לא מבינה אם אני רוצה לעזור ואל

butterfly02

New member
לא מבינה אם אני רוצה לעזור ואל

שלום,
ניסיתי לשאול את עצמי כמה שאלות על מנת להבין אם עבודה עם אנשים ואנשים במצוקה בפרט זה משהו שאני באמת רוצה ואני לא מצליחה לענות על השאלה. כששואלים אותי "את אוהבת לעזור לאנשים?" אני אף פעם לא יודעת איך להתייחס או לענות על זה.
אני רוצה להאמין שכולנו כבני אדם אוהבים ורוצים לעזור, יש אנשים שיותר ויש אנשים שפחות, יש לי רגישות לאוכלסיות חלשות יותר ויש בי איזשהו רצון לעזור. להגיד שזה יסב לי הנאה? אני לא חושבת. לא יודעת אם יש אנשים שעובדים כעובדים סוציאלים וזה מסב להם הנאה. יש דבר כזה?
לגבי סיפוק, ניסיתי להתנדב עם נשים בזנות והיה בסדר, שמחתי לעזור אבל לא עפתי בשמים. מצד שני אני בטבעי לא בן אדם שמתלהב בקלות או מתפעל בקלות.
בקיצור לא מצליחה להחליט ולהבין אם העזרה לאנשים זה משהו שאני רוצה כמקצוע או רק כהתנדבות של פעם ב...או שאולי בכלל תשובה אחרת.

חגי שלו

New member
איך לדעת אם לעזור לאנשים בהתנדבות או כמקצוע?

שלום לך,

אני מבין שאת אוהבת לעזור לאנשים, לפחות לרוב (אם כי גם בדר"כ לא עפה על זה). אני גם מבין שאת מתלבטת בקשר למקצוע, למרות שלא ציינת זאת במפורש (רואה את זה בשאלה קודמת שלך כאן בפורום).
לכן, נראה לי שהשאלה הראשונה שנכון לך לשאול את עצמך היא: במה אני רוצה לעסוק?
אני חושב שמתוך התשובה לשאלה זו יתברר לך הקשר בין תשוקה ומשמעות בעיסוק לבין הרצון שלך לעזור לאנשים. לרוב אנו נהנים יותר לעסוק בדברים שמחוברים ל-DNA שלנו ונותנים לנו משמעות.
הניחוש שלי הוא שבעיסוק שתבחרי, העזרה לאנשים תיתפש בעינייך ברמה גבוהה יותר של סיפוק והנאה מאשר בהתנדבויות שעסקת בהם עד כה.

אם קשה למצוא לבד במה לעסוק מומלץ להיעזר באיש מקצוע ולמצוא מה הייעוד שלך.
מכיוון שכבר התייחסתי לנושא בלא מעט פוסטים כאן בפורום, במקום לחזור על הדברים, נא עייני כאן למטה בפוסט התשובה שלי שהכותרת שלו היא: "כבר כמה שנים מתלבטת מה ללמוד או במה לעסוק".

ב ה צ ל ח ה !!!
חגי

למעלה