לא מצליחה להכנס להריון

galmay

New member
לא מצליחה להכנס להריון

שלום ! שמי מיה אני בת 27 ובמשך כמה חודשים כבר לא מצליחה להיכנס להריון, בחודשיים האחרונים המחזור שלי נהיה מוזר כלומר ביום ראשון הכל כרגיל המחזור מתחיל בלילה או מוקדם בבוקר, ביום השני בערך בצהרים המוקדמים הוא מסתיים ויש רק הפרשות מעטות ביותר שנמשכות עוד כשלושה ימים בלבד(אני אפילו לא משתמשת בתחבושות מחזור באותם שלושה ימים). החודש קניתי ערכת ביוץ וגיליתי שאין ביוץ בכלל. הרופא שלי די אדיש בנושא ואומר לי כל הזמן "בואי נחכה עוד" הוא הפנה אותי לבדיקת אורמונים, ביצאתי את הבדיקה ביום התשיעי מתחילת המחזור והן יצוא בסדר גמור כך הוא אמר. לערכתי הבעיה היא אצלי, ולא אצל בעלי מאחר ויש לו כבר שני ילדים מנישואין הקודמים. השאלה היא איזה בדיקות אני צריכה לעשות כדי לגלות את הבעיה ובכלל מה עלי לעשות ? (אני הפסקתי לקחת גלולות לפני כחמישה חודשים, ואני ובעלי מקיימים יחסי מין כל יום.) אשמח לתשובה בהקדם האפשרי כי אני די מודאגת. המון תודה מראש. מיה

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה.

ראשית, אם נראה לך שהרופא אדיש אז תנערי אותו, או תחליפי רופא. את צריכה לקבל את השרות שעליו את משלמת. רק קחי בחשבון שחמישה חודשים אחרי גלולות זה לא הרבה זמן. הגוף עדיין יכול להיות מושפע מהגלולות. הבדיקות הראשוניות שעושים הן בדקת דם לקביעת פרופיל הורמונלי. בבדיקה הזו ניתן לדעת אם את מבייצת. (עושים אותה ביום ה- 12 של המחזור) יחד עם זאת ניתן לעשות US שבו גם אפשר ללמוד על הביוץ. אין שום סיבה שבעלך לא יעשה בדיקת זרע, זה שבעבר לא היו לו בעיות זרע, שהרי יש לו שני ילדים, לא משנה את העובדה שהדברים משתנים. אצל הגברים זוהי רק בדיקה אחת אצלנו זה הרבה בדיקות, אז שישתתף במאמץ
וקבלו ח"ח על היחסים היומיומיים
אל תהיי מודאגת, כולנו ניפגש בפורום הריון בשלב זה או אחר

מעיןבר

New member
תיקון קטן

בדיקת הפרופיל ההורמונלית מתבצעת ביום ה- 3-5 למחזור ובודקת מדדים רבים (כולל הורמוני מין והורמוני בלוטת התריס). ביום ה- 12 מתבצעות כבר הבדיקות המשולבות עם מעקב זקיקים ובהן בודקים בעיקר e2 ופרוגרטרון. מה שאני הולכת לכתוב עכשיו אולי יפתיע קצת אבל אני חושבת שאולי כדאי לך לעשות בדיקת הריון, היות שהמחזור כל כך השתנה פתאום - יש נשים שבמהלך ההריון יש להן דימומים בזמן המחזור ולכן מגלות את הריונן בשלב מאוחר יחסית. הן אמנם נדירות אבל אולי זה מה שקורה לך. בכל מקרה - תומכת בהצעה להחליף רופא. נשמע לי לא רציני לפתור אותך ככה כלאחר יד. אפשר גם לנסות ביוץ בעזרת שיטת חום השחר ולא עם ערכות, היות שאחרי הגלולות ידועה ההשתגעות של המחזור ובניגוד לערכות שבודקות רק במשך 5 ימים זו בדיקה שנעשית לאורך כל החודש ועוקבת אחרי שינויים לאורך זמן. כאשר מיישמים נכון - זוהי שיטה מקובלת מבחינה מדעית והרופאים מתייחסים אליה. בהצלחה

m i c h a l y

New member
מיה יקרה ברוכה הבאה....

אני כרגיל מצטרפת לדבריה של פונג (יקירתנו...) ומוסיפה. ערכת הביוץ בודקת את הביוץ רק בימים בהם את עורכת אותה. כיוון שכולנו יודעות שהמחזור משתגע אחרי הגלולות קשה לי להאמין שבדיקה ביתית שנערכה בחודש אחד מצביעה על כך שלא היה בכלל ביוץ... לדעתי - החליפי רופא, ומהר. לא תצליחי לשנות אותו וחבל על המאמץ שבשכנועים. לכי לרופא אחר, ייתכן שגם דעתו תהיה שכדאי לחכות אך בכל אופן להריץ כמה בדיקות דם ולהתחיל לגשש לא יזיק. ממליצה לך גם לקרוא את המאמרים המצורפים לקהילה הזאת, הם כתובים בצורה נעימה וברורה. שיהיה בהצלחה, ושוב, ברוכה הבאה. מיכל.

למעלה