לא מזמן תקף בר און את ראש השב"כ

טשאפק

New member
לא מזמן תקף בר און את ראש השב"כ

לאחר שדיסקין מתח ביקורת על הפקרת הצפון במלחמה. עכשיו הגיע תורו של אלוף יום-טוב סמיה שמשרת כעת במילואים בפיקוד דרום. מטרידה את שר הפנים בר-און העובדה שאלוף סמיה התראיין בעודו במילואים, וטען שהפקרת פילדלפי היתה טעות ונשלם עליה מחיר. לא מטריד אותו כנראה תוכן הדברים. מעניין אגב אם הוא היה מתקומם אילו שיבח סמיה את ההתנתקות.

trigotrigo

New member
תפקידי הצבא והפוליטיקאים

על אנשי הצבא אסור להעביר ביקורת על אנשי הדרג המדיני, לפחות לא במסגרת התפקיד שלהם, ובטח שלא באופן פומבי. ביקורת כזו היה עליו להשמיע בישיבות הפנימיות שלהם ולא מול כלי התקשורת. במידה וסמיה היה משבח את ההתנתקות ובר-און לא היה מתקומם, היה זה פסול מצידו של בר-און לעשות.

טשאפק

New member
א. הוא במיל'

ב. מה חשוב יותר - זה שסמיה דיבר, או הדברים שאמר?!

trigotrigo

New member
מדים מחייבים בין אם סדיר או מילואים

וזה שהוא דיבר לא פחות חשוב ממה שהוא אמר.

trigotrigo

New member
כן, אני בטוח.

הוא יכל לבחור בין לעורר עוד סערה ציבורית לבין ביקורת נכונה ועניינית.

טשאפק

New member
וזה צריך להדאיג

יותר מממה שקורה ברצועה ובציר פילדלפי? מעניין.

trigotrigo

New member
לא אמרתי שיותר, אלא שבמידה שווה

לשני הדברים יש לייחס משמעות רבה, מאחר ששניהם חמורים מאוד.

gershon17

New member
אין הבדל במידת החומרה?

אלוף במילואים שמתריע על סכנות לדעתי זה לא חמור פחות מאשר הנשק שזורם חופשי לעזה? אולי טיפה פחות?

איזו חשיפה מי שישמע..

כאלו שדיסקין לא אמר אותו דבר לפני חצי שנה. בסה"כ אנחנו יודעים שלא נעשה הרבה כדי למנוע את הברחות נשק, וזה כדי שעמיר פרץ יצעק לנו בחדשות הבוקר ברדיו שלא יוצאים למלחמה בגלל דעת קהל. בשורה התחתונה אנחנו לא בטוחים וכן, הדרג הצבאי יותר מצריך למתוח ביקורת על הדרג המדיני והשאננות שלו אולי זה יזיז משהו בממשלה המושחתת הזו :/

מה פסול?

אני חושב שביקורת הדדית בין הרגים המדיניים לצבאיים בלתי נמנעת ולא בטוח שהיא מסבה נזק יותר מאשר תועלת. לדעתך זה פסול, לדעתי זה לגיטימי ואולי אפילו הכרחי ע"מ שלא נגיע למצב שבוא שני הדרגים (המדיני והצבאי) מפולגים. ביקורת כן אבל משמעת ומוסר צבאי לא לשכוח.

trigotrigo

New member
ביקורת הדדית בערוצים המקובלים,

לא בכלי התקשורת. יש דברים והחלטות שהציבור לא מבין, בתור בני אדם מן השורה.

trigotrigo

New member
לעולם איני מתנגד לביקורת.

להיפך, אני בטוח שהיא נחוצה והכרחית לקיום תקין של כל גוף שהוא, מקטן כמשפחה ועד לגדול כמדינה ועולם.

טשאפק

New member
רענן את זכרוני

האם בר-און התייחס בצורה כלשהי לבעיית הנשק שמוברח לעזה?

למעלה