לא מוריד מעיל ובעיקר - קפוצ'יון

לא מוריד מעיל ובעיקר - קפוצ'יון

הילד כל הזמן עם קפוצ'יון, בזמן שילדי הכיתה עם חולצות דקות.
אין לי מושג איך לשכנע אותו.
אני מלבישה אותו ממש חם, כדי שלא יהיה לו קר בכיתה. אבל גם זה לא תמיד עוזר.
זה פשוט נראה מוזר, וגם לא בריא - כי ברור שחם לו והוא עדיין לא מוריד.
יש למישהו רעיון?
ביקשתי עזרה מהמורה ומהסייעת, אבל לא ראיתי תוצאות. קפוצ'יון הוא מוריד בכיתה, אבל מעיל לא תמיד.

schlomitsmile

Member
מנהל
מוכר
אצל הבן שלי, הקפוצ'ון (גם המעיל) מהווה מעין "שריון" לתחושת מוגנות ביציאה לעולם.
אולי תוכלו, בנך ואת, למצוא יחד בגד שייתן לו את המענה שהקפוצ'ון והמעיל נותנים לו
ולא יהיה מחמם מדיי.
אולי מעילון דק?

arana1

New member
מוכר, גם אני ככה

אז מה ? לא כל דבר חייבים "לפתור"

אני לא מלבישה אותו ממש חם

אלא שמה לו גופיה חמה מתחת לחולצת בית ספר, כדי לוודא שלא יהיה לו קר בלי המעיל.
והבעיה היא שזה נראה מוזר.

schlomitsmile

Member
מנהל
ואם תוותרי על הגופיה?
כיון שברור שהוא לא יוריד את המעיל, אולי אפשר בלי הגופיה?
מוזר- למה זה מדאיג אותך? מישהו הציק לו בגלל זה?

למה זה ברור? למה יש לו סייעת?

לא יודעת האם הציקו. אבל שלחו תמונות מאיזו פעילות, כולם עם חולצות דקות ורק הוא עם מעיל. וברור שזה לא חד פעמי.
גם אם לילדים לא מפריע, לא רוצה שההורים יתחילו לשאול.
בועדת השילוב אמרו שילדי הכיתה רגילים אליו ולא מופתעים, אבל ילדים מבחוץ שאלו למה הוא מתנהג בצורה מסוימת. למה למשוך אש?

schlomitsmile

Member
מנהל
למה להיות שונה זה "למשוך אש"?
הוא מי שהוא. הוא א"ס. הוא שונה.
הילדים לדברייך מקבלים אותו כפי שהוא, נפלא

הם צודקים- אין סיבה לחיות כמו אנוסי ספרד, להחביא את מי שהוא.
אם מישהו ישאל, עונים לו.
אין לו או לך במה להתבייש

אם הוא זקוק למעיל-
וככל הנראה הוא זקוק לו, אחרת לא היה מתעקש עליו-
למה לגזול ממנו את המענה שהמעיל מספק לו?
למה שהסייעת תפשיט אותו בכח?
בשביל מראית עין שקרית שהוא "כמו כולם"?
את מי מראית העין הזאת משרתת?
האם היא שווה את המחיר?

kagome10

New member
הוא שונה. הוא היה הווה ויהיה שונה. זה מי שהוא

לנסות להסתיר את זה לא פרודוקטיבי, ואפילו אנטי פרודוקטיבי. הניסיון שלי הראה שלהיות שונה ולהתגאות בזה לפעמים יכול לעבוד חברתית, אבל להיות שונה ולהתבייש ולנסות להסתיר - לא.
בעבודה שלי לפני כמה ימים מישהי שהתלוננה על כאבי גב בגלל הישיבה מול המחשב אלתרה לעצמה עמדת עמידה. מקופסאות ריקות של מקים וספרים. זה מוזר. אבל זה לא "מושך אש" בשום צורה. אם כבר, הייתי אומרת שזה יוצר רושם חיובי עליה. מי שיושב לידי לובש כפכפים אפילו בחורף, הולך יחף במשרד, ובחולצה קצרה. אפס השפעה שלילית.
&nbsp
יש מקומות בעולם בהם להיות שונה זה לא למשוך אש. אם בבית הספר שלו זה לא ככה, אז זה רע וכדאי לחפש בית ספר אחר. לנסות להסתיר את השונות שלו יכול ליצור בעיות איפה שלא היה. הגישה שלך ששונות מושכת אש יכולה להיות נבואה שמגשימה את עצמה.
&nbsp
אבל כדאי מאוד לדעת ולחפש ולמצוא מקומות שבהם שונות לא מושכת אש. אני חוששת שהילד יגדל ויאמין בגישה שלך - יתבייש בעצמו, ינסה להסתיר את מי שהוא - מה שימשוך אש! כי ביריונים הם חלאות שנטפלים לחלשים - ויהיה אומלל, במקום לחפש את המקומות בהם אין לו צורך להתבייש, וכשהוא נמצא במקומות סטנדרטיים, ינהג בבטחון עצמי ואולי אפילו יוכל לנסות להשתלב.
בשבילי, הדרך היחידה שעבדה בהענות לנורמות חברתיות היא קודם לתת לעצמי רשות לצפצף עליהן, ולעשות את זה שנים. ניסיונות לכפות עלי נורמות כאלו נכשלו כליל. בדיוק כמו עם לימודי האנגלית. וזו תבנית שהרבה אנשים מספרים עליה. גם אוטיסטים, אבל לא רק.
&nbsp
&nbsp

אני אף פעם לא ידעתי להסתיר

תמיד מאוד ראו עלי שאני שונה מאוד מאוד אולי כי אני אוטיסט בתפקוד לא גבוה אבל ממש אפילו בתנועות אני שונה בהליכה אני מנופף המון בידים מאקלל המון אז אין סיכוי שלא יבנו שאני שונה , וגם אבא שלי כמוה לא רוצה שהיה אני וכועס עלי וקורא לי מפגר ותינוק וכו קיצור לא קל ...

למה שלהורים יהיה אכפת שהוא עם מעיל?

ולא הבנתי, ועדת השילוב העירה לך על זה שהוא לובש מעיל? או שהם דיברו על דברים אחרים?

אם הוא רוצה להיות עם קפוצ'ון, שיהיה עם קפוצ'ון.

זה לא נראה מוזר במיוחד. אם את חוששת שחם לו, נסי לקנות גם קפוצ'ון דק לימים חמים, ואולי הוא יבחר בו.

למעלה