לא מבין מה היא רוצה

יניב100

New member
לא מבין מה היא רוצה

אני בקשר עם חברתי הנוכחית(בת 21) משהו כמו שלוש שנים.לאחרונה תחילו מס' בעיות:היא טוענת שאני לוקח אותה כמובן מאליו שאני קר אליה.אני דווקא לא חושב כך.אבל,זו לא הפואנטה.יום אחד היא החליטה שהיא רוצה פסק זמן למרות שהיא טוענת שהשתפרתי מבחינת היחס אליה.שאלתי אותה כמובן מדוע היא רוצה את פסק הזמן והתשובות היו:אני גם מרגישה שאני צריכה חופש מבחינה רומנטית...אני צריכה להתנקות מהקשר...להיות לבד עם עצמי כדי להכיר את עצמי ואת מה שטוב בשבילי.אתה לא מרגיש שאתה תקוע באותו מקום ורוצה להתנסות בדברים חדשים? או להכיר אנשים חדשים? או לבחון את עמצך...אל תשכח שאתה החבר הראשון שלי.לפחות נדבר בטלפון...נראה איך אנחנו מסתדרים בלי לראות אחד את השני.אני צריכה שקט נפשי עם עצמי.אני צריכה להיות טיפה לבד....לראות איך זה...ואם אנחנו מתאימים באמת אז נחזור להיות ביחד.כי אני בתקופה כזאת בחיים שאני רוצה לראות איך אני מסתדרת בלעדיך ואם אני מסוגלת לזה. פסק הזמן הוא לתקופה של בין שבוע לשבועיים.היא טוענת שהיא אוהבת אותי מאוד אבל מצד שני אני לא מבין את המישפט:"כי אני בתקופה כזאת בחיים שאני רוצה לראות איך אני מסתדרת בלעדיך ואם אני מסוגלת לזה".על איזו תקופה היא מדברת? אני סטודנט והיא עובדת בעבודות מזדמנות ככה שאנחנו נפגשים רק בסופי שבוע.אנחנו לא דבוקים אחד לשני כך שנוצר מצב שנמאס לנו אחד מהשני. אולי מישהו יכול להסביר לי מה היא רוצה? או למה היא רוצה פסק זמן אם היא אוהבת אותי? עוד דבר שרציתי לציין זה שהיתה תקופה שהיינו יושנים אחד אצל השני כל יום שישי,אבל לאחר מספר פעמים היא אמרה לי שאבא שלה שהוא אדם שמרני יחסית(שהתחיל להתחזק בדת) לא אוהב את זה.למרות גילה היא ילדה טובה שעושה כל מה שההורים שלה מבקשים ממנה ולכן המנהג הנ"ל נפסק.הוא היה אפילו מוכן להחזיר אותה ביום שישי באחד בלילה. עכשיו שאלתי היא כזו האם יתכן שאביה מנסה לטרפד את הקשר והיא לא אומרת על כך כלום? אני לא רוצה להרגיז אותה ולשאול על כך ולכן אני שותק.מה דעתכם? מצד שני עם כל הכבוד לאביה היא כבר לא ילדה היא בת 21,לא הגיע הזמן לעשות מה שהיא רוצה או מה שהיא חושבת? מחר הוא ימצא לה אולי שידוך וגם אז היא תגיד בסדר?(סתם הסחפות עם שאלה תיאורטית). דבר נוסף היא נפגעת משטויות סף הרגישות שלה הוא מינימלי.לעומת זאת היא טוענת שאני לא רגיש מספיק ולעיתים פוגע בה מבלי להרגיש.בנוסף היא נוהגת לשמור הרבה פעמים את הכל בבטן עד שיום אחד זה מתפוצץ.איך אפשר לגרום לה להוציא החוצה את כל מה שיש לו על ליבו?בצורה הזו גם יוקל לה וגם אני אדע מה לתקן.האם יש דרך לגרום לאדם ליהיות פחות רגיש?

Cobe Anan

New member
וואי וואי וואי...לאט,לאט עם השאלות!

