לא מפריע לכם...?

0kety0

New member
לא מפריע לכם...?

מודה באשמה:גם אני בסופו של דבר התאהבתי בלובה. אבל זה אחרי שביטלתי בנחישות את כל מי שהעז לומר שהתוכנית מוצלחת. בהתחלה,ראיתי בה ירידה רצינית על העליה הרוסית, אך אח"כ,כשכולנו נקשרנו לדמותה המקסימה,נכנעתי גם אני. לובה מוצגת כקופאית. משום מה,נדמה לי שהקופאיות שעובדות בסופרים למיניהם, שעל צגי השמות שלהן כתוב שם רוסי,לא עשו תואר באוניברסיטה, ועלו לארץ בשביל להגשים חלום ולעבוד ברשת מזון גדולה. לי זה מפריע-מפריע לי שאבא שלי, שעלה לארץ מתוך שאיפה אידיולוגית מכובדת, נאלץ לפרנס אותנו במקום עבודה שהוא פחות ממה שמגיע לו. שהוא פחות מהתואר שלנו,מתעודת ההצטיינות שלו,מהידע שלו. לא מפריע לכם...? לא מפריע לכם שהמנקה אצל השכנים המורוקאים שלי, שהבעל מנהל בסטה בשוק והאישה מציגה עצמה כעקרת בית בגאווה, רוסיה?שיש לה תואר שני בכלכלה,אך היא נאלצת לקרצץ ריצפות של צברים,בשביל 30 ש"ח לשעה+השפלה? תראו בשביל מה הם מוותרים בשביל לחיות כיהודים בארץ. לילה טוב לכולם

Sheep From Hell

New member
לא לובה זאת שהפריע לי אלא האנשים ה

הדפוקים שחושבים שככה רוסים באמת.. למשל במגמה שלי אנחנו מתחלקים לבנות רוסיות ולכל מני מזרחיים.. ובזמן שארץ נהדרת הייתה משודרת הם היו צוחקים על זה בלי סוף... כי לדעתם הרוסים הם באמת כאלה.. ובמקום להראות בתוכנית סאטירה על זה שרופאות עם דיפלומה עלו לארץ ופה המקצוע הכי מכובד שהם יקבלו זה שטיפת תחת לזקנים! אני בעצמי נהנתי לראות את לובה כי זה היה מצחיק איך שטל שיחק.. (אני מתה עליו) אבל רוב האנשים נהנו לראות את זה כי מראים פה רוסי מטומטם.. שלא יכול לקלוט שפה נורמלי ולמצוא עבודה טובה... זה פשוט לא משקף את המציאות.. ומה שסיפרת על המנקה זה פשוט עצוב.. יש לנו מדינה של דפוקים בשכל... במקום לנצל את העלייה שיש פה.. ולנצל את הגורמי יצור אנושיים לטובת הכלכלה העלובה פה, הם מעדיפים לשלם, לאנשים דפוקים שאת התעודת בגרות שלהם קיבלו בשוחד ולא בזכות הידע שלהם, פול כסף כדי שישבו בעירייה\ממשלה וכו'.. ולא יעשו כלום! במקום שיכלו לקחת אנשים עם תארים וכו' ולשקם פה את העינייים קצת. לא פלא שכולם עכשיו חוזרים לרוסיה!

datiza

New member
כמעט כולם עברו את זה...

גם אמא שלי. גם לאמא שלי יש תואר שני בכימיה ובסיעוד וגם היא קירצפה רצפות בבתים וכניסות ומה לא?. גם אותם מרוקאים שעלו בעליות בשנות החמישים והשישים נאלצו להתמודד פעם עם מציאות נוראית שכזאת ואפילו יותר- עיינו ערך מעברות ועיירות פיתוח למיניהן. גם אותם מרוקאים היו עשירים, חכמים ובעלי השכלה, לא כולם אבל חלקם.. כמו העולים הרוסים בערך. הם עלו לפה ועברו גם את שלבי הקליטה הללו. זה מפריע, זה מציק.. אבל ככה זה.. מי שמגיע לו, מי שרוצה ומנסה להתקדם בחיים מהתחתית הזאת בסופו של דבר מצליח. אגב, אני גם מאוד אוהבת את לובה- טל פרידמן פשוט ענק. (היום בסופר (או שזה היה אתמול?!) ראיתי מישהי שמתנהגת ומדברת בידיוק כמו לובה, זה היה ממש מגניב! ) זה רק הומור, לא צריך לעשות מזה יותר ממה שזה באמת. לילה לאה לכם. (אף אחד פה לא מבין למה אני מתכוונת.. חחחח.. אני מבדרת רק את עצמי
) זהו

