לא מוצאת מנוחה נפשית

crema30

New member
לא מוצאת מנוחה נפשית

רשמתי פה בפורום אך לא ממש קיבלתי מענה אישי חוץ מבן אדם אחד. כבר תקופה של לפחות חודשיים שאני מקנאה בחברה הצעירה ממני ב7 שנים. זה התחיל בהדרגתיות עם הזמן עד כדי ככה שאני אובססיבית. בהתחלה שהכרנו אני הייתי רזה פחות 30 קג נראתי טוב. קיבלתי מחמאות שאני יפה. גם לידה הרגשתי יפה ולא ראיתי אותה ממטר שהכרנו. לקח לי זמן להתחבר אליה ובהתחלה לא היה בכבוד שלי להיות עם חברה שמנמנות (צחוק החים אבל היום היא אפילו רזה קצת ממני ) גם במקום העבודה אז אמרו לי מה אני מסתובבת איתה עם איך שהיא נראית.. אני התביישתי בה בגלל שאז חשבתי שהיא נראית כמו חייזרית עם עדשות שלא הלמו אותה (היום היא מרכיבה עדשות שנראות טבעיות בצבע כחול ). למרות הסלידה ממנה נתתי לה צאנס להיות לי לחברה. עם הזמן דעתי כלפיה השתנתה מקצה אל הקצה. היא גם רזתה קצת. שינתה קצת הופעה חיצונית מאז שהכרנו. אני לעומת זאת מיום ליום השמנתי ועליתי 30 קג. מעולם לא זכיתי ליחס של כוסיות גם אז שהייתי רזה. ממש לא התחילו איתי ברחוב. איתה כן. אני שואלת את עצמי שוב ןשוב האם זה בגלל שלא פעם שאלו אותי אם אני ערבייה. ואני לא.. היא לעומת זאת נראית רוסייה. בלונדינית עם עיניים כחולות. למרות שהעתקתי את ההופעה החיצונית שלה עם הפסים בשיער ואפילו ניסיתי לשים את אותם העדשות. השילוב של העדשות ביחד עם הפסים מזעזע ולא הולם אותי בכללל. שקלתי אפילו לנסות עדשות בצבע טורקיז. למרות שלא פעם היא אומרת שהיא לא רואה הבדל גדול ביני לבינה כי אנחנו דומות (הרבה חושבים שאנחנו אחיות או שאני אמא שלה ) יש לציין שבנוסף למחשבה שרצה לי בראש שאם מתחילים איתה בלי סוף כנראה שהיא יותר יפה גם אם אני מתחרה בה ולא משלימה עם המציאות. היא טיפוס יותר קליל חברתית כזאת. לעומת שאני אני בן אדם סגור. אך עדיין מי שבא להתחיל עם בחורה לא מכיר את האופי שלה. קודם מסתכל על החיצוניות..ואיתה מתחילים גם בלי שיחת היכרות. זה גורם לי לתיסכול רב ולקנאה עצומה. אני מוצאת עצמי סביב האובססיה. למשל לפני 3 שבועות הייתי אצל הספרית המשותפת שלנו שעושה לשתינו פסים בשיער. מרוב שזה מעסיק אותי 24/7 אני שיתפתי גם אותה במצוקה שלי לאחר ששאלה מה שלומי. לאורך כמה דק' של השיחה היא לרוב רק הקשיבה ולא באה לעודד אותי כל כך . ציפיתי לשמוע ממנה אולי שאני קצת מגזימה , ושאני יפסיק לדבר שטויות כי לא חסר לי יופי ושזה רק עניין של מזל.. עצם העובדה שהיא לרוב רק הקשיבה ושתקה , עורר אצלי מחשבה שאולי גם היא מסכימה עם זה שהיא יותר יפה.. היא אמרה לי מה אני משווה בין שתינו. שאלה אם ראיתי איך שהיא יוצאת מהבית כמו ליצן...לא הבנתי מה כוונתה ליצן. חברה שלי לא מתאפרת גס : מייקאפ , שפתון ומסקרה. לא היה לי נעים לי לשאול אותה למה היא מדברת ככה ומה הכוונות שלה "ליצן "-קונוטציה שלילית. לגבי זה שרק גברים בני 40-50 מתחילים איתי כולל אורזנים או לקוחות היא עודדה אותי לצאת איתם. סליחה אני בת 30 ואני בכלל אוהבת צעירים ממני בני 27-28 היום בדיעבד אני מבינה אחרי יום שבת שבעצם היא חושבת עליי שאם איך שאני נראית אני צריכה להתפשר על מי שבכלל מגלה בי עניין . סיפרתח לחברה שלי שהיא אמרה עליה שהיא נראית כמו ליצן. חברה שלי ממש נעלבה ושיתפה את אמא שלה שרצה להתקשר לספרית. ביום שבת שכבר חברה שלי רצתה לקבוע איתה תור , אז היא לבד העלתה את הנושא. הספרית אומרת לה בטלפון שהיא בכלל לא אמרה עליה שהיא יוצאת מהבית כמו ליצן. שהיא אמרה לי להסתכל עליה איך היא מתאפרת ומטפחת את עצמה . לא שזה זכור לי. נכון היא אמרה לי כל רגע תתאפרי קצת אפילו כשאני באה אליה לבית בשביל הפסים. מפה לשם כדי לצאת מהמצב הלא נעים על כך שאמרה עליה שהיא נראית כמו ליצן , היא באה אומרת עליי שבסך הכללל היא רצתה שאני יראה קצת יותר..שאני נראית זוועה . זה שמעתי באוזניים שלי בהקלטה טלפונית. אני לא מבינה צביעות של אנשים. שאני הייתי אצלה היא אמרה לי שאני יפה וזה למרות שאמרה לי תתאפרי מצד שני היא אומרת לה עליי בטלפון שאני נראית זוועה. גם חברה שלי חושבת שהיא צבועה. שמצד אחד היא חושבת שהיא יפה כמו הבת שלה ואם הייתה מורידה במשקל היו בול דומות. מצד שני אומרת עליה שהיא נראית כמו ליצן.. אז נכון שאולי הכוונה שלה הייתה שהיא מטפחת את עצמה ומתאפרת טיפ טופ אבל מה הקשר למילה ליצן אני ממש פגועה מהספרית שאומרת עליי שאני נראית זוועה. עכשיו ברור לי פשר השתיקה. כאילו היא הבינה למה לא מתחילין איתי. אבל גן כשהייתי רזה ונראיתי טוב וגן קיבלתי מחמאות מלקוחות בעבודה נשים וגברים כאחד לא התחילו איתי ברחוב. אולי רק גברים שרצו אותי כטרף קל אך רק בעבודה. איתה מתחילים בכל חור למרות שהיא שמנמנה עכשיו רק זקנים מתחילים אית אני לא מסכימה עם זה שאני צריכה לשים כל הזמן מסכה על הפנים שלי-איפור כדי לפתות גברים. עובדה שזה לא עזר לי גם שהייתי רזה. אני עדיין חושבת שאני נראית טוב למרות העלבון ולמרות שלא הולך לי עם גברים. אבל ההשואה הבלתי פוסקת ביננו משתלטת עליי אני כל הזמן חושבת שאולי היא יותר יפה. ומצד שני נזכרת איך אז שהייתי רזה שאלו אותי מה אני עושה עם אחת שנראית ככה שמנה. בנים בעבודה אמרו שאף אחד מהם או מחברים שלהם לא היה יוצא איתה. אך למרות הכל היא מבוקשת והיא לא רואה אותי ממטרר

