לא מבינה משהו בבדיקת דם

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
לא מבינה משהו בבדיקת דם

ושוב שלום לכולם רציתי לשאול משהו על בדיקת דם שיצאה לי ואני לא מבינה אותה. באחת ההתלקחויות של המלה בין שקיעת הדם המוחשת ( 70) יצא לי COMBS חיובי ואני לא יודעת מה זה. מישהו מכיר? כמו כן נכנסתי לסיפורים אישיים וכשרציתי להוסיף את הסיפור שלי לא הצלחתי. איך עושים את זה? ( סליחה על הבורות) תודה

gaia20

New member
הי ל3

בקשר לסיפורך האישי- את רק כותבת אותו כאן, אני מוסיפה אותו למאמרים- רק לי יש גישה לשנות\להוסיף. אז... תתחילי לכתוב
בקשר לבדיקה- נראה לי שלא נתקלתי בבדיקה כזאת, אני מציעה לך להתקשר לרופא משפחה שלך, הוא בטוח ידע. גאיה.

ל3

New member
סיפור מחלתי

סימני המחלה התחילו בזמן שירותי הצבאי, אז הופיע חום נמוך( 37.5-38) ממושך ( בערך שנה וחצי ואף יותר). במקביל הופיע אנמיה על רקע מחסור בברזל , נשירת שיער, עייפות נוראית, כאבי פרקים ופריחות בעיקר בצוואר ובמחשוף אך גם בפנים. דבר זה הפריע למהלך שירותי שכן הייתי מפקדת טירוניות ונדרש ממני מאמץ פיזי רב וליליות ללא שינה. למרות זאת לא ויתרתי ונשארתי בתפקידי הצבאי עד תום שירותי הצבאי. במשך אותם שנתיים ערכו את כל הבדיקות האפשריות שכללו ANA ,ספירות דם, שקיעות דם, תרביות דם, אפילו שלחו אותי לבדיקת אידס. בבדיקות כל הזמן חזרה שקיעה מוחשת ואנמיה שהגיע במצבים החמורים ל 9.6 . לא רופאת הבסיס, האשפוזים, הרופא הפנימאי והראומטולוג הצבאי גילו מה יש לי. לאחר הצבא רופאת המשפחה שלי הפנתה אותי לראומטולוג שאיבחן יחד עם הסימפטומים והבדיקות כי מדובר בלופוס מערכתי והותחל טיפול בפלקווניל. כיום ( לאחר שנתיים וקצת) אני עדיין לוקחת פלקווניל ובמידת הצורך סטרואידים ונמצאת במעקב מתמיד במרפאה ראומטולוגית. למזלי הלופוס עדיין לא עשה בי שמות ואני מקווה שכך זה גם ישאר. אין יום שעובר מבלי שאני חושבת למה דווקא אני או למה זה היה צריך לקרות אבל אני מתפקדת היטב, אני סטודנטית וחיה חיי חברה פעילים. לחולים במחלה אני ממליצה בחום לא לתת למחלה לנצח אותכם תיצחקו, תעשו פעילות גופנית ותיחיו כמו כל האחרים וכמובן תמלאו אחר ההורואת הרפואיות בריאות לכולם

שני 4

New member
את נכת צה"ל? כי אם זה קרה לך בצבא

זכותך לתבוע אותם, אני נכת צהל אל תההי פרירית .. דרך אגב יש בתפוז פורום "נכי צהל" את יכולה להתיעץ שם. אבל אם עברו 5 שנים מאחורי השיחרור זה יהי קשה, אם לא אז תתבעי אותם. ואת תאמרי י לי תודה

ל3

New member
אני בהליכי תביעה

לשני4 הי, אני כבר פניתי לעורך דין ואנחנו מגלגלים את העיניין. עברו בערך 3 שנים מאז שהישתחררתי. האמת שאני לא יודעת למה חיכיתי עד עכשיו. כנראה שלא בדיוק האמנתי שיש לי את המחלה. בכל אופן העיניין בטיפול. תגידי, את זכית בתביעה?

