לא מצות לא קניידלך?

לא מצות לא קניידלך?

אני חוזרת על השאלה: מה אמרה חנה בנושא זה? הבנתי מדבריה של אסנת שחנה הזהירה מפני הנ"ל. למה? כי זה משמין או כי זה מסוכן? אני זוכרת משנה שעברה שמישהי הזהירה מפני מצות רטובות דוקא. מה אתם אומרים? שלומית.

1osnatv

New member
שלומית למיטב זיכרוני אמרה חנה

שיכול להיתקע אבל לא זכור לי על השמנה אף על פי שאני יודעת שזה משמין אורית למשל אמרה פה בפורם שאני יכולה לאכול חצי מצה במקום אחת שלמה זה מה שעשיתי האמת שלא ניתקע כי אכלתי לאט אבל זה משמין וגם מפחידה חנה אז אני כבר לא אוכלת יותר איך אתמודד עם הקניידלך ניראה

צפרדעית

New member
שלומית יקרה...

חנה אמרה באופן חד משמעי בלי מצות ובלי קניידאלך ובלי כל ניגזרות מקמח מצה המצות מתנפחות בקיבה ועלולות ליצור מחסום תחשבי על העיניין כמסוכן ולא כמשמין ואז יהיה קצת יותר קל להתעלם מהפיתויים שיהי לך חג שמייח וכשר צפרדעית

אכן, שאלתי היום גם את הדיאטנית שלי.

גם היא אמרה שהמצות מסוכנות ועלולות לגרום לחסימות, אם כי לא היתה כל כך חד משמעית. אמרה שאם רוצים מאד אז אפשר קצת מצה, להרטיב אותה קודם וללעוס היטב. לגבי קניידלך - היא אמרה שמותר. (אני מנסה לחשוב בהיגיון - ונראה לי שהקניידלך כבר התנפחו בסיר.) אבל ההגיון שלי לא תמיד צודק - אז אזהר. הדיאטנית הזהירה גם מפני עוגיות בטנים (ובטנים בכלל). מאותה סיבה: הבטנים סופחים מים ומתנפחים. שלומית.

למעלה