לא מוכן לדייט ראשון

Anonymous07

New member
לא מוכן לדייט ראשון

היי לכולם.
רשמתי פה בעבר כמה פעמים, אך אני בעיקר קורא סמוי. אם לומר את האמת, למרות שביקשתי עזרה וקיבלתי עצות מאוד טובות בעבר, לא הצלחתי באמת להתקדם מבחינת חוסר הניסיון שלי, בגלל הפחד הפנימי המעצבן הזה שאי אפשר להיפתר ממנו.
אני בן 24, חסר כל ניסיון זוגי ומיני לחלוטין. אני מעוניין לשנות את זה, אך החשש תמיד עוצר אותי. חוסר הידע והניסיון, כשהגעתי כבר לגילי משפיע מאוד וזה גורם לי לפחד עוד יותר לצאת לדייטים, כדי לא לחזות בתגובות של הבחורה כשתבין שהיא יושבת עם מישהו בלי ניסיון בכל דבר שקשור לזוגיות.
ביום הולדת האחרון שלי, הבטחתי לעצמי שבשנה הקרובה הסטטוס הזה הולך להשתנות. אני הולך לנסות לצאת לדייטים לראשונה, לנסות לפתח קשרים זוגיים ואפילו מעבר.
עכשיו נפלה הזדמנות. שכנה שלי מעוניינת לשדך לי את בת הדודה שלה שצעירה ממני לא בהרבה. היא אומרת שהיא בחורה מאוד טובה ועדינה, אפילו מהתמונה בפייסבוק נראית לא רע ודי תואמת לטעם שלי, כביכול מתאימה לי מאוד. בהתחלה הבחורה אמרה שהיא בדיוק לאחרונה התחילה לצאת עם מישהו (ואני לא אשקר, איפשהו הרגשתי הקלה בנושא) אבל אחר כך היא שינתה את דעתה ואמרה לשכנה שהיא כן מעוניינת להפגש. אמרתי לשכנה שאני אחשוב על זה ואחזיר לה תשובה תוך יומיים. ההסבר שנתתי לה הוא שאני צריך לחשוב עם כדאי לי לפתח כרגע קשר במקביל ללימודים שמאוד עמוסים ולוקחים לי שעות רבות ממהלך השבוע, כך שלא יהיה לי זמן להשקיע בקשר זוגי. אבל אני יודע את האמת והיא שאני פשוט מפחד!
אבל עדיין, אני לא רוצה להגיד לה לא ואני כנראה אגיד לה שאני גם כן מעוניין להיפגש איתה. מצד אחד זה מרגיש לי טוב ואני עושה את הדבר הנכון, אך מצד שני הפחד הופך להיות עכשיו כפול ומשולש אפילו. אף פעם לא יצאתי לדייט, אין לי מושג איך להתנהג, לאן לקחת אותה, על מה לדבר, אם נהוג לשלם עליה ועד לאיזה דייט, איך נהוג לסיים את הערב (באמירת שלום, חיבוק, נשיקה (שאף פעם לא הייתה לי) וכדומה). אני בטוח שהשאלות האלה בטוח נשמעות מאוד טריוויאליות לחלקכם. החלטתי לא להסתיר את המצב האמיתי שלי או למתן אותו, כמו שעשיתי בפעמים הקודמות שכתבתי כאן, ולומר את האמת.
והייתי רוצה שבאמת תעזרו ולפחות תכוונו אותי ותתנו לי את עצות מועילות של כיצד להתחיל, איך לפחות לשאוף שהדייט הראשון לא יהיה מביך מאוד וכישלון גמור, והכי חשוב איך לקבל ביטחון ולהתגבר על הפחד הזה שמקנן כל הזמן בפנים.
תודה רבה!

dori78

New member
לאט לאט.

והיום בפינת הציטוטים הניו-אייג'ים:
ביום שישי האחרון ראיתי איפשהו את המשפט הבא
"הכישלון יכול להיות הצלחה - אם תלמד ממנו".

