לא מצליחה להכנס להריון...

aabb2001

New member
לא מצליחה להכנס להריון...

אנחנו מנסים כבר למעלה משנה להכנס להריון - ועדיין לא הלכתי לרופא לבדוק את הסיבה לכך - כי אני מפחדת מבדיקות ומרופאים.. רציתי לדעת מהן הבדיקות שצריך לעשות כדי לבדוק "מה הבעיה"? אשמח לקבל תשובה.

זה בדיוק הזמן להיפטר מהפחד הזה... ../images/Emo5.gif

לכי לרופא (רצוי מומחה לפוריות ולא "סתם" רופא נשים) וספרי לו על הבעיה. הוא ישאל אותך הרבה שאלות (כגון: האם הביוץ סדיר וכו´) ושאלות, כידוע, אינן מכאיבות. יתחיל ברור לגבי המצב , אני מניחה שהוא ישלח אותך לבדיקות דם כלליות + פרופיל הורמונלי (שמבוצע גם ע"י בדיקת דם) ויתכן שבמקביל ישלח גם את בעלך לבדיקת זרע (כך היה אצלנו). בקיצור: אין ממה לפחד. את עוזרת לעצמך לפתור בעיה (ואגב - אולי אין בכלל שום בעיה? מאוד יתכן...) ובתור אחת שפחדה פחד מוות מבדיקות דם ועברה אותן ה-ר-ב-ה במסגרת הטיפולים , אני מודיעה לך שרצוני בילד היה חזק מכל פחד. בסופו של דבר - יש תמורה לאגרה... בהצלחה. ענת.

רוני@30

New member
שלום אאבב,

אני מקווה שזה שלא הצלחתם עד עכשיו זה רק בגלל חוסר מזל, ושהמזל יעמוד לצדכם ממש בקרוב. אבל, כן, כדאי כבר ללכת לבדוק מה קורה - כי שנה זה באמת הרבה זמן. בבדיקה ראשונית הרופא ישאל אותך כל מני שאלות חשובות - כמו למשל אם המחזור שלך סדיר, אולי יעשה לך אולטראסאונד (יש בעיות שאפשר ממש לראות), אולי ישלח אותך לבדיקת דם של פרופיל הורמונלי (בדיקת דם רגילה, כעקרון, רק שהיא צריכה להיעשות בבוקר ואחרי שערים לפחות שעתיים- וזה בגלל הורמון אחד מסוים שלוקח לו זמן לקום בבוקר...) ואולי ישלח את בעלך לעשות בדיקת זרע (שזה אומר שעליו להביא כוס סטרילית ובה הזרע שלו למעבדה של קופ"ח. כעקרון, בד"כ במקומות שבהם אפשר לעשות את הבדיקה יש גם חדר שמאפשר לבחור להתבודד ולהתרכז במה שהוא צריך לעשות...). אחרי כל זה הוא יישב אתכם על התוצאות, ובהתאם או יקבע לכם סוג טיפול או יוחלט שצריך לברר עוד בירורים. אני מקווה שעד אז הכל כבר יסתדר לכם באופן טבעי! ואם לא - אז אנחנו פה... בהצלחה רבה, רוני

נועם@בת

New member
שלום aabb וברוכה הבאה לסירה שלנו

הדבר הראשון שאת צריכה לברר, אפילו לפני שאת נגשת לרופא, זה האם המחזור שלך סדיר, והאם את מזהה את יום הביוץ שלך. כי לעשות אהבה זה כיף אמיתי, אבל רק אם עושים אותה בימים סביב הביוץ, אפשר להכנס להריון
כמו שהמליצו לך- לפנות ישירות לרופא מומחה בפוריות (לברר בקופה, או בספר הרופאים של הקופה). הרופא ישאל אותך שאלות כלליות בנוגע למחזור ולתדירות יחסי המין שלכם. ישאל מן הסתם על בעיות פוריות במשפחה (אמא, אחיות, דודות...) יעשה לך בדיקה גניקולוגית, ואולי גם אולטרסאונד. ישלח אותך לבדיקת דם לקביעת פרופיל הורמונלי, ואת בעלך לבדיקת דם ובדיקת זרע. אם הבשיל אצלך הרעיון שאת רוצה להיות אמא, את צריכה לקחת אחראיות על החיים שלך, וזה אומר, מה לעשות, גם להתגבר על פחדים מרופאים. הרי מעקב הריון מחייב פיקוח רפואי, וגידול ילדים היום לא יתכן ללא ליווי של רופאים
יתכן מאוד שמה שמפריע לך להכנס להריון הוא שיבוש קטן, וחבל שבגללו תבזבזי את זמנך על לרצות ילדים במקום על לגדל אותם. והמלצה- כדאי שתשני את הכינוי שלך למשהו יותר משמעותי
בהצלחה, נועם

רק הוספה קטנה-לא לוותר על בדיקת זרע

יש רופאים שלא שולחים מיד בתחילת הבירור לבדיקת זרע, ולפעמים חבל. זה לא כואב, ויכול לחסוך טיפול לא נכון בהתחלה, אם יבדקו רק אותך. מנסיון- אל תתחילי כל טיפול שהוא (אפילו תרופתי כמו איקקלומין) בלי שתעשו בדיקת זרע. מחזיקה לך אצבעות ומקווה שהכל יסתדר בלי טיפולים בכלל, ואם לא- אנחנו כאן.

למעלה