לא מצליחה למצוא גן ראוי

שירי ל

New member
לא מצליחה למצוא גן ראוי ../images/Emo10.gif

אולי הבעיה היא אצלי?... אני בסבבי גנים לאופיר, ושום גן שאני רואה לא מוצא חן בעיני. אני רואה ילדים שבוכים ולא מקבלים יחס מספיק חם לדעתי, גנים לא מטופחים מספיק, וגננות לא משהו. אני ממש אובדת עיצות. כבר הצעתי לאמא שלי כל סכום שבעולם כדי שתשמור על אופיר עוד קצת, אבל היא מבוגרת ואין לה כוח, והיא אומרת שזו בכלל לא שאלה של כסף. אולי מישהי מכירה גן טוב באיזו גבעתיים/נחלת יצחק?

oskl

New member
גנים בגבעתיים

שירי ברחוב אחדות העבודה על גבול רחוב הראשונים (של רמת גן) יש גן נהדר. אני לא זוכרת את השם אבל מכירה הורים משם ושמעתי תגובות דומות. כמו כן, יש את הגן המפורסם של שולה ברחוב בורוכוב מול בי"ס קלעי. אבל מראש אני אומרת לך שהיא יקרנית. מבין שניהם, הראשון מומלץ יותר זהו בינתיים. אוס

אני ממש מהאיזור

לאחר שעברתי בכל הגנים באיזור וגם באיזור גבעתיים, ליד בית הקברות (שם יש גנים כמו תות ודובדבן שהגננות נותנות לך הרגשה שמי שמגיע לשם הם יחידי סגולה- כן - בדובדבן עושים אפילו "מבחן קבלה"), רשמתי את בני הגדול לגן ויצ"ו בנחלת יצחק ואני מרוצה מאוד מאוד (זו שנה שניה שלו והקטנציק ילך שנה הבאה גם לשם). דרך אגב, גם לשם מאוד קשה להתקבל כי יש דרישה עצומה (המנהלת אמרה לי שכל שנה היא מקבלת לפחות פי 3 דרישות ממספר הילדים שמתקבלים). יש שם מנהלת שמחזיקה את כל הצוות "קצר" , מדובר בגן ענק, מרווח , יש תוכנית מסודרת (אין דבר כזה להושיב ילדים מול הוידאו), אוכל מעולה שמבושל במקום ובכלל יש לך פיקוח מסודר, מה שאין בגן פרטי. אם את עובדת (אם לא - אין סיכוי שבנך יתקבל), אני ממש ממליצה שתלכי לבקר. אם את צריכה עוד פרטים- תשלחי לי מייל. דורית

שירי ל

New member
הייתי בשניהם ../images/Emo13.gif

וכמה שאלות- על ויצו באמת קיבלתי המון המלצות, לא מפריע לך שזה המון ילדים על מעט מטפלות? וליתר דיוק- 32 ילדים על 4 מטפלות? זה הדבר היחיד שהפריע לי כי הגן באמת מקסים ונראה הכי טוב מכל הגנים וגם המנהלת מאוד מצאה חן בעיני. לגבי גן דובדבן- אם נשים רגע בצד את הקטע של הקבלה- הגן עצמו נראה לך? מה שהפריע לי שם זה שהגן עשוי מחללים מאוד קטנים והשטיחים שם מעופשים ממש...

oskl

New member
גן דובדבן

אני הייתי מוותרת על דובדבן (המון ביקורות לא טובות) והייתי באמת בודקת בויצו או אפילו בנעמת שנמצא צמוד לבית ראשונים. מנסיון נעמת מצויין אוס

אני מסכימה אתך לגבי דובדבן . לגבי

ויצו: לי אישית קשה עם מספר הילדים במיוחד בשלב המעבר של ממטפלת לגן. אני ביקרתי בסניף בויצו בשדה בוקר בגבעתיים וכשהילדים היו בחצר (שהיתה קטנה למדי כי יש חלוקה בתוך החצר הגדולה לשכבות גיל ולכל אחד יש שטח חצר קטן) המטפלות לא הצליחו להשתלט על הכמות הגדולה של הילדים. 32 ילדים על 4 מטפלות זה המון ובכל זאת יש מצבים שהילדים בקבוצה אחת. מנגד יש לויצו הרבה יתרונות, וביחוד הבקרה והפיקוח על הגננות ובכלל על הגן. אני אישית שומרת את האופציה הזו לשנים הבאות ולא לשנה הראשונה של הגן.