הפגזת, מה? אז ככה.. התחלתם מזמן, הייתם ילדים, השתניתם ביחד ולחוד, התרגלתם ל`ביחד`, ואחד לשני. אולי זה אבא שלה, אבל אם אתה באמת חשוב לה, היא תתנתק מחבל הטבור. אם היא רוצה לראות איך היא מסתדרת לבד, יכול להיות שהיא מתכוונת לזה שהיא רוצה להיות בטוחה שהיא איתך כי טוב לכם, ולא כי התרגלתם אחד לשני. אני עדיין נגד פסקי זמן, כי לדעתי זה טוב רק למקרה שצריך להיות לבד ולחשוב על `מה הלאה?`, אחרי שמשהו טילטל את הקשר קשות, אבל זה אני.. להכיר אנשים חדשים נשמע לי קצת מסריח, האמת.. אולי לא טוב לה כבר, אולי היא לא בטוחה מה אתה מרגיש, אולי היא רוצה לעלות שלב, אבל צריכה להיות בטוחה.. בכל מקרה, תן לה את הזמן שלה, בעוד שבוע-שבועיים הכל יהיה ברור יותר, לטוב או לרע.

יניב100

New member
עליה בשלב ועוד משהו

היא זרקה לי שהיא לא בטוחה שהקשר בנינו הוא חברי ולא קשר ידודותי. כלומר היא שאלה האם הקשר היא בגלל נוחיות לשנינו הוא מתוך אהבה.אני טוען שמתוך אהבה ואילו היא כנראה לא בטוחה אם הקשר שלה הוא מתוך אהבה. השאלה מה ניתן לעשות כדי להמחיש או לגרום לצד השני להבין שהקשר הוא מתוך אהבה?

Cobe Anan

New member
תעשה משהו שהיית עושה רק בשבילה..

משהו שלא היית עושה בשביל אף אחת אחרת.. תפתיע אותה, תרגש אותה, תרד לה, תכין לה מתנות קטנות, תתקשר אליה סתם ככה באמצע היום בלי סיבה, תכתוב לה שיר, תדע בדיוק מה היא רוצה, ותעשה את זה. תראה לה שאחרי 3 שנים היא עדיין עושה לך את זה. קשה? אולי היא צודקת, אולי זה כבר נגמר.. כי בינינו, לפני שאתה רץ להוכיח לה שאתה עדיין באמת אוהב אותה, כדאי שתוודא את זה בעצמך.. מקווה שיסתדר, אבל תזכור שלפעמים החגיגה נגמרת, כיבוי אורות, וחייבים להמשיך הלאה.. זהו.

Cobe Anan

New member
אני אשמע כמו זקן סיני חכם...

הרעיון הוא שהכל יבוא ממך. החברה שלי בחיים לא קיבלה ממני פרח, כי זה לא מקורי. היא קיבלה שוקולד רק כי אני יודע שהיא אוהבת, ולא כי השוקולד עצמו מביע משהו. אני לא מכיר את החברה שלך, אתה אמור להכיר אותה. מה היא אוהבת? מה היא רוצה? מה יכול לרגש אותה?

יניב100

New member
אני מעוניין להמיל את הקשר

שוקולד אני יודע שלא כי היא לא אוכלת.מצד שני פרח אולי לא מקורי אבל יעשה את שלו. בנוסף ארצה לשמוע דעתך בעיניין הבא: ליום הולדתה שעבר לא ידעתי מה לקנות לה שאלתי אותה אם יש משהו שהיא רוצה. מפה לשם הזמן עבר וכך גם יום הולדתה למרות שלחצתי עליה שתחליט או שאני יקנה לה משהו בלעדיה. היא אמרה החליטה שהיא תחשוב על משהו ושאני ימתין.המתנתי וכמו שכתבתי יום ההולדת עבר.היא התעצבנה שלא קנית לה פרחים.ענית לה שרצית לקנות לה משהו שהיא אוהבת ולא סתם פרחים.היא אמרה לי שלא קנית לה כלום.כמובן שענית לה שהיא לא החליטה מה היא רוצה.ביום ההולדת נתתי לה כרטיס ברכה. בסופו של דבר קנית לה צמיד שהיא אהבה.הצמיד עלה 150 ש"ח שזה יחסית הרבה כסף לסטודנט תפרן.למרות זאת הכסף לא משחק אצלי תפקיד. לאחר מספר חודשים היא התעצבנה על משהו אני לא זוכר בדיוק ואז היא הזכירה לי שביום הולדת לא קנית לה פרחים.היא הוסיפה ואמרה שלא תחשוב ששכחתי לך את זה ושריגשי יותר חשוב מחומרי. עכשיו אני שואל את עצמי האם זה מגיע לי יחס כזה? או שאולי אני לא בסדר? ולמה לחזור ולדוש בעבר למה אי אפשר לחשוב על העתיד?

