לא מספיק עם מה שיש??

לא מספיק עם מה שיש??

לא מספיק שאני חיה בחרדות איומותתתת שבאות והולכות יש חרדה חדשה שלא רוצה להרפות ממני כל שעות היממה... מאז רעידת האדמה אני מרגישה לא בטוחה בשום מקום, מה לעשות???? אני מפחדת מרעידה , ופתאום כל שולחן או כל תריקת דלת בבנין מקפיצה אותי... והפחד איום, איך משתחררים מזה???? אני מפחדת מרעידה נוספת וחזקה יותר שאולי אפילו תפיל אותי ביחד עם כל הבניין... למה אני לא מסתפקת בפחדים הנוכחים ומוסיפה לי עוד???? ככה זה יהיה תמיד?? רק התווספו עו פחדים? ועוד חרדות???

בוזיקית

New member
הי חמודה!

לא יודעת מה איתך אבל כשאצלי מתחילות חרדות חדשות אני משתדלת להסיח את דעתי לכיוון של עשיה, מתוך אמונה שככל שאהיה עסוקה יותר אחשוב פחות על פחדים שברומו של עולם ושאין לך שליטה עליהם כמו רעידת אדמה. חשוב לדעת באופן כללי כיצד מתגוננים מרעידת אדמה ואז תקני לעצמך שליטה מסוימת במצב. אני ממליצה לך מאוד לקרוא את הספר "אל דאגה" מאת דייל קרנגי, שלי מאוד עזר בענין. בבקשה קראי אותו וספרי איך היה. וחוץ מזה אני מקבלת תרופה בשם לוסטרל, שמסיעת לי להתגבר על מצוקותי, בין השאר מחשבות טורדניות כמו שלך. האם את מקבלת תרופה?

היי בוזיקית

לא בייבי אני לא מקבלת שום תרופה ושום טיפול... נראה לי כל כך מסובך ולא הגיוני להסביר את כל החרדות האלה... אני לא יודעת מאיפה להתחיל... אני מהסוג של האנשים שמתמודד לבד וגם לא מספרת לאף אחד מסביבי מה עובר עליי, עד שמצאתי את הפורום פה, ואנשים מקסימים כמוך... הייתי מאוד רוצה לשתף מישהו קרוב אבל אני מפחדת מהתגובה... יגידו זאת משוגעת... תראי בהתחלה שהתחילו לי החרדות לפניי 4 שנים חשבתי שאני באמת משוגעת, עד שקראתי ספר שמבסביר שהרבה אנשים עוברים את זה .... אני לא יודעת מה לעשות, איך להתחיל.... תודה על הכתף והאוזן :)

עצוב73

New member
כל מסע ארוך מתחיל בצעד....

קודם כל, את לא לבד.... אני ממליץ לך בחום ללכת לפסיכאטר ברמה ולהתחיל טיפול תרופתי, רק תדמיני איך זה לקום בבוקר בלי שהחרדות מנהלות לך את היום..... ככה זה היה לי. אבל , ולא פחות לשוב, יעוץ פסיכולוגי "לעשיית הסדר בראש" הוא דבר שאת חייבת להעניק לעצמך... המסע פנימה, עם מטפל איכותי, יכול לקחת אותך רחוק.... לכולם כאן, יש סריטה - יותר מידי סרוטנין = חרדה. למה? אלוהים יודע....כנראה תורשתי. אבל לא חייבים להיות גיבורים ולסבול : תרופות + טיפול + תמיכה + להלחם = לתפקד ואפילו להינות מהחיים..... ב ה צ ל ח ה

דולידול

New member
דברי איתנו ../images/Emo45.gif

תתחילי מכאן, כל פעם קצת, כל פעם קצת ותראי שפתאום תרגישי הקלה. אבל לדעתי לא צריך להיות תלויים בחברים ורטואלים (לא בכוונתי לפגוע חלילה,כולם כאן אנשים מקסימים, תומכים ואוהבים). חשוב גם לשתף חברה אחת לפחות במה שעובר עלייך, כי האינטרנט והפורום זה משהו שממכר וגורם לאזשהו רצון להתנתק מכל השאר. שוב זה רק דעתי האישית ואולי זוהי תחושתי בלבד. אנחנו כאן איתך.