לא מוצאת מנוחה

ערב טוב crema 30
קראתי את שכתבת והייתי די מופתעת. חלי שניר הגיבה אליך אך ההרגשה היא שיש לך איזושהיא הנחת יסוד לגבי עצמך ואת שומעת וקולטת רק מה שמתאים להנחה זו. את שאר הדברים פחות. זה נכון לא רק לגביך. לכולנו נטיה כזו ברמות משתנות. את עושה לעצמך עוול ופוגעת בעצמך. היכולת שלנו לשמוע רק את מה שמתיישב עם הנחות היסוד יכולה להגיע לרמות קיצוניות עד כדי שמיעת דברים שלא באמת נאמרו.(אין הכוונה לסיפור שלך עם הספרית). פעמים רבות אנשים מעידים ששמעו או ראו דברים מסויימים אך אפילו בבתי משפט לא יכולים תמיד לסמוך על הזה. המח עושה השלמות המתאימות לאג'נדה שלנו. אני משוכנעת שגם את מקבלת מחמאות או שמתחילים אתך אך את לא שמה לב לזה ולא מצליחה לשמוע את זה. זה כמובן לא נעשה בכוונה וזוהי תגובה אוטומטית. נסי להקשיב ולפתוח ערוצי קליטה נוספים ותגלי שאת מחמיצה הרבה דברים טובים לגביך...
בהצלחה

בילי79

New member
היי crema

באופן כללי ממורכבות הודעותיך התרשמתי (לא כאיש מקצוע) שהמצב שלך מורכב מכדי לתת מענה בפורום.