ChilD SouL

New member
ריגשי../images/Emo35.gif

להתעצבן על זה שלא קנית זר פרחים זה חומרי, אין בזה שום דבר ריגשי.
לדעתי.

יניב100

New member
זר פרחים

זה דבר שמעבר לחומריות כי זה מסמל רומנטיות אהבה. בשבילה נגיד זר פרחים ביום ההולדת היה משמח אותה יותר ממתנה אחרת.

twigy

New member
פשש כתבת יפה מה שיש לך

אנחנו מדברים כאן על סיטואציה קלאסית שבה לבחורה ירד החשק מהקשר. היא מרגישה תקועה במקום ומרגישה צורך בשינוי בחיים, אולי חלק מהשינוי הוא באמת הקטע של להתנתק מלרצות את ההורים ולעבור לעצמאות - כשבדרך אתה שמייצג בשבילה חלק מהעבר ה"ישן" צריך לדעתה גם לצאת מהתמונה. אל תלחץ, אם הפסקה זה מה שהיא רוצה - תן לה את זה עד הסוף, אפילו אל תתקשר ותן לה את ההרגשה שאתה מבחינתך ממשיך הלאה. חכה לתגובה ממנה. יש סיכוי טוב שהיא תתקפל ותחזור אליך.

יניב100

New member
אני מקווה

שזה נכון בניגוד להרבה אנשים שחושבים(כולל אותי) שפסק זמן זה לא נכון. כי זה לא סרט שלוחצים עצור או השההיה ואז לוחצים עוד פעם על קדימה.

ChilD SouL

New member
תגובה...

אני חושבת שאתה צריך לשבת ולדבר איתה על כמה שמפריע לך ועל כל מה שאתה חושב, כי ככה גם אתה שומר הכל בבטן וזה אוכל אותך מבפנים וגם היא שומרת דברים בבטן שאוכלים אותה ובסופו של דבר זה יצא וזה לא יהיה נעים. שבועיים זה לא פסק זמן כ"כ ארוך, אז יכול להיות שהיא באמת מנסה לראות איך זה החיים בלעדיך או להזכר בחיי הרווקות. [3 שנים זאת חתיכת תקופה] מצד שני, לרוב פסק זמן נגמר בפרידה. [אולי זה כי אני פסימית, אבל אנ'לא מאמינה בפסק זמן בקשר, הרי זה לא סרט שאפשר לעצור הכל ולקחת הפסקה
] יש לך 2 החלטות להחליט
1. או שאתה יושב ומדבר איתה על כל מה שמציק לך. 2. נותן לה את הזמן שלה ואח"כ מדבר איתה על כל מה שמציק לך.

