לא מצליחה לשאוב

אורנה 6

New member
לא מצליחה לשאוב

יש לי תינוקת בת 4 חודשים והנקתי ללא בעיה, היה לי הרבה חלב. אתמול רציתי להשאיר אותה עם בעלי ולא הצלחתי לשאוב חלב. מאוחר יותר בערב גם לא הצלחתי לשאוב, פשוט לא יוצא כלום החזה נראה מרוקן. לאחר הלידה ומדי פעם שאבתי וזו הפעם הראשונה שקורה לי דבר כזה, אך המצב עדיין לא השתנה. גם נראה לי שפחות נח לה לינוק בגלל שהחזה רפוי והפיטמה כאילו בורחת לה...מה יכול להיות הגורם למצב? אם אני שואבת "על ריק" מספר פעמים ביום זה יכול להגדיל בחזרה את כמות החלב. אני נחושה להמשיך להניק, זה מאוד מאוד חשוב לי אשמח לקבל עזרה תודה מראש

שאיבות

שאיבה אינה מדד לכמות החלב שאת מיצרת. ההנקה תמיד יותר יעילה מהשאיבה. לרוב הנשים קשה יותר לשאוב לאחר שהנקה מאוזנת, בניגוד לשבועות הראשונים בהם יש עודפי חלב. יש גם אפשרות לבעיה טכנית במשאיבה. בכל מקרה כדאי לנסות שוב בשעות הבוקר, בהם יותר קל לשאוב. אם נראה לך שפחות נוח לה לינוק את יכולה לנסות שיטה להקל על התפיסה כאשר השד יותר רפוי : להחזיק את השד רחוק מהפיטמה כמה שאפשר, וללחוץ בעדינות. זה יעלה את הנפח באיזור הפיטמה ויגביר את זרם החלב. כאשר ההנקה מבוססת השדיים חוזרים לגודל יחסית נורמלי, וזה דבר בריא. כאשר יש מלאות וגודש זה לא טוב ועלול לגרום לדלקות בשד. את יכולה לשאוב "על ריק" אבל אין צורך כל עוד שהיא מרטיבה טיטולים כרגיל, חיונית ומתפתחת. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה