לא ממש קשור אבל.. אלי תוכלו לעזור

soulbird

New member
לא ממש קשור אבל.. אלי תוכלו לעזור

בפורום תקשורת חזותית עובדים על קמפיין נגד הטרדה מינית. אני חשבתי על משפט שילבא את הפוסטר שלי "את הידיים תנגב במגבת" does it make sence? או איך עוד ניתן לשחק עם המשפט הזה או "אני לא מגבת!!" שוב הקמפיין הוא נגד הטרדה מינית תודה מראש

nutmeg

New member
את מתעקשת על "מגבת"?

אני לא הייתי הולכת עם העולם המטאפורי שצמוד למגבת דווקא. אלו שמטרידים נוגעים וממששים (כמו סחורה בשוק) - ולא מנגבים. ניגוב מתקשר לפעולה שעושים "אחרי" שמתלכלכים - אז מה זה עושה את הקורבן?

nutmeg

New member
כשבוחרים דימוי

כמו מגבת - צריך לחשוב על אלו קישורים וקונוטציות יעשו אלו הקוראים את הדימוי. למה מגבת מתקשרת במוח והאם הדימוי "עוזר" להעביר מסר כשרוצים לדבר על הטרדה מינית. לעניות דעתי - מגבת זה לא דימוי כל כך מוצלח זה כל מה שניסיתי להגיד. במגבת לא "נוגעים" במגבת "מתנגבים". יש במגבת משהו "ירוד" (חתיכת בד) ו"פאסיבי". כמו כן "הנגיעה" במגבת היא לשם מטרה מסויימת, לא עוברים על ידה ומנגבים סתם (מה שכן קורה בהטרדה מינית). חפשי דימוי אחר שקשה לעבור לידו בלי לגעת או שצריך לבקש רשות לפני שנוגעים... או שנגיעה בו אינה מותרת ללא רשות...

soulbird

New member
אבל שמנגבים עלי את הידיים

אני לא משהו ירוד? לא ממש הצלחתי להבין סליחה

nutmeg

New member
סליחה!

אם מישהו "מנגב" עלי את הידים אני הופכת לירודה??!!! למה?! תארי לעצמך שאני אדם מבוגר, מלומד, עם עבודה מכובדת, עם אחריות, עם אנשים שאוהבים ומכבדים אותי -- האם כל זה נעלם כשאיזה דפקט נוגע בי בניגוד לרצוני?? לא נראה לי. להקביל את הקרבן למגבת גם לא נראה לי... בקשת דעה על משפט המגבת - קיבלת את דעתי. לא הבנת אותה. לא משנה. המשיכי במה שאת עושה כאילו לא דיברתי. מעניין מה יצא בסוף הקמפיין.

soulbird

New member
באתי לכאן כדי לקבל דעות שונות

ולחשוב ביחד איך לשפר. או במילים אחרות ללמוד. לא נראה שהאקט ההטרדה הופך את האישה למשהו ירוד הרי זו הסיבה לקמפיין לא? להחזיר לאישה את כבודה?

soulbird

New member
לא = לי

עצם ההטרדה הוא לא משהו נעים כמו ניגוב. אקט הניגוב עצמו= נגיע נמרחת

nutmeg

New member
??

למה אקט ניגוב זה משהו לא נעים? האקט עצמו נעים מאוד בעולם רגיל היכן שמגבות משמשות למה שהן אמורות לשמש. הטרדה אינה כמו ניגוב - לא כמו שאני מבינה את העולם. בהטרדה יש עברה על החוק - בניגוב לא בהטרדה יש משהו לא נעים - בניגוב לאו דוקא (אלא אם את מתנגבת עם ניר זכוכית) בהטרדה יש משהו סוטה - בניגוב לא בהטרדה יש פלישה לפרטיות - בניגוב לא ואני יכולה עוד להמשיך... האמיני לי שהדימוי ´לא עובד´. בחיי! אם מישהו "מתנגב" עלי בלי רשות - ומטריד אותי זה עדיין לא הופך אותי למגבת. די! אמרתי מספיק

nutmeg

New member
חוצמזה

כמו שאי אפשר שאקט חיצוני יהפוך מישהו לירוד, אי אפשר שאקט חיצוני "יחזיר" למישהו את כבודו. בשני המקרים העבודה היא פנימית של האיש עצמו. אפשר לעשות קמפיינים מפה ועד הודעה חדשה - אם מישהי מרגישה שכבודה אבד לה, שום קמפיין לא יעזור לה. Sorry. טיפול, כן - חברים גם כן אבל לא קמפיין.

למעלה