יניב100

New member
פסק זמן

כמו שכתבת גם אני אמרתי לה שפסק זמן זה לא פיתרון. אני אמרתי לה שהיא צריכה להגיד מה לא טוב לה בקשר אבל היא אומרת שקשה לה לדבר על זה מצד אחד ומצד שני היא טוענת שהיא רוצה קצת מרחב מיחיה. לגבי מרחב מיחיה כמובן שאמרתי שאני נותן לה מרחב עצום אני מוותר על יציאה משותפת אם היא רוצה לצאת עם חברות שלה או שהיא הולכת לקנות עם ההורים שלה.אדם אחר היה אומר תראי אנחנו נפגשים בסופ"ש תפני אותו לי את כל הדברים האחרים תעשי באמצע השבוע. אנחנו נפגש ונדבר על זה.השאלה היא איך לגרום לה להוציא את כל מה שהיא שומרת בבטן? אני מבחינתי מאוד גמיש ככה שלמרות שנגיד אני כועס על משהו אני לא לוקח את זה קשה וממשיך הלאה.אצלה זה בדיוק ההפך היא יכולה לכעוס על משהו ורק אחרי שבוע להגיד לי אתה זוכר ש....בנוסך יש לה נטיה להזכיר דברים לא טובים מהעבר. על הקטע הזה דיברנו הרבה פעמים אבל היא לא מסוגלת להגיד את זה באותו רגע.סתם דוגמא קטנה חבר הזמין אותי לעשות על האש בדרך אליו הוא התקשר ושאל איפה אני.עניתי שאני בדרך.שבוע אחר כך היא אומרת לי למה אמרת שאתה בדרך ולא אנחנו? מה אני לא נחשבת? ואז היא התחילה לדבר על עוד דברים מהעבר שכבר דיברנו עליהם. כמובן שאמרתי שאני מצטער. זה דבר נורא שצריך לכעוס ביגללו? ולמה כל פעם להזכיר את העבר זה לא אפשרי ככה.זה כאילו יש ספר שחור שכל פעם שמשהו לא בסדר רושמים ומזכירים לך גם מה רשום לפני בספר.

ChilD SouL

New member
אמרת לה שזה מפריע לך../images/Emo35.gif

אם היא עדיין לא מבינה - תתנהג כמוהה. אולי אם היא תרגיש מה שאתה מרגיש היא תפסיק עם זה. אולי היא לא מרגישה מספיק בטוחה ואוהבת בקשר שהיא מתנהגת ככה
אתה יודע, 3 שנים זה הרבה זמן, דברים משתנים. יכול להיות שהיא באמת חושבת שאתה נמצא איתה בגלל נוחיות ולכן היא גם התעצבנה על הקטע של 'אני' ולא 'אנחנו'.

יניב100

New member
כן

היא טוענת שקשה לה להוציא החוצה באותו רגע.אפילו בצבא ששיבצו אותה באלת היא בהתחלה בכתה ביום השיבוץ לאחר מכן היתה תקופה של כמה חודשים בשלוחה של בסיס והיה לה רע.היא לא אמרה למפקדים שלה כלום רק שהיתה באה הביתה לאחר שבוע וחצי היא היתה בוכה לאימה שלה שלא טוב לה והיא לא יכולה ככה. רק ביום שאמא שלה הרימה את הטלפון למפקד שלה ואמרה לו תשמע היא לא מסוגלת להמשיך במקום הזה עם היציאות האלה עם המשמרות מסביב לשעון היא תלך בסוף לקב"ן, הדברים התחילו לזוז.וזה למה כי פשוט הוא לקח אותה לשיחה ואמר לה שהוא רוצה לדעת הכל.ושהוא לא מוכן שההורים של חיילים יגידו שהצבא הורס אותם מצד אחד ומצד שני החייל לא יראה שום סימן של מצוקה. הוא אמר לה אם לא תדברי שום דבר לא יקרה.לא אם כן כמובן להורים שלך לא נוח עם התנאים שלך.רק אז היא נפתחה ואמרה לו שהיא לא יכולה וכו' והחליטו להעביר אותה לבסיס עצמו לאותו תפקיד רק שבבסיס התנאים יותר טובים היציאות יותר טובות. להתנהג כמוה משמע להתחיל לחפש אותה.כל פעם שהיא תעשה שגיאה לרשום את זה ואז אחרי כמה פעמים להזכיר לה את הכל.פעם אמרתי לה מה יש לך ספר שחור שאת שומרת לי את כל הדברים שלא עשיתי בסדר?(זה יכול ליהיות איחור ב10 דקות בלאסוף אותה מהתחנה בלילה מס' פעמים(נכון שזה לא נעים אבל קורה),לא להגיד לה אני אוהב אותך כשמדברים בטלפון וכו'). מה עם מה שכן טוב את זה את לא זוכרת לי? היא אמרה שזה לא ככה אלא היא שופכת את מה שהיא מרגישה במשך זמן מסויים.כי אמרתי לה לא לשמור בבטן.