בוזיקית

New member
קפה יקרה...

(אני אישית שונאת סיגריות אז קוראת לך רק קפה :)) מסכימה עם עצוב ועם דולי, תגידי, אם היתה לך דלקת בחניכיים, הפרשה מוגלתית מאיפה שהוא או שפתאום היית חוטפת 40 חום גם אז היית מעדיפה להסתדר לבד? ואם המצב היה רק מידרדר ובסוף היית חלילה מקיאה דם? גם אז היית מסתדרת לבד? תגידי, מה צריך לעשות כדי להכניס לך לראש שאת חייבת טיפול? זה כמו כל טיפול רפואי! במה זה שונה? את צריכה טיפול היום, אתמול אפילו, כדי שלא תשתגעי, כי בעיה כמו שלך צפויה רק לצבור תאוצה עם השנים. זה לא עובר לבד כמו שסוכרת לא עוברת לבד. הגיע הזמן שתילמדי גם לבקש עזרה בשביל עצמך, זה שיעור חשוב מאד בחיים. את תיראי שחייך ישתנו לטובה לאין שיעור ותצחקי על עצמך למה חיכית כל כך הרבה זמן מיותר! אל תחששי, קדימה, היי אמיצה, דרוש לך טיפול מקצועי! צאי והשיגי אותו! עם כל האמפתיה שבעולם, כמו שדולי אמרה, נוכל להקשיב, לתת כתף, אך ללא סיוע מקצועי את עלולה להיתקע במצב הזה זמן רב ומיותר. למה?!

לא מספיק עם מה שיש...../images/Emo4.gif

מעניין שבהמשך להודעה עם כותרת זו, באו תגובות שאומרות לך, כל אחת בדרכה, "לא, לא מספיק עם מה שיש. לא מספיק עם התמיכה הוירטואלית פה בפורום,את צריכה ייעוץ מקצועי, תרופות, פסכאטר על רמה, חברה קרובה וכיוב'". האם גם הפורום שלנו פוחד מרעידות אדמה?

אני מסכימה עם מה שנאמר

תודה לכולכם על התגובות .... אני מסכימה שאני צריכה טיפול וזה לא המקום שיפתור לי את הבעיות אבל בשבילי זה צעד ראשון בלשתף ולשמוע את עצמי מודה בכל הבעיות... אני עושה עם עצמי עבודה מאוד קשה... ואני יצליח.... אני יצליח... ונחמד לי שיש פה מקום שאני יכולה פשוט להוציא את אותו הרגע, לא תמיד את יכולה לשתף באותו הרגע מה עובר עלייך... ופה אפשר.. אני מודה לכולכם על התגובות ועל הכנות ....

"לא תמיד את יכולה ופה אפשר" ../images/Emo23.gif

נחמד...אני שמחה עם מה שנאמר.

דולידול

New member
לא הבנתי אותך גילה ../images/Emo4.gif

טוב אני אנסה בכל זאת.. אני חושבת שאנשים חרדתיים מחפשים לכסות את עצמם מכל המובנים הכוונה להיות בטוחים בהגנה שלהם, אם באמת רעידת אדמה באה בכוון הפורום אז יש את הפסיכאטר, אם באה מכיון הפסיכאטר שהחליט לעזוב את הארץ אז יש את החברה, אם הלכה החברה יש כדורים, אם אין כדורים יש את הפורום. הכוונה היא לא להיקשר לדבר אחד. וכל זה אם הבנתי נכון.

התכוונתי ../images/Emo11.gif

התכוונתי שמעניין שבהמשך להודעה שמדברת על פחד לפול עם כל הבניין, על קפיצה מכל טריקת דלת וכותרתה- לא מספיק מה שיש? מתפתח שרשור בו הכותבת מוזמנת לעזור לעצמה בדרכים חליפיות ולא רק בפורום. עצה נכונה כשלעצמה, אך נראה היה לי שהיא משקפת חשש של הוותיקים פה, ולא רק, שבניין- הפורום שלנו ייפול על כל דייריו אם משהו יטרוק פה דלת יותר מדי חזק ולכן יש מידה של זהירות לא לנענע את הספינה עם רגשות או פחדים חזקים מדי.

למעלה