מה אתה יודע בינתיים על הבחורה?
מדבריך:
1. היא צעירה ממך לא בהרבה
2. בחורה טובה ועדינה - לדברי השדכנית
3. הבחורה בדיוק יצאה עם מישהו אחר וכנראה שלא הלך

מי מבטיח לך שהבחורה הזו היא בכלל מישהי שיכולה להתאים לך?
אולי אם הדייט יהיה כישלון תחזור הביתה בתחושת הקלה?

ועכשיו לעצות תכל'ס:
איפה אתה אוהב לשבת עם חברים? תלך למקום שאתה מרגיש בו נוח.
או שתשאל אותה איפה מתאים לה להיפגש.

על מה אתה מדבר עם חברים? על זה תדבר גם איתה.
אמרת שאתה לומד? אחלה, תדבר איתה על הלימודים, תשאל אותה מה היא עושה.

בדייט הראשון תציע לשלם עליה ותראה את התגובה שלה.
אני לא אהבתי שישלמו עלי בדייט ראשון, הייתי מתעקשת לשלם על עצמי.

אם הרגשת נעים - אתה יכול להגיד בסיום הדייט שהיה לך ממש כיף ושאתה מעוניין לראות אותה שוב.
באף מקום לא כתוב שחייב להיות קשר פיזי, אפילו לא חיבוק.
אתה גם לא יודע מה היא חושבת על זה, מה היא מרגישה לגבי מגע פיזי עם אדם שהיא רק פגשה.
מה שכן - בשום פנים ואופן אל תלחץ לה את היד בסיום הדייט.

אתה שם לב מה משותף לעצות שלי?
הן לוקחות בחשבון את העובדה שיחד עם כל הפחדים שתיארת, חוץ ממך - יש בסיטואציה עוד אדם.
גם לבחורה שמולך יש פחדים וחששות, גם אתה זר גמור עבורה ואחרי הכל - אתה חושש
בגלל חוסר הניסיון שלך, אבל אין לך מושג מה הניסיון שלה.
השדכנית יודעת שאתה חסר ניסיון? כנראה שלא.
למה אתה מניח שלבחורה יש ניסיון עשיר? אולי גם היא כמוך חוששת, בדיוק מאותן סיבות?

בהצלחה!

Yael256

New member
ניסיון לתשובות

כל אחת מאיתנו תוכל רק לענות מה נכון בשבילה, לא בטוח שזה מה שירגיש נכון אז פשוט תזרום.
אצלי לדייט ראשון תמיד בית קפה, לדבר אפשר על הכול באופן כללי אבל לא להיכנס למקומות מדכאים כמובן, בקטע של לשלם אני יכולה להגיד שלרוב נהוג עדיין כיום שהבחור משלם, באופן אישי לי זה לא שינה כלום, ולגבי מגע- לחיצת יד בתחילת הדייט ולגבי הסוף פשוט בלי מגע בכלל, אני לא חושבת שנשיקה מתאימה בדייט ראשון, גם לא על הלחי.
בהצלחה!!!

תוספות שלי:

לדעתי כדאי מראש לתחום את הדייט שלא יהיה ארוך מדי. מראש לקבוע לקפה ולפגוש אותה ישר במקום, לא לאסוף אותה. ככה כבר ברור מראש שהפגישה לא תיארך יותר משעה וחצי, וגם אם תהיה פחות מכך גם זה בסדר.

אני מציע לך להתכונן מראש לשאלות כמו "לאיפה אתה בד"כ הולך בדייטים?, מה אתה בד"כ עושה בדייטים? כמה חברות היו לך? מה הקשר הכי ארוך שהיה לך?". לא בכל דייט ראשון לאנשים תמיד נוח לחטט בדברים כאלה אבל זה בהחלט עולה לפעמים, לכן כדאי שתתכונן עם תשובות שתרגיש נוח לומר אותן ולעבור הלאה בלי שזה מרגיש לך שזה הופך לנושא השיחה העיקרי. אם יש לך אפשרות לעשות סימולציה עם חבר/ידידה/קרוב משפחה על שאלות כאלה זה כנראה יגרום לך להרגיש נוח יותר כשתגיע לדייט. ככל הנראה תרגיש לא הכי נוח, תהא התשובה שלך אשר תהא, אבל בדייטים הבאים כבר יהיה לך קל יותר.

