לא מוצא כיוון :(

seagate

New member
לא מוצא כיוון :(

יש לי בעיה, אני מרגיש שאני לא מצליח למצוא את הכיוון שבו אני רוצה לעבוד. הבעיה היא לא שאין כזה, אלא שיש כל כך הרבה ואני טוב בכולם, אבל אני לא יודע איך ליישם את היצירתיות שלי בתור עבודה רווחית. הענין הוא שאני מאוד יצירתי, אין תחום שקשור ביצירה שלא נגעתי בו, אני מצייר, מצלם כותב שירים וסיפורים ומה לא, אני ממציא משחקים כשמשעמם לי, אני אוהב לבנות, לפסל, לגלף בעץ, אני אוהב אפילו לנגן. כל הזמן יש לי רעיונות חדשים, ומעבר לזה שאני בן אדם אומנותי, אני טוב באותה מידה בכל מה שקשור למקצועות ריאליים: מטימתיקה, מחשבים, מדעים.. אני מרגיש שאני יכול להצליח מאוד בכל אחד ואחד מהם, אבל הבעיה היא שאני לא רוצה להישאר באף אחד מהם, כל דבר חדש משעמם אותי אחרי כמה זמן, ורק המחשבה על להתחייב ללימודים של כמה שנים באותו מקצוע, מפחידה אותי. אני אוהב ליצור כל הזמן משהו חדש, להמציא דברים, ואני נעשה משועמם ומדוכא בעבודה שחוזרת על עצמה שאין לי בה שום אפשרות של גיוון, של יצירה. אני לא יודע מה לעשות כי אין מקצוע כזה "להמציא דברים" לעשות מה שבא לי כל פעם... ומצד שני אני צריך כסף :(

אולי גם וגם ?

שלום, בוא נתחיל מכך שאולי "כיוון" זה לא העניין אלא כיוונים ? אני מכיר את התופעה - היא נקראית multi talent ובנגוד להרבה אחרים שצריכים לעשות משהו אחד אתה אולי דווקא זקוק לכמה תחומי עשייה. תעשה חיפוש בגוגל ותגיע לספר, שמשום מה אני לא מוצא כרגע על המדפים שלי. ועדיין נשארת השאלה במה לעבוד, באיזה תחום עיקרי לעסוק. יכול להיות שאין עבורך תשובה קלה ואתה זקוק לתהליך כדי למצוא את התשובה הנכונה לך. יש תהליכים של הגדרת עיסוק שעוזרים לאדם לפרק את הידע והיכולות שלו כך שניתן להגדיר מהם "מוצרים" שונים מופנים לקהלים שונים ויוצרים פלטפורמה רחבה של תחומי עשייה מגוונים. אפשר גם וגם. יש תהליך שינסה אולי לבדוק היכן הקושי בהתמקדות שיכול לנבוע מקשיים אחרים שאינם תחת "לא יודע מה לבחור", כמו למשל קושי להתחייב. ועלולים להיות כאלה גם. בקיצור, אין תשובה פשוטה - אבל יש דרך וכלים. מקווה שעזרתי במשהו יום טוב אמיר דרור

seagate

New member
אז יש לך אולי המלצה מאיפה להתחיל

אין לי כסף עכשיו לסדנאות ויעוצים למיניהם, ואני גם מכיר את עצמי מספיק טוב, אז באיזה כיוון אני יכול להתחיל, איזה עבדות אתה חושב יכולות להתאים לי (אני בן 20 אין השכלה מקצועית)

אנסה

אנסה להציב כמה נקודות ושיקולים : פלטפורמה המאפשרת מימוש יכולות ייחודית פרנסה עכשיו סביבה תומכת צמיחה זמן לעוד דברים בדיקה עצמית מתמדת ניתוח פידבק מהסביבה מקווה שאני ברור אמיר

למעלה