לא מצליחה להתרכז...

a flower

New member
לא מצליחה להתרכז...

שלום התוודעתי לנושא הדמיון המודרך לא מזמן, אני קוראת את הספר "דמיון מודרך לצורך שינוי" של פטריק פאנינג ומנסה לעבוד לפיו. הבעיה היא שבכל פעם שאני מנסה לבצע הרפיה, המחשבות שלי נודדות לכל מיני מקומות ואני מאבדת ריכוז, :) אני נוזפת בעצמי לחזור להרפיה בכל פעם שזה קורה, זה לא כלכך הולך... אני מתחילה... ואז יש מחשבות נורא מעניינות שמעסיקות אותי, או אפילו סתם, הן בורחות לכל מיני מקומות... רוב הפעמים זה נגמר בזה שאני נרדמת, בפעמים אחרות אני ממשיכה לנדוד עם המחשבות ומוותרת על הדמיון המודרך, מה אפשר לעשות במצב כזה? ועוד דבר, בספר כתוב שלא ניתן להשיג באמצעות דמיון מודרך השגים שהם "בלתי אפשריים" ו"לא הגיוניים", אני לא כלכך יודעת איפה למתוח את הגבול של מה שאפשרי לשנות ומה לא... אשמח אם תעזרו.. תודה :)

חושבת על משהו...

היי פרח! חושבת על זה שאם את לא מצליחה להיכנס להרפייה או מאבדת ריכוז ואז נוזפת בעצמך, את בעצם מתנגדת לעצמך ובנזיפה הזו רק "מלבה" את ההתנגדות... מה יקרה אם תלכי בעקבות המחשבות שנוצרות לך תוך כדי ההרפייה, גם אם הן כביכול מסיטות אותך מהמטרה? שלפעמים קבלה של מצב כמות שהוא, בסופו של דבר פועלת לטובתנו כי אז היא מבטלת את הצורך של ההתנגדות שיש בנו להתקיים... לגבי דברים אפשריים או הגיוניים, כפי שאומר הספר של פאנינג, נראה לי שהכוונה היא לא להיעזר בדמיון כדי להצליח להגיע לירח או לזכות ב-50 מליון דולר בלוטו האמריקאי.... אלא הכוונה לדברים שאת רוצה להשיג, יכולות שאת רוצה לסגל לעצמך, שינוי הרגלים, חוזק נפשי וכו'... הגר
נ.ב. אולי כדאי לך לנסות את החוויה הראשונה שלך בדמיון מודרך עם מנחה?

למעלה