לגבי ויצו

יש שם 32 ילד , אבל הילדים מחולקים ל- 4 קבוצות והעבודה היא כל הזמן בקבוצות. ככה שלדעתי עדיף שקבוצה של 8 ילדים עובדים לבד עם מטפלת במקום , ש12-14 ילדים עובדים יחד עם שתי מטפלות (שאמת מהן תמיד עסוקה, בחיתול, האכלה וכו´). אני מאוד מרוצה וכך גם האמהות האחרות בגן, אבל השיקול הוא שלך...

zimes

New member
אז תשאירי אותה עם סבתא ../images/Emo3.gif

אני במצב כזה, הייתי מתיאשת, ואומרת שהגורל עוזר לי בהתלבטות שבין גן לסבתא. ואיזה כיף לך שיש לך את האופציה

שירי ל

New member
הלוואי שהיא היתה מסכימה!

עכשיו היא נשארת עם אופיר 4 שעות ביום וכשאני באה לקחת אותה אני מוצאת אותה מרוסקת... אני מפחדת לשכנע אותה "בכוח" ואז היא תישבר לי ולא יהיה לי גן... אני מעדיפה להרשם ולבטל אח"כ מאשר להפך.

zimes

New member
אני מבינה

פשוט חשבתי שזו כן אופציה, כי בזמנו התלבטת.

anat30g

New member
אין כמו אמא

שירי - ראשית את צריכה להפנים שאין כמו אמא או סבתא... בכל גן את יכולה למצוא משהו שלא מוצא חן - השאלה כמה לא מוצא חן... לכי על הגן שיש בו הכי פחות מזה.... בגן של ילדיי יש גננת מקסימה, צוות מעולה, הגן מטופח ומוחזק, החצר בטוחה - אבל אני ממש ממש לא סובלת חלק מההורים - יש שם הורים שהם ממש לא לטעמי ממגוון סיבות שלא כאן המקום לפרט אותן. - אני יודעת שיש הורים שדבר כזה היה מרתיע אותם - אבל חשבתי לי שהילדים שלי לא מתחתנים בגיל שנתיים וחצי - וגם הקשרים החברתיים שלהם נקבעים על ידי - בסופו של דבר אני בוחרת לאן הולכים אחר הצהרים - ואל אותן משפחות שאני לא סובלת - לא נלך... בקיצור - מה שרציתי לומר בסיפור הארוך הזה - שאם באמת אין באיזור שלך גן שהוא 100 אחוזים לטעמך ואין לך אפשרות להסיע לגן רחוק יותר - חפשי את הגן שיש בו הכי הרבה טוב והכי פחות רע... אגב, בנושא גן מטופח - גן שלא מטופח השנה יכול במהלך החופש הגדול להפוך לגן מטופח - יש גננות שלא צובעות כל שנה, יש גננות שמחליפות ציוד כל כמה שנים - בגנים שאינם מספיק מטופחים - שאלי בלי להתבייש האם הגן עמוד לעבור שיפוץ...

רותי ע

New member
הערה קטנה לגבי בחירת גן

לא אומרת שזה המצב בגנים בהם היית אבל... צריך לשים לב על מה שמים את הדגשים כי אין גן מושלם. לפעמים הגן יכול להיות עם צעצועים ישנים יחסית ועדיין להיות פינה חמה ונהדרת לילדים. לפעמים ילדים נהנים יותר לשחק במכשירים וכלי מטבח ישנים מאשר בצעצועי פלסטיק חדישים (אני רואה זאת בגן של עידן איך הם משחקים יותר בגרוטאות מאשר בצעצועים המודרנים). ולגבי בכי-בהתחלה היה לי קשה לראות ילדים בוכים ואיך המטפלות לא נרעשות ולפעמים לוקח להם דקה שתיים עד שהן ניגשות. אבל אז הייתי אמא טרייה שאם הילד בכה כמה שניות עד שניגשתי אליו הייתי מרגישה אשמה. היום אני רואה דברים קצת אחרת. תלוי ממה הבכי. אם מישהו לקח לו צעצוע והוא בוכה דקה, שתיים - לא נורא. אם הוא נפל וקיבל מכה אני מייד מזנקת אליו. ושמתי לב שזו בדיוק הגישה של המטפלות. אז משהו שלאמא לחוצה יכול להראות כחוסר יחס מספק יכול להראות לאמא מנוסה כדבר טבעי ונכון. שוב-לא אומרת שזה המצב בגנים בהם היית אבל רק נקודה למחשבה. ועוד נקודה-אותי דווקא הגננות "הנחמדות" והלהוטות למצוא חן בעיני עוררו חשד. דווקא הגננת של עידן לא היתה מהסוג שיודע למכור את עצמו. וזה מה שמצא חן בעיני-הרגשתי שהיא לא מיפה דברים. What you see is what you get. ומה שקנה אותי סופית היה משפט אחד שלה-"יש לי ילד בגן. ומה שאני לא רוצה שיעשו לילד שלי לא אעשה לילדים אחרים".

למעלה