לופוס

New member
נכת צה"ל../images/Emo39.gif

גם הלופוס שלי פרץ בצבא (שרתתי שנה וחצי) אחרי שנה וחצי זרקו או העיפו אותי , נתנו לי אפשרות להיתנדב אבל מצבי הגופני היה על הפנים, הלופוס שלי התחיל הצורה אגרסיבית וכבר בהתחלה הייתי הוגדרתי כחולת לופוס קשה עם מעורבות של כול המערכות (לב, כליות מערכת העצבים, העור , פרקים) אני תבעתי את משרד הביטחון כבר בהתחלה והוכרתי מייד בלי שום בעיות עברתי כמה וועדות אבל מצבי העיד על החומרה של המחלה( גם כיום אני לא עובדת רק לומדת כי המחלה לא נחה בעיקר אני נחה המון בגלל העייפות) משרד הביטחון מכלכל אותי ודואג לכול צרכי (כמעט לכול צרכי) שני את גם נכת צה"ל? דניאלה.

ל3

New member
זה הוכח רק אחרי הצבא

הי דניאלה קודם כל אני מצטערת לשמוע שמצבך חמור ומקווה שתרגישי יותר טוב. אצלי המצב יחסית מעולה. אין לי פגיעה מערכתית או דברים שמגבילים את תיפקודי ולכן אני לא בטוחה כי אזכה.

לופוס

New member
כיום....../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

היום מצבי יותר טוב, אני נכת צה"ל כבר 13 שנה אולי במבט לאחור אני שמחה שהכול נפל עליי בבום אחד רציני ועכשיו אני יודעת להעריך כול יום שעובר כול יום שאני יכולה לנהוג, לחיות ולחייך לחיים , לאנשים לפרחים לכלבים ולכול העולם , נכון שיש ימים כואבים ( עדיין) אבל כול יום שעובר בלי כאבים אני רוצה להספיק הכול דניאלה.

1ט ל י

New member
שאלה

תבעתי את הצבא, וביום ראשון יש לי ועדה רפואית (כלומר ביוום ראשון מעיפים אותי מהצבא), ואמרו לי שבינתיים אני אמורה לקבל הכרה זמנית או משהו. מה זה אומר? איך אני משלמת את הפגישות שלי עכשיו? דרך קופת חולים או דרך הצבא? אם דרך הצבא, מאיפה אני מקבלת את ההפניה ואת הטופס 17? למה אף אחד לא הסביר לי בצבא?

נועה בת

New member
מקנאה בכן בנות

גם לי התחיל בזמםן הצבא - אבל הייתי לא היתה לי הדרכה נכונה . היום אני מבכה על כך שלא ידעתי , זה מאוחר מידי עברו 12 שנה ... מי שיכולה להילחם ולהוציא הכרה ניכת צהל - שתעשה זאת !!!! ההבנה של חשיבות הנושא תגיע רק אחרי שמגיעים לתרופות היקרות ואין מי שיממן ... כמו שקרה לי , טיפול חודשי עלה לי 10,000 שח !!!! אחרי השתתפות של הקופה ביטוח משלים ומה לא ... בהצלחה ללוחמות !!!

gaia20

New member
סיפורך "מככב" ב"מאמרים"

אם יהיה לך משהו להוסיף\למחוק\לשנות- רק תגידי... יום טוב, גאיה.

COOMBS חיובי

שלום לך ל3 אנסה להעביר לך, את ההסבר שקיבלתי אני. כשבדיקת הקומבס יוצאת חיובית, אין לה בעצם כל משמעות, אלא כאשר מתעוררת בעייה כלשהיא בדם (כמו בניתוח למשל, או אנמיה קיצונית), ואז יש להיות יותר עירניים לגבי מצב הכדוריות האדומות בדם. אם הבנתי נכון, שתינו, ועוד אחרים שיש להם קומבס חיובי, יכולים להיות רגועים, רק תמיד לזכור ברקע, כשיש תופעה כלשהיא שקשורה בדם, להגיד לרופא שהקומבס שלנו היה חיובי. מקווה שהמידע ברור (לפחות עד כמה שאני הבנתי אותו, כפי שהוסבר לי על ידי רופא מומחה ללופוס). בכל מקרה, תמיד כדאי לשאול גם את הרופא המטפל. שוב הרבה בריאות כוכי

למעלה