יתכן ואת יכולה להעזר באופן חלקי באימון אישי או טיפול פסיכולוגי, (או בפסיכולוג שהוא גם מאמן), וישנם טיפולים נוספים כמובן. לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות משלו. טיפולים גם עלולים להזיק ולפגוע, וגם כשהם אינם פוגעים, לא תמיד הם נחווים כמנוחה נפשית. אימון למשל דורש פעילויות שוטפות אך הוא גם מציע קשר בין המפגשים, הכל בהתאם להסכם עם המאמן\ת. (כתבתי בעבר שידועים לי מקרים שמטופלים התאבדו בטיפול פסיכולוגי- לעיתים הנזק מהם גבוה מהתועלת, לאנשים רגישים טיפול פסיכולוגי טוב יכול לעזור אך הוא גם מאוד מעומעם בכלליו ועלול להיות מערער לאנשים שצריכים גבולות ברורים או קשר "בגובה העיניים"- זה גם תלוי בגישת המטפל ובקשר. מכיוון שאין תאום ציפיות שנמסר למטופלים מראש כהסכם או חוזה בכתב, לעיתים מגלים שאין התאמה לאחר זמן רב).
ולעיתים עד שמרגישים בשינוי ובפרט בטיפול פסיכולוגי עלול לקחת זמן לא קצר.

אם את מעוניינת בעבודה עצמית, הייתי ממליצה לך לעבוד עם הספר "לאהוב את מה שיש".
תרגישי טוב!

crema30

New member
יאוש

הייתי אצל כמה פסיכולוגיות בעבר אך ללא הועיל. ניסיתי להתחיל אימון אישי אף הייתי בפגישת היכרות אחת . מכייון שאני לא יודעת להתנהל כלכלית (כרגע מנסה לבלום את הבזבוזים ) , אז אני דוחה גם אימון. קראתי שאימון כמו טיפול תהליך ארוך עם רוצים ליצור שינוי. הבעיה שלי אין סבלנות לטיפול ארוך טווח נגיד של למעלה משנה. אם אני הולכת למס' מפגשים נגיד 3-4 ואני לא רואה שום זרימה וסתם דיבורים על יבש , אז אני משתעממת נורא. כמו כן , אם אני מרגישה קושי להיפתח מול מטפלת בניגוד לקלות שאני נפתחת בפורומים , אז יש לי נטייה לסיים את הטיפולים. לדעתי זה בזבוז כספי ובעיקר מתיש ללכת פעם אחר פעם מבלי להראות שום התקדמות , אפילו הקטנה ביותר. לגבי הספר "לאהוב את מה שיש" אז מישהי המליצה לי עליו גם. במקרה יצא לנו לדבר והיא אמרה שהספר מאוד עזר לה. יש מצב שאני באמת רואה הכל שלישי. אולי באמת אני בוחרת להסתכל רק על כייון אחד שמה שהראש שלי בוחר לחשוב. פשוט נורא מפריע לי שכעת מבוגרים בני 40 ומעלה מתחילים איתי. פעם שהייתח רזה התחיל איתי מישהו ברחוב , אבל קלטתי עליו שהוא סטוציונר ולא התייחסתי אליו ברצינות. זה היה בתחנת אוטובוס פעם. לאחר כמה ימים הוא שוב בא להתחיל איתי , מבלי לזכור שהתחיל איתי לפני כן ודחיתי אותו. כנראה מרוב שמתחיל עם כל מה שזז.. נכון שאני לא יקח ברצינות מישהו שמשום מקום ירעיף עליי תשומת לב , אך מצד שני זה יתן לי אישור לכך שאני נראית טוב. וכמובן אני לא מתכוונת למבוגרים. לא חסר כאלה שמתחילים איתי וזה די מעליב אותייי

ומה המטרה הסופית?

