לא מצליחה להניק או לשאוב

מו של מו

New member
לא מצליחה להניק או לשאוב

ילדתי בשבת בבוקר. אחרי הלידה גילו אצלי רעלת ושמו לי עירוי מגנזיום ל-24 שעות בלי לרדת מהמיטה. אחת מהבנות שנולדו נזקקה להשגחה עד אתמול אחה"צ, כך שאפילו לא יכולתי לראות אותה עד אתמול בצהריים שסופסוף נתנו לי לרדת מהמיטה.
ביום שבת הכל כאב לי נורא והרגיש לי לא אמיתי. הביאו אלי את התינוקת השנייה פעמיים וניסיתי להניק אבל ללא הצלחה. יועצת ההנקהמהתינוקיה אמרה שזה בגלל שיש לי בצקת בשדיים.
אתמול ניסיתי שוב ולא הלך. ניסיתי לשאוב כמה פעמים, לא יצאה אפילו טיפה.

ממש חשוב לי להניק ואני לא מתכוונת לוותר מהר. בבקשה תגידו לי מה אני יכולה לעשות!
בינתיים אני מנסה לשאוב במשך חמש דקות מכל שד פעם בכמה שעות.

לאט לאט

זה בסדר , כל ההתחלות קשות. שתיכן בתהליך למידה.
נסי להזמין יועצת הנקה. ובמקרה הכי גרוע את מוזמנת לקבל תרומות מאצלנו.

בצקת

זה בהחלט יכול להקשות על הנקה וגם על שאיבה (מה גם בימים הראשונים אל תצפי לכמויות של חלב,
מומלץ לשאוב בעיקר בשביל שהשד יקבל גירוי ויידע שצריך להתחיל לייצר חלב)
איך את מנסה לשאוב? אולי שמישהו יראה לך איך סוחטים ידנית, זה אולי יהיה יעיל יותר בשלב הזה.
תזכרי שחשוב להמשיך ולהצמיד את התינוקת לשד גם אם אחרי זה היא מקבלת את האוכל בתמ"ל
תנסי לסחוט או לשאוב כל שעתיים נגיד ואל תתרגשי אם לא יוצא לך בינתיים יותר מטיפה או שתיים
וכמובן יועצת הנקה זה תמיד טוב, אם לא עזרה מישהי בבית החולים, אולי כדאי להתיעץ עם מישהי מבחוץ
בהצלחה!! ומזל טוב

התחלת הנקה

הי מו

נעים להכיר, ברוכה הבאה ומזל טוב.
באיזה בית חולים את ? חשוב שתראי יועצת הנקה מוסמכת כדי שתוכל לעזור לך לחבר את הקטנות לשד ולבנות תכנית עבודה להגברת כמות החלב.
לגבי הבצקת - זה קורה כתוצאה ממים שנשארים בגוף אחרי הלידה (גם מהנוזלים של האפידורל).
הנוזלים מקשים על הוצאת הקולוסטרום, השד מלא ונפוח והפטמה לעיתים מתוחה ופחות בולטת מבדרך כלל.
נסי ליצור עם האצבעות צורה של עיגול קטן (האצבעות כפופות), ואת ה"עיגול אצבעות" הזה לשים מסביב לפטמה על השד ואז לחצי כלפי פנים על השד לשתי דקות בערך.
הלחיצה הזו - אמורה לדחוף קצת את הנוזלים אחורה, פנימה, ואז קל יותר לנסות לחבר את התינוקת לשד או לסחוט קצת את החלב החוצה.
אני מצרפת קישור לסרטון ביו-טיוב שמראה איך לעשות את זה. בסרטון - זה מעט שונה מעיגול, אבל הפעולה היא דומה וזה החשוב. וגם קצת חומר כתוב בנושא.
אחרי שהבצקת מעט משתחררת - כמו שאמרתי - קל יותר יהיה להוציא מעט קולוסטרום.
חשוב לגרות את השד כדי להתחיל לדחוף את הקולוסטרום החוצה ושהגוף יקבל את המסר להמשיך ולייצר.
נסי לעסות את השד עם היד, מסביב וגם לסחוט ידנית את השד לפני השאיבה במשאבה.
בהתחלה - לא יצא כלום, ואחר כך טיפה ועוד טיפה, ולאט לאט עוד.
אל תתייאשי, זה יכול לקחת כמה פעמים עד שתראי משהו. אבל חשוב מאוד להפעיל את המערכת.
כיתבי באיזה שבוע ילדת, ובאיזה משקלים הן, ואם את צריכה המלצות על יועצות באיזור שלך.

בהצלחה,

מו של מו

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת!

הייתי בבית חולים מאיר. אתמול השתחררנו הביתה.
חברה טובה ארגנה לי פגישה עם יועצת הנקה מוסמכת כמתנה ללידה, אני אפגש איתה כנראה כבר מחר בבוקר.

ילדתי בשבוע 37+1, והבנות נולדו במשקלים של 2600 ו-2900.

בהצלחה

כמה טוב שאתם כבר בבית.

בהצלחה עם יועצת ההנקה,
ספרי אחרי , מי היתה ואיך היה.

בהצלחה

איזה יופי שאתם כבר בבית,

מקווה שאת משתפרת לאט לאט.
בהצלחה עם יועצת ההנקה,
ספרי מי זו היתה ואיך היה.

למעלה