לא מצליחה לקבל תשובה ברורה

AIOOHA

New member
לא מצליחה לקבל תשובה ברורה

הבת שלי קיבלה מנה ראשונה של פוליו מומת ב12.08.2013 . תוך כמה זמן יהיו לה נוגדנים בגוף? האם היא יכולה ללכת לגן בתחילת שנת הלימודים ולהיות בסביבה של ילדים שיקבלו את הפוליו החי ויפרישו אותו? האם היא יכולה ללכת לברכה ולים?
טיפת חלב ורופא ילדים לא יודעים את התשובה.

תודה

פולספגן

New member
התשובות שקיבלת לפני מס' ימים נשארו אותו דבר

גם לאחר שבתך קיבלה חיסון

כמו כן, יש בשרשור מתחתייך תגובות שבאותו נושא.

לגבי הים, זה בעיה, כי אין שם כלל תהליך של חיטוי ואם ילדים יפרישו את החיסון המוחלש שם, זה יכול להיות לא סימפטי.
בריכה יותר בטוח בגלל הכלור, אך אין לך גם שם הגנה מלאה כפי שכתבתי כאן.
כמו כן, באותו שרשור יש לך כתבה שנ ע מ ה מ ה צירפה שאת יכולה לקרוא אותה.

במי ים יש מלח בריכוז גבוה

ואמנם זה משמעותי יותר לחיידקים מלנגיפים, אבל מנגד צריך גם לזכור שיש גם עניין משעותי של ריכוזים. בניגוד לבריכה שמכילה כמות מים קטנה וסופית (למרות שיש סירקוצליה ופילטריזציה וכו') הים הוא גדול (מאוד) ואלה לא מים עומדים. פרט לכך גם ילדים שמשתינים במים (סטנדרטי) לא נוהגים לעשות קקי בים (והורים לא נוטים לקחת ילדים לים אם הם חולים ומשלשלים) כך שאני לא משוכנע שזאת באמת בעיה.

מסכים

גם אני סבור שהסיכון ברחצה בים הוא זניח עד לא קיים. לא הייתי נמנע מללכת לים עם ילדי.

nightriders

New member
על סמך מה קבעת שבים יש בעיה?

נפח המים גדול יותר, וכנ"ל לגבי התחלופה.

אם הים הוא בעיה, אז מדובר בבעיה שהייתה קיימת לפני התחלת החיסון המוחלש, משום שהביוב עם נגיף הפרא היה מוזרם לשם, ואפשר היה לנטר שם במקום/בנוסף למטשי"ם.

בקיצור, בהנחה שאין לך ביסוס למה שאמרת - סתם זרקת באויר שהברכה בטוחה יותר מבחינת פוליו.

למעלה