לקבל הוכחה שאת מושכת (כדי לחזק את תחושת הערך העצמי שלך ) ? או למצוא בן זוג?

ronit27h

New member
היי

רציתי להגיד משהו על זה שמתחילים איתה הרבה, יש לי גם חברות כאלה, שנראות פחות טוב ממני אבל משדרות משהו מיני , יש להם מין סקס אפיל.. וזה מושך גברים.. תמיד יתחילו איתן ..גם חזה גדול גורם לזה.. אני מודעת שלרוב אני יפה יותר או לפחות באותה רמה.. אבל משדרת משהו אחר... בעצמך העדת על עצמך אדם סגור, את חושבת אולי שאנשים ניגשים בגלל מראה חיצוני אבל יש גם וייב שאדם משדר לפני ההיכרות איתו, בחורות שמחייכות ומשדרות מיניות תמיד ימשכו יותר גברים פרונטלית.. זה לא אומר כלום עלייך!
לגבי הערך העצמי שלך, קל יהיה לי להגיד קחי את "התחרות" או הקנאה אליה כמוטיבציה ותתחילי לאכול בריא ולעשות ספורט ולהשקיע בזה את מאמצייך, אך אני יודעת שבמצב של אובססיה שמעסיקה אותך קשה לפנות אנרגיה וכוח רצון לדברים כאלה.. תנסי להדהד את זה לעצמך קצת אולי תמצאי את הכוחות למצוא ספורט שאת אוהבת ולהתמיד בו
&nbsp
ובכללי עצה לחיים, קל להגיד על אנשים כמו הספרית שהם צבועים שבעצם גם את עשית מעשה לא יפה,סיפרת לספרית מה שעל ליבך ורצית שתתמוך בך ובתמורה סיפרת לחברה שלך שהיא אמרה עליה משהו שלילי, אני לא באה לשפוט קרו לי בעצמי מקרים כאלה בעבר ..שעשיתי ואמרתי דברים והתאכזבתי מעצמי.. המטרה פה היא לגדול מעל
&nbsp
שולחת חיבוק ואהבה עצמית :) מקווה שתחווי נחת , אגב אם טיפול פסיכולוגי לא עוזר. את יכולה לפנות לפסיכיאטר דרך הקופה (לא עולה כסף) יש מצב שינחה אותך

crema10

New member
הייתי מתה להיות מוחצנת וקצת מינית

כן, אני מתחילה להפנים קצת את העובדה שאולי זה לא רק קשור ליופי אם מתחילים או לא אם בחורה אלא למה שהיא משדרת גם..
אבל הקטע שחברה שלי לא תמיד מחייכת לאנשים.
למרות שאני מבינה שאולי זה נכון שהיא אולי משדרת מניות או ביטחון עצמי איכשהו , אני עדיין חושבת שהעדשות שמתאימות לה מאוד והמראה של רוסייה מושך את הגברים.

לגבי זה שסיפרתי לחברה שלי לגבי מה שספרית אמרה עליה . זה היה כדרך אגב , ומבלי שבאתי בכוונה לסכסך או לגרום לה להיעלב.
הופתעתי אפילו מזה שהיא נעלבה.
אני מכירה את חברה שלי כאחת שיודעת מה היא שווה , ולא חשבתי שהיא תיקח את זה אישית.
חוץ מזה , רציתי גם להבין איתה ביחד למה היא אומרת ליצן הספרית. האמת שהייתי צריכ לשאול אותה.
מצד אחד יש לזה פירוש שלילילי ומצד שני אולי חיבי של יענו מטופחת.

לגבי לפנות לפסיכיאטר גם אם זה בחינם לא ממש לא..
המצב שלי לא עד כדי כך חמור שאני צריכה ללכת לקיצוניות שכזאת. זה לא שבא לי להתאבד ואני לא מעוניינת בכדורים.

בגלל האופי המופנם שלי , שאני ממש רוצה לשנות.
בא לי להיות קצת מוחצנת , בא לי שיתחילו איתי בחורים שווים גם בלי דיאטות קיצוניות .
אני רותה לחזור לתזונה נבונה שהקפדתי עליה בעבר.
יש בנות כנו חברה שלי שעודף משקל לא מבגר אותה , לא מרכז לה את השומנים בעיקר בידיים ובירכיים. היא עדיין נראית צעירה ואפילו חושבים שהיא תלמידת תיכון.
אני לעומת זאת מסתכלת במראה רואה אישה בת פלוס35
אומרים לי שאני נראית 26 אך חברה שלי חושבת 32

הייתי רוצה גם ללמוד איך לשדר את המיניות הזה שמדברים עליה .
רוצה להרגיש נחשקת.
כן הרוב אני רוצה שיתחילו איתי רק בשביל האגו , כדי להרגיש שווה.
אבל גם רוצה שאם יופיע בחור שמאוד ימצא חן בעייני (זה נדיר ) , אז כן שיתפתח מזה משהו רציניהרבה יותר מעבר לאגו.

