לא מצאת חתן? - את חכמה מהממוצע!

לא מצאת חתן? - את חכמה מהממוצע!

מהעיתונות. אם את לומדת לתואר שני וחולמת על קריירה מצליחה, כדאי שתתחילי מהר לחפש לך בעל. מחקר חדש בבריטניה קובע: לגברים מבריקים אין שום בעיה למצוא כלה, אבל נשים עם רמת משכל גבוהה מתקשות לשים טבעת ולהקים משפחה. מומחים מסבירים: גברים רבים מעדיפים שהאישה שלהם תישאר בבית ותעשה כלים. הממצאים מחזקים את מה שפסיכולוגים רבים טוענים כבר שנים, והוא כי נשים חכמות ומצליחות מתקשות למצוא חתן מעניין - שיהיה גם מעוניין בהן ושגם יסכים להקריב את הקריירה שלו למען הקריירה שלה. מומחים אחרים מסבירים כי גברים רבים מעדיפים כלה שתהייה עבורם סוג של אמא, כלומר אישה מפנקת ומלטפת שתישאר בבית כשהם יוצאים לעבודה. הם מתקשים להסתדר עם נשים חכמות מהם, אומרת יועצת הזוגיות הבריטית כריסטין נורת'הם. זה מחזק להם את האגו כשבת הזוג שלהם לא מאתגרת מדי. ואני? אני כנראה משתייך למיעוט מבין הגברים. אין לי בעיה עם האפשרות שבת הזוג שלי תהייה חכמה ממני, אינטליגנטית ממני ושתלך כמה שיותר רחוק עם הקריירה שלה. המטבח הוא מקום חשוב ומרכזי בבית, אבל לשני הצדדים ולא רק לצד הנשי. ומה דעתכם אתם?

שילה1

New member
'צטערת,לא יכולה לענות לך../images/Emo8.gif

עסוקה שלחפש... טוב שהסברת לי את העובדות,נראה שאנסה להסתגל למצבים אחרים.

pikov

New member
עד כמה שזה נשמע מצחיק זה נכון

רוב הגברים אינם אסרטיביים די, כדי להיות מוכנים להתמודד עם מה שאני מכנה, אשה ראויה. גברים מאוימים מנשים חכמות. גברים מאוימים מנשים מצליחות. גברים מאוימים מנשים יפות. לכן התיזה שהצגת נכונה.

מאחרים את הרכבת -

מצחיק שדווקא אחרי שכבר התחלף לו שם הפורום מ"גברים בעידן המודרני" ל"אנשים בעידן המודרני". השאלה הזו דווקא מעלה קונספט מאוד חשוב בהגדרת הגבר המודרני. אני חושבת שכחלק מהשינוי המודרני שנכפה (או לא...) על הגברים בימינו - חובה לכלול גם את דפוסי החשיבה. גברים שמעוניינים בעזר כנגדו שתתפקד במטבח, הם גברים שגדלו על דפוסים פטריאכליים שמרניים לפיהם הגבר הוא שהיה דואג ל"רווח ביתא", והאשה הטובה והקטנה היתה מסתפקת בהשקפת עולם צרה מחלון המטבח... זה עצוב. ואין ספק שיש לבצע שינוי. שינוי שצריך לבוא מתוך מודעותם של הגברים עצמם להתפתחות הזן מנוגה. אבל דמו לכם שמתוך 4 גברים נניח, ישנו רק אחד (כמצטט השורות הנ"ל), שמודע לכך. אותו אחד יחנך את ילדיו באותה צורה וכן הלאה. אבל האם יתחנכו בצורה זו ילדיהם של 3 הגברים האחרים? או אולי יהיו אלה נכדיו/ שלישיו/ ריבעיו.... נראה לי שדורות רבים יתחלפו עד שנוכל אנו הנשים לנשום לרווחה.... טיפה נסחפתי.