ChilD SouL

New member
לא'דעת מה להגיד לך...

זה מצב לא נעים. אולי בשביל זה היא גם לקחה פסק זמן, בשביל לראות את הדברים החיוביים שעשית בשבילה, ואת הדברים הפחות טובים ולבחון זאת ולראות אם היא רוצה להמשיך את הקשר איתך או לא. יכול להיות שאחרי הפסק זמן היא תעריך אותך יותר ותפסיק עם זה, ויכול להיות שהיא תגיעה למסקנה שהיא רוצה להפרד. תן לה את הזמן שהיא ביקשה. הזמן יעשה את שלו.

יניב100

New member
כאילו שיש לי ברירה

אני לא יכול להגיד לה לא וגם אם כן היא לא ממש שואלת אותי. טוב נתחיל לספור שבוע מהיום ונראה לאן יתגלגלו העיניינים. אחרי שהשבוע יעבור אני אהיה חייב להיפגש איתה ולשמוע מה יש לה להגיד וחוץ מזה גם להציע לה לפתוח דף חדש.רק שהפעם יהיה לבן ונקי ולא כמו בפעמים הקודמות שכל פעם שהבטחתי להשתפר ולאחר מכן עשיתי משהו לא טוב היא היתה מזכירה לי אבל אמרת ש... וגם היה כככה וככה.... פשוט לבנות קשר מחדש מהתחלה.

ChilD SouL

New member
ממממ...

רוב השרשור אתה מדבר על איך אתה צריך להשתפר ואף לא מילה על זה שאולי היא הבעייתית, זה נורא מוזר בעיניי. זה נראה כאילו אתה מנסה להיות נחמד, חמוד, מתוק, אוהב וכו' אבל שום דבר לא מספיק טוב בשביל להשכיח את הדברים 'הרעים' שעשית בעבר. אגב, ככל שתנסה להיות טיפ-טופ ככה תעשה יותר פאשלות. לדעתי.
בכל אופן, המון
. אני מקווה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר.

יניב100

New member
לא מדוייק

תראי בעיקרון אני ממש לא מתעסק בקטנות אצלי זה היה עבר ונגמר. קורה משהו קטן אני יזכור אותו מקסימום יום יומיים.לעומת זאת היא זוכרת הכל. פשוט היא נורא רגישה.פעם אחת היא שכבנו במיטה ודיברנו ופיתאום נרדמתי היא התעצבנה מאוד.אני יכול להבין אותה אבל זה היה בתקופה שהייתי בצבא והיא לא הבינה שהייתי עייף מת ונרדמתי.היא הרגישה כאילו היא משעממת אותי או שאני לא שם לב אליה.היא התחילה להגיד כל מיני דבריםפ קיבלתי קריזה ואמרתי לה אין בעיה אם אני מעצבן אותך אז ביי.התחלתי להחליף בגדים והיא בכתה וביקשה שאני לא ילך.אז נישארתי.הרגשתי אח"כ רע עם זה שגרמתי לה לבכות.שהרי ידעתי שהיא רגישה. או נגיד שהיא יורדת ממונית שירות בלילה ואני לא בתחנה והיא מחכה לי זה מעצבן אותה ואני יכול להבין שבחורה עומדת לבד בלילה זה לא הכי נעים. כאשר נגיד קורה המיקרה הנ"ל כמה פעמים.אז זה בטוח שלא נזקף לזכותי. ונגיד פה ושם אני אומר משהו שמעצבן אותה אז בסופו של דבר יוצא שאני לא בסדר.כי היא הרי מודיעה לי לפני שהיא יוצאת מהבית ובכל זאת אני לא מגיע בזמן כי אני יוצא מאוחר מהבית.

למעלה