לא ממש שאלת בישול

טיפ_טיפ

New member
לא ממש שאלת בישול

אני נוסעת לחו"ל לשבועיים (עבודה) ורציתי לשדרג את התפריט שלי. המקום אליו אני נוסעת והסביבה בה אני עובדת לא מאפשרים שמירה על כשרות. אמנם אני לא שומרת כשרות במובן הבד"צי של המילה אבל אני משתדלת בדרכי. בקיצור, בנסיעה הקודמת הייתי במצב די בעייתי הייתי יותר על תקן צימחונית ,אכלתי בעיקר חסה לחם שוקולד וצ'יפס ודגים שהכרתי (דניס וכו') בנסיעה הזו אני רוצה לשנות את המצב כי התוצאה של הצ'יפסים והלחם והשוקולד לא עשתה טוב לגיזרה ודי לא נהנתי מהאוכל. חשבתי להביא אוכל מהבית, דברים שקל לסחוב ולאכסן ושיהיו טעימים, משביעים וכייפים וגם דיאטטים. כי הבעיה שאני חוזרת מהמסעדות רעבהההה וסתם אוכלת פרינגלס למשל. הנה מה שחשבתי לקחת (פרק זמן: שבועיים): קורנפלקס, לחם קל, טונה, רוטב לייט טעים לסלט (ולקנות ירקות בסופר ולחתוך סלט), פסטרמה (יש מקרר מיני בר), לבנה, קוטג'. סכין וקרש חיתוך. אני אשמח לעוד רעיונות. אציין שבחדר יש קומקום חשמלי קטן, ומיני בר עם מקום מצומצם. מרוב יאוש חלמתי שאני קונה בדיוטי פרי איזה טוסטר אובן מיני (משהו בגודל של מילון אבן שושן) כך שאני אוכל לחמם לעצמי טיבעול או שניצל חוץ מזה, אם יש לכם רעיון למשהו שקל להכין ועם טעם בייתי ושיחזיק מעמד (שישרוד את הטיסה וגם את גודל המקררון) אני אשמח
 

יפית מן

New member
בוקר טוב ונעים לכולנו יום שנאמר בו פעמים ,טו

האור גבר על החושך ויהי ערב ויהי בוקר יםם שלישי,יום שנאמר בו פעמיים כי טוב,כן יהיה לנו. הזריחה היום בשעה5.54-והשקיעה שעה-4.57 שהשמש תאיר לנו הים וכן ביתר ימות השבוע אמן ממהרת לצעדת יומי ,החזאים דווחו על גשמים היום אמן לו יהי כל שנבקש לו יהי,אמן בטוב הנראה והנגלה
 

יפית מן

New member
לאן שתפני ישנו בית חב"ד

תבררי כאן בארץ בצעירי אגודת חב"ד לאיזור בו את נוסעת,איפה יש בית חב"ד ושם תמצאי מסעדה כשרה למהדרין או שהם ידריכו אותך רק ,תכיני שעורי בית עוד לפני נסיעתך ויש לך עוד זמן נסיעה טובה קחי איתך כסף לצדקה שנאמר שליחי מצוה לא ניזוקים שתסעי לשלום,ושובי לשלום שמירת כשרות מעבר לכל
 

טיפ_טיפ

New member
עצה מצוינת../images/Emo70.gif

דיברתי עם השליח בז'נבה היום (ו
לאברהם על המידע והנכונות לעזור
) וישר אחרי שאני זורקת את המזוודות במלון אני נוסעת לבית חב"ד לבדוק מה יש שם. לזכותו של אברהם אומר שהוא פשוט אמר לי: תבואי למטבח שלנו ותקחי מה שאת רוצה. בנוסף גיליתי שבקו-אופ במרכז העיר יש סופרסל עם מחלקה קטנה ויקרה של אוכל כשר.
 

חנהפ

Active member
מנות חמות?

אנחנו בישלנו קניידלך במרק נמס בכוס.... אפשר לבשל ביצים קשות עם מזלג חשמלי אם יש לך מקרר בחדר תוכלי לקחת שניצלים קפואים, אין בעיה לאכול שניצל קר אם רעבים
 

רותי410

New member
יש מקום שמוכרים מנות כשרות

בתוך חמגשים. יש לי במקום כלשהו את הכתובת. יש בבני ברק ויש בנמל התעופה. שכחתי את שם החברה. מדובר בכמה מנות בתוך מגשים חד פעמיים שמחממים אותם במים רותחים במלון. הם מצרפים הסברים. אפשר לקנות כמה מנות כאלה. אמרו לי שחלק מהמנות די טעימות. אם תרצי, אברר לך.
 

