לא מצליחה לגמול ממוצץ**עזרה***

לא מצליחה לגמול ממוצץ**עזרה***

בוקר טוב, אשמח להתייעץ אתך בנושא נוסף, ביתי בת 3 ומחוברת למוצץ כל היום,אני מאוד רוצה להוריד לה את המוצץ מכיוון שכבר הפה שלה מתמלא ברוק ופצעים וזה משפיע על יכולת ההתבטאות שלה . לפני יום ההולדת של גיל 3 שוחחתי איתה וקבענו יחד שהיא זורקת את המוצץ כי היא כבר גדולה, היא שיתפה פעולה מאוד יפה ואהבה את העינין הזה . במסיבת יום הולדת שלה בגן היא היתה בלי מוצץ(כי בגן לא נותנים להם מוצץ) אבל היא פשוט לא תפקדה ולא השתתפה עד שהיא קיבלה את המוצץ בפה ואז היא השתחררה,(לדעתי היא פחדה שלא תקבל את המוצץ יותר,מה שלא היתה הכוונה בשלב הזה) היום היא ממש לא מוכנה להוריד אותו ומפחדת שהוא יעלם לה היא שומרת עליו ממש. ניסיתי גם את שיטת הבית למוצץ זה לא עזר היא פשוט מכורה . אשמח לעזרתך , האם כדאי להוריד במכה אחת או בשלבים? תודה, שרון

למי מפריע שהילדה מוצצת מוצץ?

שלום שרון, למוצץ יש תפקיד בחיי הילדה היא נעזרת בו להרגיש בטוחה ורגועה. בואי נחשוב למי מפריע שהילדה מוצצת מוצץ? למי חשובה הגמילה? להשתמע עינת גבע.

אסביר את עצמי:

זה באמת לא מפריע וגם היתה לי תחושה שתעני כך כי את צודקת זה באמתלא מפריע עד ש...: עד שהגענו למצב שהוא כל היום בפה שלה, הפה שלה נהיה מסריח, מלא ברוק ופצעים, יש כבר בעיה בהיגוי וגם מבנה הלסת והשיניים שלה השתנו והתעקמו כתוצאה מהמציצה שלו רוב היום..(זאת גם למרות שהקפדתי שיהיה לה מוצץ קטן המתאים לגיל 0-2 חודשים כדי לנסות לשמור על מבנה הלסת) זאת הסיבה שאני רוצה לגמול אותה , אני גם קראתי מחקרים רפואיים על מבנה הלסת והשיניים שעד גיל 3 ניתן לתקן את מבנה הפה והלסת ומגיל 3 זה יותר בעייתי. מה את אומרת??

ועוד שאלה....

שרון שלום רב, האם ביקרת עם הילדה אצל רופא שיניים? עינת גבע

כן היינו אצל רופא שיניים

הכל בסדר, אבל הוא טוען שהמוצץ תורם רבות לתזוזה במבנה השיניים כתוצאה מהמוצץ ועדיף להוריד לה כמה שיותר מהר.כי ככל שתיגדל יהיה סיפור לתקן ונכון לשלב זה זה עוד יכול להסתדר בעצמו עם הזמן.

אם כך...

אם כך, אני מבינה את הצורך לגמול אותה ממוצץ. הייתי מעדיפה שהתהליך יהיה מקביל לרצון של הילדה להיגמל. בברכה, עינת גבע

החלטתי..מה דעתך?

למרות הקושי שלי להוריד לה את המוצץ אבל בגלל המצב אני חייבת אז חשבתי ואימרי לי מה דעתך: חשבתי שאני במשך שבוע שבועיים לא יזכיר כלל את המוצץ פשוט שיהיה איתה כל היום בלי שנדבר על זה. בעוד כמה ימים אתחיל לטפטף לה לאט לאט שלילדים בגיל שלוש המוצץ מתחיל להתקלקל ויהיה לו טעם מר וכשזה קורה זה הסימן לזרוק אותו כי זה אומר שכבר גדלת. ובאחד הבקרים אני אטפטף לה משהו מר על המוצץ (כל המוצצים...) והיא לא תרצה להכניס אותו לפה. אחותי עשתה זת לכל ילדיה בגיל 3 וזה עבד יופי) יום יומיים של בכי וזהו... מה דעתך?

shiraz027

New member
שאלה וסליחה אם זה לא המקום הנכון

ביתי בת 5 חודשים ומהתחלה לא רצתה מוצץ בהתחלה לא התעקשתי ועכשיו אני קצת חוששת אולי היית צריכה לתת לה מוצץ? לא התעקשתי כי הגדולה הייתה עד גיל 4 שעברנו דירה כי שגמלתי אותה בגיל 3 הסבתא שמרה ובשביל שקט נתנה לה מוצץ כי היא הייתה בוכה והיא הייתה מחוברת למוצץ בגן עירייה לא היה לה ברירה ושחזרה ישר למוצץ ועברנו דירה ולא היה מי שיתן לה מוצץ האם זה בסדר או לא נורא שילד לא לוקח מוצץ

survivorrr

New member
מסכנים הילדים.

אם הם רוצים מוצף - אוי, זה יותר מדי. אם הם לא רוצים - אוי, מה רע עשיתי? היא לא רוצה מוצץ? אז לא. הגדולה שלי זרקה את המוצץ כשהיתה כמעט בת ארבע. השניה - קטנה ממנה בשלוש שנים בדיוק - זרקה אותו בת פחות משנה. למעשה הגדולה זרקה אותו רק כשראתה שהקטנה זרקה אותו לפניה. אמי מספרת שגם אני לא סבלתימוצץ. סיפרה שפעם לקחה אותי בעגלה למרחק רב - היתה צריכה לקנות 5 מוצצים בדרך (אז עוד לא היו כל הקשירות למיניהן) כי הייתי זורק מוצץ אחרי שלוש דקות. מאז - אין מוצץ. תני לילדה להחליט. ככה מתאים לה? ככה טוב.

למעלה