אלמרה

New member
נאוקו סאן היקרה היטבת כל כך להגדיר

במדוייק אפילו את כוונותי בעת פתיחת הפורום הזה ועוד במקורו כשהיה "גברים בעידן המודרני" היתה פסקה או שתיים מדבר המנהל שהייתי מבקש לצטט: אני מציע מצע ומשכן להחלפת דעות ניסיון חיים בין גברים החשים את השינוי באוויר ומוכנים להתקין עצמם לאווירה החדשה. הפורום מיועד לכל מי שהינו זכר, אלמן, גרוש, פרוד, רווק, רצוי כבר לא שוביניסט, פנוי רגשית ופורמאלית, בוגר ועצמאי והעיקר רוצה ליטול אחריות ולדאוג לעצמו... אישה כי תגלוש ותגיע לפורום בודאי תרצה מהדורה מודפסת שלו כדי להעניקו לאיש שלה כמתנת יום נישואין, או גירושין או יומולדת... מי יודע אולי יצא מזה בית ספר לזוגיות מחודשת, מתכונים לחיים טובים יותר. בכל מקרה זהו אתגר להוביל שיח ציבורי בוגר ורציני (עם קריצה והומור כמתחייב וכיאות). זו קריאה לאמניסיפציה של הגבר בעידן הנשים הממשמש ובא. אנחנו הגברים של העידן החדש המודרני רוצים אישה, לא זקוקים לאישה. אישה נטו שתהה אשת העולם ובעלת קריירה משלה אך ביחד עם זאת אל לנו להיות תלויים בה. ויחי ההבדל הקטן. לי נראה שהן אם ייטיבו הגברים בעידן הזה, במהרה בימינו, (או גם אם לא ישכילו), העידן הבא בו לכן הנשים תהיה אפשרות "לנשום לרווחה", הוא קרוב ולא, לא נסחפת. ימים יגידו.

s h o o s h a

New member
ואם מצאתי? היכן אני ממוקמת ?

נשאר לי מיקום? נשארו לי גברים? ואם מצאתי מישהו שהוא כמוני בדיוק לא צעיר מדי, לא גבוהה מדי, לא נמוךה מדי, ככה הא באמצעו לא חכם מדי, לא טיפש מדי הוא כל מה שרציתי לפי המידה לקחת או לברוח כי זה זן שנוצר עם 'דקפקט בייצור'?

אלמרה

New member
מהכרותי אותך פה שושה את לא דפקט

בייצור - את פרפאקט ביצור והלואי הרבה אנשים (גברים ונשים) באיכויות שלך. ורק את ואני יכולים להעיד שזו לא מחמאה להרוויח או למען אינטרס (שלי) כלשהו ולמרות שמעולם לא נפגשנו, זו דעתי ואני יודע שבמקרה זה אני לא טועה.

הכי טוב

איך היה אומר על זה משה איבגי מהפרסומת המפורסמת? התאמה? הכי טוב התאמה. כמו בגד שחשוב שיהיה מונח טוב על הגוף. לא צר מדי, לא רחב מדי, לא ארוך מדי, לא קצר מדי. כך חשובה ההתאמה בין בני זוג, לוודא שהאהבה תזרום טוב יותר ונכון יותר.

Gilliana

New member
חלומו הרטוב של כל גבר...

אין ספק - הגברים לא רוצים אותנו כנשות קריירה. האישה האידאלית - עקרת בית 24 שעות ביממה ורצוי אילמת. אני לא מתלוצצת ולא מגזימה - גבר שיעז לקום ולהגיד שזה לא נכון, או שאינו אומר את האמת או שאיננו יודע על מה הוא מדבר. הממצאים נכונים להפליא וכפי שציינת - מחזקים את טענות הפסיכולוגים - זה אכן כך.

אלמרה

New member
או גיליאנה!! אני בטוח שאת....

Much better than that... האין בדברייך משום הכללה גורפת מידי? בואי ננסח מעט שונה כמה מילים? "אין (לך) ספק" אולי? "(חלק) מהגברים (שהכרתי) לא רוצים אותנו כנשות קריירה"...? כמו בכל הכללה גורפת יש פה המון מטען שאת מביאה כנראה מהכרותך האישית את עולם הגברים, ואני שמשייך את עצמי לגמרי כדובר אמת וככזה שאינו מדבר אלא אם יודע מה אני שח, אומר לך ולא רק בשמי כי ה"מימצאים: הללו שלך פשוט... מצוצים מה...אצבע? בלי שום חשיבות למקור ה"מימצאים" הללו, הרי אין באמירה סתמית בלתי מבוססת משום לא יותר מאשר הבעת דעה. ויבואו "טענות הפסיכולוגים" בשם אומרן לכאן ויסבירו תוך שימוש בכלים מובנים ומקובלים של הגשת נתונים ואז כל אחד יחליט האם לקבל את השערת הבסיס או לדחותה. אז נעשה לנו כלל? נבטא דעה פרטית וגם אם היא לוהטת בעצמותינו לא נגייס את "המומחים אומרים" ולכן זו עובדה? רק לידיעתך יש ספק! ואני את רצוני הפרטי (ולא, אינני יחיד או בודד בדעתי זו) באשה לצידי אני מבסס רק על אישה שאיננה עקרת בית (את התפקיד הזה משלמדתי למלא כל כך בהנאה איני מוכן למסור לאף אחת)... ואודות חלומי הרטוב (שלדעתי אני חולק עם המון המון גברים)? בפעם אחרת... ברשותך.