טיפ_טיפ

New member
אני אשמח

עושים בעיות אם אני אקח אוכל בכבודת יד
עכשיו עם כל התקנות החדשות
או שחייבים לשלוח את זה במזוודה
לא בא לי שלבגדים יהיה ריח של אוכל אני טסה ליעד קרוב כך שכל גרם במזוודה מחושב. יש לי זכאות ל25 ק"ג בלבד (אני טסה עם אלעל)
 

למוןדבש

New member
חייבים במזוודה! אסור לעלות אפילו עם בקבוק מים

אני לוקחת איתי תמיד קוסקוס כי קל מאוד להכין עם מים רותחים בכלי עם מכסה וזה מוכן! קחי כמה תיבוליות שימורים של שעועית אפויה ברוטב עגבניות אם את אוהבת (אני אוהבת את של היינס...)
 

רותי410

New member
אני חושבת שאפשר בתיק יד לקחת

תבדקי אתם לפני שאת קונה. קוראים לחברה: "CHEFS TO GO", ויש להם אתר באינטרנט. זאת הכתובת שלו: chefstogo.co.il יש שם כתובת לשלוח מייל ומספרי טלפונים ופקס. תוכלי לשאול אותם את השאלות האלה.
 

טיפ_טיפ

New member
תודה לכולן

החלטתי לבסוף לקחת אוכל יבש : לחם קל, טוסטטעים,טונה שימורים, מג'יק ומנה חמה. אוכל רטוב: 4 קוטג' של טרה (יש להם תפוגה של שבועיים בדיוק), ופסטרמה וחומוס. אני אקנה ירקות ופירות במכולת והתכנון הוא בעיקר להכין בעיקר סנדוויצ'ים וסלט. (אני אקח קרש וסכין) ואני מתכננת הפעם גם לשמור על הגזרה וגם לשמור על הכשרות תודה
 

תחיצ

New member
אל תקחי קוטג'!!!

הוא מתקלקל בצ'יק. אפשר לקחת מהארץ אוכל יבש, לקחת "פלטה חשמלית" קטנה של כירה אחת, ולבשל במקום כל פעם קצת - אורז, פתיתים ואז תחסכים המון נפח במקום מנות חמות. חברה שלי נמצאת עכשיו בסין בטיול ומהללת כל רגע את הפלטה שהיא לקחה, כי אין כמעט אלטרנטיבות בישול אחרות. את יכולה לקחת גם קבנוס או נקניק יבש אחר - הם נשמרים הרבה זמן בלי קרור. תהני... וואיי איזה כיף!
 

רותי410

New member
גם בת דודה שלי היתה בסין והם לקחו

אורז ופסטה ועדשים ובישלו על פלטה. מאחר שהיא מאוד קשה באוכל, היא לוקחת אתה את הפלטה הזאת גם כשהיא נוסעת לאירופה. וזה רעיון טוב לקחת דברים יבשים ולבשל שם (אם יש זמן וחשק)
 
אני נסעתי פעם למקום ללא אפשרות

לאוכל כשר, לקחתי איתי מתקן קטן לבישול על בסיס גז ובישלתי: שקשוקה פסטות מרקים חביתה עם נקניק יש תבשילי אורז ופסטה כבר מטובלים רק צריכים בישול. תבשיל תפו"א וקבנוס. הכל הכל עם סלט ליד. כייף גדול אז זה נכון שרוב היום מבוססים על סנדוויצים אבל כייף להגיע בערב לארוחה חמה וטעימה. אגב- לקחתי איתי גם גבינה קשה. שזה היה טעים בסנוויץ או בסלט או אפילו לזרוק לחביתה.
 

טיפ_טיפ

New member
פלטה

איך אפשר לבשל על פלטה
אני מדברת על אוכל גולמי (אורז, פסטה) למישהי יש רעיונות
 

טיפ_טיפ

New member
הערה

הזמן הפנוי שלי בערב די מוגבל משהו כמו 3-4 שעות בין שעת ההגעה ועד השעה שאני צריכה ללכת לישון.
 

רותי410

New member
על פלטה קטנה, למיטב ידיעתי,

מבשלים כמו על גז. מרתיחים מים זורקים פסטה, מוסיפים שמן ותבלינים, וזהו. כנ"ל אורז ועדשים. וזה לא צריך לקחת כל כך הרבה זמן. שעה, לכל היותר, והאוכל מוכן.
 
למעלה