לא מצליחה להביא את עצמי לברר -מי שפיר ציבורי במרכז

לא מצליחה להביא את עצמי לברר -מי שפיר ציבורי במרכז

אולי מישהי יודעת כאן פרטים ותוכל לשתף, אני שוב פעם תקועה ולא מצליחה להתקדם לשלב הבא. עכשיו בשבוע 16
אני זכאית לבדיקה בגלל הגיל וגרה במרכז, כך שאיכילוב, אסותא, בילינסון , מאיר , כולם באים בחשבון. לתל השומר אני לא חוזרת כל עוד יש לי ברירה.
אני כמובן רוצה גם לשלב צ׳יפ בבדיקה, אשמח אם אתן יודעות איזה סוג עושים איפה. מה העלות?
בקיצור, כל אינפורמציה תועיל.

אמאלוסי

New member
רופאים למי שפיר

אני עשיתי מי שפיר באסותא, לפני המון שנים אומנם. מי שעשה לי היה רופא שלי.
אבל אז הרופא הכי מומלץ, הכי מנוסה, הכי מבוקש וכן הלאה היה פרופ' ליפיץ מתל השומר. כוכבים מוכרים נוספים - וולמן, מייזנר. אני בטוחה שכל השלושה עובדים גם באסותא. הכי טוב להתקשר לשירות לקוחות באסותא ולברר מולם.
אני כשעשיתי כמובן שלוש שבועות לא מצאתי מנוח. ואז הסתבר שאפשר היה להוסיף אלף שקל ולקבל תוצאות ראשוניות תוך יום-ימיים. זה נקרא FISH.
המון בהצלחה !

משרד הבריאות שינה את החקיקה

עכשיו זה או הכל או כלום, אי אפשר לבחור רופא ולשלם לו על הפרוצדורה ולקבל החזר רק על בדיקת המעבדה. בבי״ח יש רופאים שעושים את הבדיקה והם לא המפורסמים שהזכרת, אצליהם אפשר לעשות רק פרטי ולשלם מחיר מלא. זאת גם אפשרות אבל קודם רוצה לראות מה אפשרי במסגרת סל הבריאות.

מנסיוני

יש לעבור ראשי במכון הגנטי של ביה"ח בו את מעוניינת לבצע את הבדיקה, שם תעשו יעוץ גנטי וימליצו לכם האם יש צורך לבדוק דברים ספציפיים או לעשות מי שפיר רגיל ותוכלו לבקש להוסיף את הצ'יפ הגנטי. מי השפיר יהיו לכם ללא עלות, אך הצ'יפ הגנטי יהיה במימונכם אם תעשו ולמיטב זכרוני עולה כ1000 שקלים +/-. קיימת האפשרות לבקש שיקחו מספיק חומר בבדיקה ואת חלקו ישמרו עבורכם, בעלות נוספת, במידה שחלילה יעלה חשש למשהו נוסף בהמשך ושימליצו לכם לבדוק שוב (שהרי מי שפיר בודק את מס ושלמות הכרומוזומים ואינו שולל מחלות ספציפיות הקשורות בחוסר או שחלוף של חומצות אמינו בודדות). לאחר היעוץ הגנטי, המכון הגנטי יתאם לך תור למי השפיר. לא ניתן להחליט על הרופא שיבצע, זה יוחלט עבורכם לפי היום בו יקבע לכם התור. היות ואת כבר בשבוע 16 (בו כבר ניתן לבצע מי שפיר), אני ממליצה להתקשר לכמה בתי חולים ולברר לגבי תורים למכון הגנטי ולמי שפיר, כדי לוודא שהבדיקה תעשה מוקדם ככל שניתן. לגבי תה"ש - מבינה שנסיון העבר הכואב האישי שלך הוא אצלם ולכן את מתרחקת מהם. חשוב רק שתדעי שבתה"ש יש שני מדקרים מאד מומחים ומנוסים ושנשים רבות פונות לתה"ש רק לבדיקה עצמה ואת שאר מעקב ההריון ממשיכות בבית חולים לבחירתן.

הקדשתי השבוע הרבה זמן לטלפונים

תודה על התשובה המפורטת.
כבר שכחתי כמה סבלנות צריך להשקיע כדי לקבוע תור בטלפון, במיוחד שרציתי לדבר עם המחלקות ולהבין מי הרופאים הפוטנציאלים. בכל המקומות היעוץ הגנטי הוא באותו יום של הדיקור ונראה לי שנועד להיות חותמת גומי. בשום מקום המזכירות לא ידעו להסביר על הצ'יפ - שאלתי של איזה חברה הוא כדי לבדוק בספרות המקצועית והיה לי ברור שאין להן מושג. בנתיים יש תור קרוב בהר הצופים ותור רחוק בבלינסון ועדיין מחכה לתאריך מאיכילוב.

למעלה