"לא מספיק שהם מונעים מעצמם את הנאות החיים"...

תגובות בני הזוג הזבחוניים

בן זוג לא טבעוני #1:

"מה שעזר זה שהגענו לבישול טעים מאוד שלא הכרתי. חופית מבשלת בלי חומרים משמרים ועודף תבלינים. נוח מאוד ואסתטי לעבוד עם חומרי גלם טבעוניים, והאוכל הזה כל כך הרבה יותר אסתטי. מצאנו פתרונות שמשאירים מטבח ובית נעימים יותר. בריאותית, אכילת בשר מעייפת את הגוף, ולי חשוב מאוד מצבי הפיזיולוגי, ככה שהכל התחבר".

בת זוג טבעונית #2:

"אבל תשמעי, זה מוכיח את עצמו. הבדיקות הרפואיות שלו הן כמו בספרים. אכלתי מה שיש בבית, אז שמונים אחוז מהאוכל שלי היה טבעוני. לאט לאט רוב הבית הפך לכזה. אכלתי מה שיש בבית, אז שמונים אחוז מהאוכל שלי היה טבעוני. לאט לאט רוב הבית הפך לכזה.".

בת זוג טבעונית #3:

"הוא מרגיש הרבה יותר טוב עם עצמו, הוא רזה מאוד ומרגיש שיש לו יותר אנרגיה. לא מושך אותו לחזור. להפך, הוא רק מתחזק. "



רחמנות, ממש רחמנות.
 
נקודת אור בריאותית

מרבית הטבעונים בכתבה עברו לטבעונות מסיבות בריאותיות.
 

ladybug6

New member
אותי הכי עצבן הקטע הזה:

על מה מבחינתך כאב קרניבור חשוב לשים דגש?
"חשוב לי לקרוא מה הם התחליפים ושיהיה לו בריא ונעים לאכול. כי טופו, נגיד, לא יהיה לו נעים לאכול. צריך להיות כיף מבחינת הטעם, לא רק מזין".


למה שטופו לא יהיה לו נעים לאכול? ילדים מתים על טופו, אם מכינים אותו טעים.
גם בשר בלי תבלינים וטיפול ראוי יהיה מגעיל והם לא ירצו להתקרב אליו. אז משקיעים ומתבלים ומטגנים ומבשלים ומגלגלים ומצפים... הכל כדי שיהיה טעים. אז כנ"ל לגבי הטופו וכל חומר גלם אחר.
 

marx04

New member
זה עניין של טעם

שלום לך,

אין מה להתעצבן. זה עניין של טעם.
בת זוגי טורפת מנגו, גויאבה ותות שדה. אני לא סובל אותם.
אני מנגד, אם הייתי יכול, הייתי מוסיף כמעט לכל מאכל כוסברה. בת זוגי לא יכולה לסבול את עצם המחשבה על כוסברה, שלא לדבר על הטעם או הריח שלה.

באשר לטופו, המרקם שלו לא משהו, והא למעשה כמעט חסר טעם.
נכון, דווקא משום כך הוא יכול לשמש חומר גלם מצויין להרבה מאכלים, אבל זה לא משנה מרקמו הצמיגי או את התחושה המלאכותית-תעשייתית כשנוגסים בו.

בברכה,

אורי.
 

ladybug6

New member
ברור שזה עניין של טעם, אבל הוא לא דיבר על טעם

הוא קבע חד משמעית שילדים לא יהנו לאכול טופו. כאילו שטופו זה דבר לא טעים או לא מהנה בצורה אבסולוטית רק בגלל שזה לא בשר או שזה נתפש כאוכל של טבעונים/צמחונים. וזה מה שמעצבן אותי.
 

Gidi Shemer

New member
אני לא רוצה להתערב לך בניהול

אבל לפחות לעניות דעתי, הכפשת הגויאבה בפוסט השאליו את מגיבה מצדיקה לפחות אזהרת חסימה אם לא חסימה מיידית.

תזכרי שככה זה גם התחיל עם עופריקו. הוא לא קיבל ולו אזהרה קלה ועכשיו מסע האנטי-גויאבה תופס תאוצה.
 

ladybug6

New member
אני חשבתי להתעלם באלגנטיות,

בכל זאת, זו מדינה דמוקרטית וזה, אבל אם כבר פתחת את זה..

מילא הגויאבה, אבל מנגו???!!!!!!1
ותותים?!!!?!
 

Gidi Shemer

New member
ואני אכלתי שתיים בכל העונה. ועכשיו אני מחפש

השלמת הכנסה כדי לכסות את החור בעו"ש.
 

vegetalien

New member
זה מתקזז

עם המחיר של הקולרד.

מי היה מאמין ששבעים ש"ח (!) הולכים בשבוע על שני קילו של עשב.
 

Gidi Shemer

New member
כן, זה נכון

זוגתי הצטרפה בחודשים האחרונים לאהבת הקייל אלא שאצלה זה בכמויות מטורפות. המקרר שלנו נראה כמו מדשאה מקוררת.

היא קונה אורגני ועדיין זה פרוטות.
 

marx04

New member
רק שתבין עד כמה זה קיצוני ...

שלום גידי,

רק שתבין עד כמה הנושא של הגויבה קיצוני אצלי.
אני מריח את הגויאבה ממרחקים ארוכים, ולא רק שאינני יכול לסבול גויאבה בתוך הבית, אני לא יכול לסבול אותה אפילו בחצר.
לכן, כשבת זוגי קונה גויאבה, היא נאלצת לאכול אותה עוד באותו היום, ונאלצת לסבול את הפרצוף הפולני-האומלל שאני עושה לה במשך כמה ימים עד שהריח של הגויאבה מתנדף מהבית.

בברכה,

אורי.
 

RSPA

New member
כמה מטר/ק"מ זה מרחקים ארוכים?

למה היא נאלצת?

אילוצים לא עושים טוב לזוגיות.
עשה נסיון ומאמץ ותן לה לפחות פעם אחת לשמור גויאבה למחר. יעשה לכם טוב.


(הכל בצחוק)
 

vegetalien

New member
איך אמרה סבתא מפולניה?

"אם תפסיקו להיות כל כך בררניים באוכל, תתחילו להנות ממנו!".
 
למעלה