לא מבינה כלום וצריכה הרבה עזרה

pupika

New member
לא מבינה כלום וצריכה הרבה עזרה

מחפשת מתנה ליום הולדת של אמא וראיתי כמה דגמים .. חשוב לי שיהיה gps למרות שאני לא מבינה האם כל gpsהוא מדבר? ובכלל המצלות..איזה מכשיר הכי מומלץ עד ה2000 ש"ח וחשוב לי מאוד שיהיה תוכנה לארגון טובה.. ראיתי MIO P350 HOLUXלא מצאתי דגם או משו כזה Mio 168 איזה מכשיר הכי מומלץ .? איזה בעייתים ולא להקרב אליהם? ואיזה חנויות הכי זולות?אני לא בטוחה שאני יכולה דרך האינטרנט כבר כי אני צריכה .. את זה עד ה20 לחודש?

yoovee

New member
מעט הבהרות...

"עולם" ה-GPS נחלק בגסות ל-3: מכשירי GPS ייעודיים, מכשירי POCKET PC שמכילים רכיב GPS אבל אז צריכים להוסיף תוכנה יקרה, מכשיר PALM, שזה גם מחשב כף יד אבל מערכת הפעלה אחרת לגמרי... זו הפשטה מטורפת...יש את האתר המצויין של אסף: gps-palm.co.il להרחבה. הדיבור הוא פונקציה של התוכנה וקיומו של רמקול במכשיר...בסיסי. לפחות ה-P350, שאני מכיר אישית כחביב, עולה בתקציב שלך ללא תוכנת ניווט שתאלצי לרכוש בנפרד בלמעלה מ-1000 ש"ח. כדאי אולי לבדוק עד כמה מתאים לאימך מחשב כף יד, ואולי לרכוש GPS ייעודי? יש גם אפשרות למכשירים זולים ללא GPS, אבל שניתן להוסיף להם מקלט חיצוני אלחוטי. ניסיתי להבהיר ובטח סיבכתי אותך קצת יותר - אין מה לעשות, צריכים לשבת וללמוד טוב את הנושא מקריאה ברשת. אני בעצמי לא מבין בזה מעבר לרמה השטחית שהצגתי כאן, כי זה מעולם לא עניין אותי (חסר לי קודם הדבר הזה עם ארבעה גלגלים...) אבל אני מקווה שנתתי לך כיוון. ושיהיה במזל טוב לאם

pupika

New member
כן קצת הסתבכתי

במכשירים שאני ראיתי היה רשום PPS מובנה מזה אומר? זה הפאלם שצריך להוסיף לו את התוכנה היקרה?

yoovee

New member
מובנה הכוונה לרכיב עצמו...

יכולת ה-GPS נגזרת מצד אחד מהרכיב הפיזי ("החומרה") בדמות המקלט שאצל חלק מהמכשירים מגיע כבר פנימי כלול, ובכל מקרה, אלא אם קונים מכשיר ניווט ייעודי שאינו מחשב כף יד, הרי שצריכים גם את האלמנט השני, שזו תוכנת הניווט - המפות, ה"קול האנושי" שציינת, והעדכונים העתידיים...כאמור, 1000 ש"ח ומעלה בנפרד מהמכשיר.

למעלה