לא מצליחה ללמוד :- (

natalli

New member
לא מצליחה ללמוד :- (

אני יודעת שהשאלה כבר נדושה וראיתי בכל מיני פורומים שהשאלה נשאלה ,אך בכל זאת לא מצאתי בשום מקום תשובה ברורה לשאלתי. אז שוב אני מנסה בתקווה למצוא תשובה(אני רואה שהפורום פעיל מאוד).ככה, אני בת 36 וכניראה שיש לי בעיות של למידה כאשר אני קוראת טקסט מסויים לאחר שאסיים לקרוא אותו לא אזכור את התאריכים שכתובים שם. או לדוגמה כאשר אני קוראת טקסט מסויים גם אם הו אם הוא מעניין אותי לא אזכור איך לכתוב את זה על דף. בהתחלה חשבתי שיש לי חרדת בחינות (ואולי זה עדיין קיים)אבל אני ממש לא מצליחה לזכור הרבה פרטים מתוך חומר נלמד. ניסיתי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה וכשהמבחן היה עם חומר פתוח עברתי אותו בציון גבוהה למדי אך כשאין שום חומר עזר אני לא מוצאת את עצמי ונכשלת! כבר לא אכפת לי לקחת תרופות אם צריך אני כל כך רוצה ללמוד ולא מצליחה. אני חושבת שאני היחידה בעולם שמנסה לעשות תואר ראשון כבר 10 שנים.... בבקשה אם ידוע למישהוא על תרופה , שיטה....משהו???

natalli

New member
אז איך יודעים מה הבעיה?

אני מניחה שהתשובה הקודמת הייתה מיועדת אלי..............

natalli את יכולה להצליח ללמוד ../images/Emo70.gif

טוב שהגעת, ותודה על המחמאה על היותנו פורום פעיל.. נשמע מאד מתסכל, כשאת מנסה ללמוד, רוצה, ומרגישה שיכולה להבין, ומנגד לא מצליחה במבחנים, ולמשוך כך לאורך שנים – אפשר רק להגיד – כמה סבלנות שיש לך – שאינך מתייאשת לגמרי... וגם... כנראה שהאינטליגנציה שלך "מדגדגת" לך, כדי ללמוד ולא לוותר. כל הכבוד !! לפי התיאורים שלך, את נתקלת בקשיים :
זיכרון של פרטים – מתוך חומר נלמד ומתוך טקסט שקראת
שחזור טקסט בכתיבה התרופה שיש לי בשבילך מורכבת משני "כדורים" :
ייתכן שיש לך הפרעת קשב וריכוז, שהיא אחד הגורמים המרכזיים לבעייה של זיכרון, כפי שאת מתארת אותה כאן. כדי לקבל "רצפט" מוצלח יותר, כדאי לך להיבדק אצל נוירולוג או פסיכיאטר, ייתכן שתהיה לו תשובה מהירה וטובה. בכל מקרה תוכלי להתייעץ בכיף בפורום המתאים מאד לצורך זה – הפרעות קשב וריכוז ADHD. הם פעילים המוןןןןןןןןןן. וגם טובים.
אסטרטגיות למידה, שיכולות לעזור לך להתגבר על חלק מהשיכחה או מה שיותר משמעותי – הקידוד הלא יעיל שאת עוברת כל קטע של קריאה. אם תרצי – נוכל לתת לך כאן כמה "רצפטים" לאסטרטגיות יעילות לזיכרון. וגם.... ספרי מה העלית בחכתך... אנחנו איתך.. פה.

natalli

New member
מצפה בקוצר רוח!!

תודה לך יונה על התשובה המהירה....אשמח לשמוע על ה"רצפטים" לאסטרטגיות ללמידה ובמגביל אני פונה כרגע לפורום שהמלצת עליו בת בתקווה שיעזרו לי גם. מודה לך נטלי

שימי לב ל"שרשור"

את התגובה שלך, כדאי תמיד להוסיף בהודעה אחרת שקיימת, אלא אם פותחים בהודעה חדשה בנושא חדש. כרגע העברתי גם הודעה זו, שימי לב בהמשך.. בהצלחה.

natalli

New member
אוקיי תודה !

עדיין מחכה לטיפים שיוכלו להועיל לי. בינתיים כניראה שאקבע תור לנוירולוג ונראה מה יש לו לומר על העניין.

למעלה