Lara F

New member
מפריע לי מאד!../images/Emo46.gif

אני חושבת שהורים שלי- ששניהם (שיהיו לי בריאים) בעלי תואר שני אבא שלי כמבקר איכות ואמא שלי ככימאית צריכים לעבוד פה כחשמלאי וגננת... זה מפריע ומשפיל כשמישהו חסר השכלה שאפילו אנגלית לא יודע צריך לתת להם הוראות... אבל אני חושבת שלובה דווקא חיובית בעניין הזה. גם אני התאהבתי בה. ואני חושבת שההפך מלצחוק היא באה להראות איזה עוול נעשה עם העולים מבריה"מ... וכן -אני לא דפוקה, אני יודעת שזאת לא הייתה המטרה בלובה, אבל אני חושבת שהיא הציגה די טוב ת'רעיון שהעולים עוברים השפלה בגלל שלא מכבדים אותם ואת ההשכלה שלהם... תמיד הורים שלי רק רואים את לובה מתעצבנים, אבל אני לא חושבת שהם שמים לב לעובדה שהינה- עוד מישהו שם לב- שיש להם יותר השכלה ממה שנותנים להם לממש.

vk3

New member
מאוד מפריע ועצוב ../images/Emo10.gif...

על לובה אני ממליץ לך לקרוא בסוגייה לדיון שנפתחה לנו ממזמן- כמעט עם פתיחת הפורום, הנמצאת ברשימת הסוגיות בראש הפורום
אני אישית עדיין לא אוהב את לובּה
אמא שלי עם תואר שני במתמטיקה, סבא שלי מתמטיקאי ואדריכל וכו'... ובכלל יש לי משפחה חבל"ז
אמי עובדת במפעל טבע... סבי מנקה
ושומר על זקנים עם סבתי... אף אחד מהם לא הצליח לממש את עצמו בארץ... הכול נעשה למען הילדים, אני, דודתי אשר הספיקה, כי היא צעירה מאמי וכשעלינו ארצה היא רק למדה באוניברסיטה... התמזל מזלה... והדורות הבאים כמובן
נכון, על הרבה וויתרו, הרבה השפלה עברו אבל הכול ב
שלם ואמונה שזה יישתפר... אם זה מפריע
כמובן
זה מעצבןןןןןן !!!! אבל אם לחשוב, אז שם היום לא היה הולך יותר טוב בשבילם ובשבילנו... לכן מתפקידנו לשאוף להרבה דברים, להצליח בכול, להוכיח את עצמנו ולהיות גאים, בייחוד בזה שאנחנו יהודים בארץ היהודים !!!!!

wildgirl1

New member
אמממממ

אני אישית לא אוהבת את לובה, לא אהבתי אותה מהרגע שהיא עלתה לעביר. היא הייתה אמורה להצחיק ולעניין אנשים ולא להציק לעולים, נכון כול עולה כמעט עובר מה שעולים חדשים מרוסיה עוברים ועברו אבל בכול זאת לובה באה במטרה אחרת והרוסים כשעלתה התוכנית היו הנושא לשיחה של היום ואפילו אצלנו ילדים בשיכבה עשו קטעים מלובה והתלבשו כמו לובה. עובדה אחרי שהיא איננה כולם שכחו ממנה וזהו ניגמר. כך שעדיף בלי לובה לדעתי .

0kety0

New member
מסכימה איתך../images/Emo13.gif

זאת המטרה שלנו, להגשים את עצמינו בארץ, ולהוכיח להם שהם לא עלו לארץ,וויתרו על "החיים הטובים בחו"ל", סתם.

Angel lips

New member
חחחחחחח אני כבר שחכתי ממנה../images/Emo6.gif

תאמת היא לא הפריע לי, קצת הומור לא מזיק...

למעלה