אני רוצה להתהליך בתהליך של אימון אישי או פסיכולוגית.
עוד לא גיבשתי דעה סופית. זה תלוי גם במשכורת שאני יקבל.
אבל לא מעוניינת ללכת שנים על גבי שנים .
מחפשת מישהי שיהיה ביננו קליק מיידי , ומפגישה לפגישה התקדמות פיצית כזאת שתאתגר אותי . מעוניינת בתהלייך שלא אתייבש בו מבחינת הזמן והכסף שאני משקיעה כי לא בא לי ללכת ולהשתעמם ולהצטער כל פעם מחדש.
מצד שני גם לא מעוניינת במישהי שתרוץ איתי מהר מדי.
נגיד הייתה לי מטפלת לפני שנים שישר רצתה לדחוף אותי ללימודים.
הרגשתי שאני נרתעת ממנה. שהיא קובעת לי תוכניות , מבלי שיהיה הסכם שלי ורצון לשיתוף פעולה.
אני כרגע מה שהכי מפריע לי בחיים זה נושא הביטחון העצמי הנמוך, חוסר קשיים חברתיים שפוגעים לי גם בסיכוי לפתח קשרים עם גברים.
גם אם נגיד יתחיל איתי מישהו שימצא חן בעייני . מרוב שאני לא רגילה לזה , אני לא ידע איך להתנהג ואהיה לחוצה.
בכל מקרה הסיכוי שזה יקרה שבחור שימצא חן בעייני הוא נמוך במיוחד עכשיו עם עודף המשקל.

דיברתי עם מישהי בעבודה שלי גם היא שמנמנה מאורסת.
אמרתי לה שמעי לא הולך לי עם בנים. אני כנראה נראית רע.
היא אומרת לי להפסיק לרדת על עצמי, שאני נראית טוב. שיש בנות מכוערות ממני שמחזיקות מעצמן.
סיפרתי לה גם על הקטע של ספרית.
היא אומרת לי שאם הייתה במקומי , הייתה לוקחת את זה לתשומת ליבה. בכוונה עושה לה דווקה. עושה שינוי רציני בחיצוניות ומראה לה מה זה לזלזל..
הרי הספרית אמרה עליי שאני נראית זוועה.
אמרתי לה בתגובה שזה כל הקטע..שאני לא רוצה לשים עליי מסכה כל הזמן . שכל עוד אני מאופרת אני יכולה להיות רגועה אני נראית סבבה.
אני בלי איפור אז אני נראית זוועה..אפילו שגם אמא שלי חושבת שאני נראית לא משהו בלי איפור.
כל החיים שופטים אותי בבית לפי משקל ואמא גם בנוסף מעירה לי שאני בלי איפור תמיד.
כאילו מה אם אני לא מתאפרת אז אני מכוערת.
אני אין לי בעייה עם איפור . אני אוהבת מאוד אפילו.
אבל לא אוהבת ואפילו זה בלתי הסבל להיות בלי איפור ולקבל ביקורות בונות שכאלה. מוסר ההשכל שלי שאני טבעית אני מכוערת. אני שמה מסכה על הפרצוף אז אני נראית סבבה.

בערה עובדת הזאת מתקשרת אלי ומנסה לתת לי כל מיני עצות לטיפוח כדי שיעזרו לי עם גברים כגון טיפולי פנים שנותנים זוהר , עשיית גבות .
בתוך תוכי אני יודעת שזה שאני יראה טיפ טוב מבחוץ , אבל לא יגרום לגברים להתחיל איתי בכלל
אני יודעת שיש לי פאק באישיות המופנמת שלי
השיחה איתה הייתה קצת מעיקה.
אני עדיין מאמינה שהעבודה העיקרית שלי צריכה להתמקד בפנימיות בעיקר . חשוב גם חיצוני לטפל כמו ירידה במשקל , אך זה לא מספיק.

לגבי זה שלחברה שלי יותר הולך ממני עדיין יציק לי אני יודעת את זה בוודאות.
למרות שאנחנו לא ממש נפגשות. נפגשות אבל בקושי.
החברות ביננו זה כבר לא אותה החברות שהייתה אז לפני שנתיים וחצי.
למרות זאת אני ממש מקנאה בה.

