אחר ולהפך. תָּמִיר

forextrader1

New member
../images/Emo131.gifמט"ח זו סחורה לכל דבר ועניין!

מי שקנה עגבניות מהמוכר בשוק מי הרוויח ומי הפסיד? אם הקונה היה פרייר וקנה ביוקר ואחר כך התברר שאפשר לקנות יותר זול אצל השכן או שמחר תהיה ירידת מחיר, השטות שלו או חוסר הבדיקה גרם לקנייה ביוקר, בכל מקרה יש לו סחורה ביד שיכולה להשביח ולהרויח(מט"ח) בשונה מעגבניות שירקיבו או יאכלו. המוכר הרויח או הפסיד? אם קנה בזול ומכר לך ביוקר אזי הרויח. אם קנה ביוקר ומכר לך בזול אז גם כן הרוויח כי אם היה נשאר עם הסחורה היה מפסיד יותר. אם קנית סחורה במחיר שוק אמיתי המוכר מרוצה והקונה מרוצה לזה יש כסף בכיס ולזה יש סחורה שרצה. תחום המט"ח הוא תחום הסחורות ולא כמו אופצייה ששם יש צד אחד שבוודאי מרויח וצד שני שבוודאי מפסיד.

polop

New member
היי תמיר . ותודה רבה ולכל העונים

תודה רבה תמיר ולכל מי שענה. רציתי לדעת : 1. איך אני יודע אם החברה היא " עושה שוק" או שהיא רק חברת ברוקרים מתווכת? 2. אני מחפש חברת ברוקרים מתווכת בלבד (שהיא אינה "עושה שוק") , שנותנת מינוף על מניות. יכולה להיות חברה גם בחו"ל. (הייתי מחפש לבד בגוגל, אך איני יודע אילו מילות חיפוש באנגלית לשים בשביל למצוא חברת ברוקרים שאינה בנק ונותנת מינוף ) 3. סתם מתוך עיניין, איך אנשים מפקידים כספם , לחברה שיש לה אינטרס הפוך מהלקוח ? הרי יש סיכוי גבוה שיהיו רמאויות . לא? תודה רבה

matanbil

New member
בורות בעיקר

זאת התשובה על 3 לגבי חיפוש החברה הנכונה שהיא ברוקר ולא עושה שוק בודקים, מחפשים בתקשורת גם למשל פורקס פלייס מודיעה אפילו שהיא עושה שוק מצד שני, גו פורקס מצהירה שהיא ECN בלבד

polop

New member
תודה מהם ראשי התיבות NDD ENC

מה המונח הנכון ל " עושה שוק "? באנגלית מה המונח הנכון לברוקר פרטי - שאינו בנק - כמו מגדל שוקי הון ? באנגלית תודה רבה

למעלה