אתה נמצא שם כדי ללמוד עליה, לראות אם היא מוצאת חן בעיניך. שאל אותה את השאלות שמעניינות אותך אך אל תיכנס לתפקיד "המראיין". שניכם צריכים להכיר אחד את השנייה.

Anonymous07

New member
תודה רבה! שאלה נוספת

קראתי הכל ותודה לכולכם! התשובות עזרו לי מאוד. יש לי שאלה נוספת, מה צריך להיות אופי שיחת הטלפון הראשונה? קצרה שמטרתה העיקרית היא קביעת פגישה, או יותר ארוכה ונועדה להיכרות ראשונית? האם נושא של פגישה אמור לעלות בה בכלל לדעתכם?

dori78

New member
תשובה נוספות

הייתי מתחילה מלבדוק אם מעבר להיותכם רווקים יש משהו משותף, שיכול לרמז על התאמה אפשרית.
למשל:
מה השלב בו אתם נמצאים בחיים?
אם היא חיילת מתחילה ואתה סטודנט לקאת סיום תואר זה יכול להיות בעייתי.
אם אתה מתחיל תואר והיא כבר עובדת במקצוע - כנ"ל.

מה מעניין אתכם?
אם אתה חובב מד"ב/קומיקס/לא משנה מה, מתעניין בפוליטיקה, שומע מוזיקה ישראלית בלבד ובעל יידע כללי רחב מתוך סקרנות
והיא חושבת שמד"ב/קומיקס/לא משנה מה - זה בולשיט גמור, לא יודעת מי שר התחבורה של ישראל ולא מבינה איך אתה לא יודע מי זאת ריהאנה/מיילי סיירוס/שם גנרי של כוכבת פופ עכשווית, נגיד, או למה לא לובשים כחול עם שחור
(או להיפך)
כנראה שזה לא יעבוד, ולא בגלל שאתה חסר ניסיון...

שיחה של 10 דקות לבדיקת בסיס כללי וקביעת זמן ומקום נראית לי הגיונית.
לא הייתי מאריכה מעבר לזה, גם כי אתה אומר שמראש קשה לך לתקשר עם נשים וגם כי צריך להשאיר משהו לדבר עליו בפגישה עצמה...

Starman3

New member
שיחה בטלפון

תבוא לשיחת טלפון בקטע של לדבר ולהכיר. בעיניי, כמה שהיא תהיה יותר ארוכה כך יהיה יותר טוב :)

ואל תדאג, זה לא יגמור לך את נושאי השיחה לדייט :)

Starman3

New member
כמה דברים

קודם כל - לנשום! אני מבין שזה נורא מלחיץ אבל אתה חייב בשביל עצמך להכניס דברים לפרופורציה.

אני מניח שלרוב דייטים מתנהלים בבתי קפה. אז בית קפה באזור שנוח לשניכם יהיה מצוין. עדיף שיהיה מקום יחסית שקט ותוכל להרגיש בו בנוח.

על מה מדברים? מין הסתם מתחילים להכיר - מה את לומדת? במה את עובדת? וכו'... משם כבר השיחה תתחיל להתפתח.

אתה לא צריך לעשות "איזשהו" מהלך מיוחד בדייט. תהיה אתה, ותהיה קשוב אליה.
לגבי אופן הפרידה - נשיקה בלחי זה נראה לי בסדר. אבל גם אם לא יהיה שום מגע זה לא יהיה נורא.. זו רק פגישה ראשונה.

תסמוך על האינטואיציות שלך

בהצלחה

למעלה