איך הייתי רוצה להיות חברתית ומוחצנת יותר, שגברים שווים יתחילו איתיי
שגם אני יוכל לספר חוויות שהנה גם איתי מתחילים ולא רק בני 40 פלוס

Ron W

New member
טוב שבני ה40+ לא מתלוננים על הכשלון שלהם איתך

למה רק לך מותר לצפות מצעירים ממך להתחיל איתך
בני 25-30 פוזלים גם לצעירות מהם נניח בנות 22-3
טיפ קטן שאני יכול להעניק לך מעבר להראות במיטבך,
נסי להתחיל באופן מתוחכם כלשהוא, אפילו להקניט ..
פגיעה באגו,בגבול הטעם הטוב, די מעוררת מינית גברים.

crema10

New member
אשמח לשמוע איך..?

איך אפשר להקניט אותם ..?
עשיתי פעם קורס כלשהו אינטרנטי והנושא הזה גם עלה..ואז אני הופכת בעיינכם למשהו מיוחד יותר מסתם מישהי שמדברת איתם.
הבעיה שאנהי לא יודעת איך להתנהל חברתית. אני גם בלחץ אם יש נגיד בחור שמוצא חן בעייני מאוד..
אבל מישהו שנראה טוב אבל אין משיכה אני יכולה לנסות לתרגל..
בלי לצפות ךתמורה.סתם לצורך התירגול

Ron W

New member
את צריכה לעבוד על הבטחון העצמי

הרעיונות כבר יבואו ספונטנית
נסי לברר למה את בלחץ? יתכן שדוקא קשר עם מי שלא מושך אותך
יהווה בסיס ועוגן להתקדם ולמצות את הפוטנציאל
לדעץי עדיף לא לאמץ הגדרות כאילו את "לא יודעת להתנהל חברתית"
עדיף להסתפק בלא די מנוסה..
בעקרון את צריכה לפתח יכולת לבלפף קצת למתוח לזרוע אשליה
ובמקביל להטיל ספק ולגמד את מי שעומד מולך - מלוכלך אבל פוגע במטרה.

מי אני?

קרמה שלום,
את מעלה נקודה מאד משמעותית ואני שמחה שהצפת אותה שוב ובכך נתת הזדמנות לאנשים שלא ראו את הודעה שהקודמת שלך להתייחס.
כמו שנכתב פה, "מתחילים איתי" זה לא רק בגלל המשקל שלי, צבע העינים או הפסים בשיער. יש בנות שמשדרות מוחצנות ומיניות וגברים יותר נמשכים אליהן. האם הן זוכות בשל כך ליותר אהבה? לא בהכרח, כי הימשכות חיצונית לא מבטיחה אהבה.
הניסיון להיות "מישיה אחרת" כי אז יתחילו איתי יותר - גם היא נדונה לכישלון כי את זו את, ומי שיאהב אותך באמת יאהב את מה שיש בך - ולא את הפסים בשיער.
נסי להראות לעולם את עצמך האמיתית, חפשי את הדברים הטובים שיש בך והדגישי אותם - כי אליהם ימשך ה"סיר" שרק את יכולה להיות ה"מכסה" שלו.

Ron W

New member
באמת? הפסיכולוגיה מזמן תומכת בלהראות את עצמך חיצונית

בגדול החיצוניות מקרינה על הפנימיות
הפנימיות היא ראי של הניבט מאיתנו של המשוב שמקבלים מהמראה
למעט חריגים שעכבה כלשהיא מונעת מהם לנצל את החיצוניות שלהם
הפסיכולוגיה רישמית מעודדת ניתוחים פלסטיים כדי לשפר דמוי עצמי
המראה לא משקרת אז לקבל את עצמך נכון אבל לבטל את הרושם החיצוני
מטעה ומסוכן.

חיצוניות ופנימיות

ראשית, אני מאד מסכימה עם הכוון שאליו הדיון הזה התפתח: השינוי אפשרי, והוא בידים שלנו!
נותרת השאלה: מה השינוי הרצוי:
שינוי בהופעה?
שינוי בצורת ההתנהגות?
שינוי מבפנים - חיזוק הביטחון והערך העצמי, זיהוי המחסומים והשתחררות מהם?
אני מאמינה שכל ה-3 נכונים, ומה שהכי חשוב - כל ה-3 אפשריים והם בידים שלך!
בהצלחה!!!

למעלה