לא מצליחה לרדת במשקל!

אלינה85

New member
לא מצליחה לרדת במשקל!

שלום! אני אמא לשניים ואחרי הלידה האחרונה (לפני שנה וחצי) אני לא הצלחתי לחזור לגזרה הישנה שלי. נותרו לי 10 ק״ג מיותרים ואני לא מצליחה להיפתר מהם. אני ניסיתי לרוץ בערב אבל אמרו לי שזה יהיה אפקטיבי אני חייבת לעשות את זה לפחות שעה וגם ככה זה לא עבד. הזמן מאוד יקר לי וקשה לי להביע לחדר כושר אני שוקלת לקחת מאמן אישי ולהתאמן בבית אך אני לא אוכל להרשות לעצמי כלכלית . האם יש דרך אחרת? אני אשמח אם מישהו יוכל להמליץ על מאמן כושר במחיר סביר בתל אביב.

מבנץ

New member
תזונה תזונה תזונה

ריצה בערב וגם מאמן אישי זה מצוין. בעיקר לבריאות שלך. אבל, אם המטרה שלך כרגע היא הרזיה, אז הדגש צריך להיות על תזונה נכונה. תזונאית טובה תשרת אותך יותר מאשר מאמן כושר, ועדיף שניהם אם התקציב מאפשר.

Noamshimler30

New member
תשובה לאלינה

היי אלינה הסיפור שלך הוא דומה מאוד לרבים אחרים של נשים אשר פונות למאמני כושר אישיים. ראשית אני מצדיע לך על היוזמה ועל הניסיון לפנות זמן לכושר. לשאלתך: אכן קשה מאוד לרדת במשקל אם את לא מצליחה להגיע באימון שלך (הריצות שאת עושה) לעצימות מסוימת, כלומר לדופק לב מספיק גבוהה כדי שיגרום לשריפת קלוריות משמעותית.גם אם את מצליחה להגיע לדופק לב גבוהה מספיק את צריכה לקחת בחשבון שזמן האימון נמדד מאותו רגע שהגעת לרמת המאמץ הנדרשת ומה שעשית לפני יחשב לחימום. אני מציע לך שתנצלי את הזמן שלך על ידי החלפת הריצות באימון אפקטיבי יותר,כגון אימון אינטרוולים. אימון האינטרוולים מתבסס על אימון מחזורי ,כלומר ביצוע לסירוגין של סטים של תרגילים המפעילים אזורים שונים של הגוף עם הפסקות קצרות בינהם. למשל, ביצוע תרגיל של פלג גוף עליון ,הפסקה קצרה,ביצוע תרגיל פלג גוף תחתון ,הפסקה קצרה.כך בעצם שרירי פלג בגוף העליון נחים בזמן ביצוע העבודה על שרירי פלג הגוף התחתון. באימון מחזורי המשלב ארבעה תרגילים ויותר ניתן לסיים אימון יעיל ,בעצימות גבוהה ,ברק 20 דקות ולא על חשבון התוצאות! כך פתרת גם את בעיית בזבוז הזמן שכל כך יקר לך בימים אלה! כמובן שלאימון האינטרוולים יתרונות נוספים: -האימון הינו מעניין ומרענן והוא משלב בתוכו אימון כנגד משקל הגוף יחד עם אימון בעזרת אביזרים,אלמנטים של משחק ועבודה בזוגות בתחנות משתנות.במילים אחרות רמת ההתענינות במהלך האימון של המתאמנים נשארת גבוהה ומחדירה מוטיבציה והשגיות(אם את מתאמנת בקבוצה) - אימון האינטרוולים מגרה את מערכת הנשימה, את המערכת הקרדיוסקולרית ואת מערכת העצבים ולכן נדרשת יותר שריפת קלוריות אשר תתמוך בבזבוז האנרגיה אשר הגוף זקוק לה להתמודדות במהלך ולאחר האימון ,במשך היום כולו. - כמו כן אימון האינטרוולים מעורר את הפרשת האנזימים המעורבים בשריפת השומנים בגוף.מחקרים מראים כי לאחר אימון אינטרוולים קיימת רמת שומנים גבוהה יותר בדם, אינדיקציה חזקה שיותר שומנים מנוצלים להפקת אנרגיה בגוף -וכמובן יעילות! דוגמאות מוחשיות של אימונים תוכלי למצוא ביוטיוב. אם בכל זאת את תחליטי שאת צריכה תמיכה חיצונית באימון ואת לא יכולה להרשות לעצמך מאמן כושר אישי (מחיר סביר הינו עניין יחסי) את יכולה לבחור באופציה של אימון בקבוצות קטנות! שם תוכלי להנות מיחס אישי בשל המספר הנמוך של המתאמנים (6-8) וגם מהמחיר הכלכלי יותר(כ 1/3 ממחירו של אימון אישי אחד על אחד)! מקווה שעזרתי לך!

galzp

New member
70% תזונה נכונה

30% אימון וגנטיקה. זה הסוד הכמוס מאחורי ירידה/עליה במשקל. אימון כזה ואחר יכולים בהחלט לעזור, אבל הבסיס הוא תזונה נכונה שמשרתת את המטרה שלך.

למעלה