לא מצאתי במילון.....

אמאמאמא

New member
לא מצאתי במילון......./images/Emo53.gif

אולי בכל זאת יהיו לכן/ם עצות נגד גזים ונפיחויות??? תודה

shloמי

New member
../images/Emo39.gif גזים .............

ידוע שגזים גורמים לנפיחויות בבטן. לאכול עם פה סגור כדי לא לבלוע אויר. לשתות מים, טוב יותר מנוזלים אחרים, כגון: קפה שחור, חלב, ומשקאות מוגזים. להוריד במינון של מאכלים שגורמים לגזים, כגון: כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון ועוד..... הכי חשוב, ללכת לרופא ולבדוק אם לא מתפתחת מחלת במעיים מאחר שישנה מחלה ששמה "מחלת קרוהן"..... וההרגשה לא נעימה בכלל. בברכת אור ואהבה שלומי

smady a

New member
גזים אמממממממממממ לא לשמור

לשחרר כמה שזה מצחיקקקקק. וכמו שכתבו צריך לאכול לאט ובפה סגור. כדי לא לבלוע אויר. לשתות תה אניס תה בבונג תה נענע וחליטה של תה עם פטרוזיליה. כל אלה עוזרים בלשחרר גזים תקועים.

I Was Hoping

New member
למה אין מרווה

במילון גרמני-עברי שלי? אני כל כך רוצה לקנות מרווה...

smady a

New member
מרווה=Salvia Officinalis

מרווה רפואית היא אחד מצמחי המרפא העתיקים והנפוצים ביותר באזור אגן הים התיכון. המרווה מכילה שמן אתרי, חומצות פנוליות, טנינים ופלבנואידים, רכיבים המקנים לצמח תכונות אנטיספטיות ואנטי דלקתיות. בין השאר המרווה ידועה כנוגדת דלקת בשל תכולת החומצה הרוזמרינית המצויה בעלים. השפעות ביולוגיות על מערכת החיסון: למרווה השפעה האנטי דלקתית. בדיקות כימיות ופרמקולוגיות מצאו שהרכיב העיקרי בעל הפעילות האנטי דלקתית הוא חומצה אורסולית (Ursolic acid ), שחומצה זו בעלת עוצמה גבוהה בטיפול מקומי. עלי המרווה ידועים היטב גם בתכונתם האנטי-חימצונית. הצמח ידוע כבעל פעילות אנטיבקטריאלית ומעכבת קצב ריבוי תאים ויראליים ופטרייתיים. לתכונות האנטימיקרוביאליות המבוססות על הטנינים שבמרווה- חשיבות גם בשמירת בריאות הפה: הפחתת גדילת הרובד החיידקי (PLAX), עיכוב דלקות חניכיים ומניעת עששת. ההשפעה האנטיוויראלית של המרווה היא בין הגורמים להכללתה כרכיב פעיל/ משולב עם צמחי מרפא נוספים, לטיפול בברונכיטיס כרונית ואקוטית. השמן הנדיף והחומצה הרוזמרינית הנמצאים בעלי המרווה מומלצים ברפואה העממית לטיפול בדלקות, ובמיוחד בדלקות גרון ובדלקות בחלל הפה (חניכיים, פצעים בפה) - בעיקר חליטת מרווה.

I Was Hoping

New member
מיליון תודות סמדי!

סוף סוף אני אוכל ללכת לקנות מרווה עם השם האמיתי, ולהפסיק לשכנע את המוכרת מבית הטבע כאן ש"מרווה" זה גם בגרמנית והיא בכלל לא יודעת...
נראה לי שאני אתחפש הפעם למישהי אחרת, כי ממש בושות להיכנס ולהגיד לה שאני יודעת זה לא באמת השם המון תודה, עזרת הרבה. אני מקווה שגם גברת מרווה תיקח ממני את הליחה סוף-סוף!

smady a

New member
בשמחה. ותאכלי אגסים זה טוב לליחה.

ואם לא תצמצאי אל תתביישי לשאול. ואם ממש לאאאאאאאאאא אני אשמח לשלוח לך שקית מרווה. מיובשת כמובן.

I Was Hoping

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo51.gif

אני רק אחכה שייפסק הגשם ושהרוח תירגע ואצא לחפש

MAORBIKE26

New member
כמו כן יש למרווה תכונה מייבשת

טוב מאוד למניקות שרוצות"לעצור" את החלב וכמו כן במקרה של הצטננות

ה מוזה

New member
איך קימל?

ז.א, תה ? ותודה על הטיפ,לא ידעתי שקימל עוזר לגזים מכירה אותו על הבייגלה

smady a

New member
קימל עוזר בלפני שאוכלים קטניות

ממש לקחת כף קימל ולבלוע או להשרות טיפה.

smady a

New member
ולגבי קטניות.כשאתם מבשלים למשעל

שעועית תרתיחו פעם אחת טוב ושיפכו את המים. אומרים שכך יש מצב לפחות גזים.

גאזים

כף קימל למצות במים רותחים אחר כך לשתות. אפשרות נוספת, לרסק ג'ינג'ר בערך כפית לתוך כוס ולמלא במים רותחים אחרי שמתמצה לשתות את הנוזל עם החתיכות. המשקה גם ממריץ. לא מתאים לחולי לב ולחץ דם גבוה.

רק רציתי ליידע אותך שיש קשר הדוק

ברפואה סינית בין בעיות עיכול לבין דכאון: חולשה אנרגטית של הטחול. כנמובן, זה לא שיש לך בעיה בטחול, אלא שהטחול אחראי על עיכול מזונות כמו גם על עיכול רגושת ולכן כשהאנרגיה שלו תקועה, היא תקועה משני הצדדים של אותו מטבע.

למעלה