Gilliana

New member
הכללה גורפת? אולי...

לא דיברתי על משהו שמקבל ביטוי הלכה למעשה - מדובר על שאיפות גבריות כמוסות, לעיתים בתת- מודע. דרך אגב, מחקרים רבים נעשו ונעשים על העניין ובל נשכח את התנהגותם של הזכרים בטבע - ישנן תכונות "זכריות" מובהקות שבאות לביטוי גם אצל בני אדם. שורה תחתונה - לא מבינה למה לקחת את הדברים כל כך קשה, לא היתה שום כוונה רעה.

אלמרה

New member
נתחיל מהסוף?

אני ממש לא לקחתי שום דבר מדברייך קשה ומאמין שלא היתה לך כל כוונה רעה. התנהגות זכרים בטבע גם אם מזכירה חלק מהתנהגותם של חלק מהזכרים בני האנוש - עדיין לא מחייבת את כלל בני האדם. "מחקרים רבים נעשו" - כאן שורש הבעיה: איני מקבל ביטויים כאלה ללא מובאות וציוני מקום וביבליוגרפיה שאחרת כל אחד יכתוב כל דבר העולה על דעתו ו"יגבה" את דבריו בביטויים כמו "עובדה היה כתוב בפורום בתפוז" אן משהו מכגון זה, תסכימי שזה מצחיק. וכעת על שאיפות גבריות כמוסות:אני מוכן להודות בעובדת היותי זכר (גבר אפילו) ולי יש שאיפות. שאיפות כמוסות? גם! שאיפות גבריות כמוסות? ועוד איך!!! בשמן של שאיפות אלה רציתי שיהיה כאן פורום בו נדון ונלבן בסוגיות של גברים בעידן בו לנשים יש מקום הרבה יותר רם ממקומן העכשוי... שמו של הפורום היה "גברים בעידן המודרני" וזו היתה מטרתו - באו בעיקר נשים... אז אני לא אכליל ואומר שבגלל "גברים" בשם הפורום, באו רק נשים ששאיפתן למצוא להן בן זוג שכן זה ישמע ממש ההיפך ממה שאני מטיךף לו כאן הלא כן? שמו של הפורום שונה וכל מי שבא - ברוך הבא ולמרות שאישה שאני מעריך מאוד והיא פעילה בפורום אחר אמרה לי "כשיהיו בפורום שלך הרבה גברים, אכנס", אני קורא לכל גבר ואישה שענין הפורום ומטרתו נוגעים להם, להשתתף במרץ ולתרום בכך אולי לביטול כמה סטריאוטיפים נפוצים...

Gilliana

New member
לא מדובר בסטריאוטיפים

ואולי באמת לא הבהרתי את עצמי די הצורך. מה שהתכוונתי לומר הוא שככלל (או ליתר דיוק - הרוב), גברים מעוניינים בבנות זוג אשר יקדישו את עיקר תשומת ליבן להם. לגבי הציטוט שלך "היה כתוב בפורום של תפוז" - כמובן שזה אבסורד ולא על כך דיברתי. דיברתי על מחקרים שנעשו בתחום הסוציולוגיה והפסיכולוגיה וכן -גם מנסיוני האישי ומנסיונן של הקרובות אלי - בנות משפחה, חברות וכו'. נשים המחפשות בני זוג? לדעתי, לא כאן המקום - לא חסרים פורומים ייעודים למטרה זו. לצערי, בלי משים לב - אתה בעצמך יצרת בהודעה זו מעין סטריאוטיפ בכך שאמרת "עידן בו יש לנשים מקום רם בהרבה ממקומן העכשווי". אני סבורה שכל אחד (גבר או אישה) נמצא במקום שבו נוח לו להיות - אבל שוב, זו רק דעתי. ודרך אגב, גם לנו הנשים כמה וכמה שאיפות כמוסות כמו למשל שהגברים שלנו ישקיעו את כל מרצם בנו ובבית ולא בחברים/כדורגל וכיו"ב. לא ניסיתי לטעון כאן נגד גברים, רק ציינתי תכונות מגדריות כלליות ואני מקווה שעכשיו אני מובנת יותר

אלמרה

New member
אחלה! ומשגם הזכרת לי שכבר כתבת....

בפורום זה בעבר... אין יותר בעיות

למעלה