לא מצליח להבין מה האגדה בקניות מקוונות מחו"ל

לא מצליח להבין מה האגדה בקניות מקוונות מחו"ל

מספרים לי שאמזון, אליאקספרס, ציפי (בעברית) זולים יחסית למחירים בארץ.

יש לי פנס 1000 לומין (טווח תאורה 250 מטר כאור יום) ורציתי בטריה רזרבית כיוון שאחרי שעתיים נגמרת הבטריה בגלל העוצמה.

נכנסתי לציפי והזמנתי 2 בטריות לפי המידה בדיוק עם כל הנתונים =
מחיר 2 בטריות 84 שקלים
משלוח 214 שקלים לבית הדואר.
מכס 77 שקלים
סה"כ - 533 שקלים. זמן הספקה חודש

בדקתי בחברה המקורית בחיפה מה קורה -
מחיר 2 בטריות 70 שקל
שליח עד הבית 49
סה"כ - 119 שקלים . זמן הספקה 7 ימים.

בבקשה - 119 מול 533

יוליקה

Member
מנהל
אני לא יודעת מה זה ציפי

בעלי קונה המון דברים בעלי אקספרס... המון... הסחורה מגיעה בזמן... ואם זה לא מתאים למה שהוזמן... מחזירים כסף מייד!! הוא קנה אפילו רחפן...קטן. שהגיע ארוז היטב... אין דמי משלוח!! ומגיע חסניף הדואר אצלנו ביישוב.

ציפי זה אתר איביי בעברית.

אני ניסיתי פעמיים לקנות בעליאקספרס פעמיים בעבר ולא קיבלתיח מה שבקשתי אלא משהו אחר ועד היום לא ראיתי כסף.
יקר? עובדה.

הדסהש1

New member
שבת שלום אני לא קניתי מעולם דרך האינטרנט..

ביתי קונה לילדים הרוב דרך האינטרנט.דברים נהדרים יפי ואיכות טובה
וזולים יותר מהרשתות בארץ..הם לבושים כמו דוגמנים.נראה יקר
וזה במחיר סביר..

אני דווקא קונה המון באינטרנט

הפסקנו את המצב של ללכת מחנות לחנות ולברר ולשאול, וגם לסוחרים זה טוב שלא צריך להקצות כח אדם למתן שירות.
מספיק אדם או שניים שיקבלו את הבקשה ויאשרו ועוד כמה אורזים שצריך לפי קצב פעילות החברה, זהו.

מזה כ-5 שנים שאני קונה גם מה שאני צריך באינטרנט, כולל מוצרים, הזמנת אוכל, קניות במרכול כל שבועיים עם משלוח , וגם ביגוד תחתון וגרביים.
לא קונה באינטרנט פריטים שצריך למדוד (נעלים,מכנסיים, חולצה...)

טוב, באופן כללי אני לא מבלה בגדים או נעליים, וקניות כאלו עושה פעם בכמה שנים.

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, סיפור של בוקי נאה

נוטשים ניידות באמצע הכביש ובורחים. מילה אחרונה על צ'יקו אדרי לפני שהוא הולך. אני מכיר אותו הרבה מאד שנים. פעם אפילו היינו מיודדים. יום אחד כשהיה מפקד משטרת תל אביב ואני פרשנתי הרבה בתוכניות טלוזיה הוא נפגע ממשהו שאמרתי על המסך. למחרת הוא הורה לאנשי הדוברות של משטרת תל אביב לנתק אותי ממערכת הדיווח, 35 שנים אחרי שחוברתי אליה. ככה הוא החליט כי זה עסק פרטי שלו. כתבתי לו מה אני חושב על המעשה שלו ואז הוא התחיל להתנכל לי.( את כל הסיפורים והתמונות שאני מספר כאן עכשיו פרסמתי בעבר עוד לפני שהחליטו למנות אותו למפכ"ל) בהוראה אישית שלו, כשהייתי מגיע עם האוטובוס של סיור הלילה שלי לתחנה המרכזית הישנה השוטרים שלו מנעו ממני. מנעו ממני להיכנס לשכונה במרכז תל אביב. רשמו לאוטובוסים שלי דוחות, גרשו אותם עד שמצאו פטנט מקורי. איך שהייתי נכנס לתחנה המרכזית עם האוטובוס היו חוסמות את כביש הכניסה ניידות משטרה. פעם שתיים. פעם רק אחת. פעם ניידות משטרה, פעם את הניידות המשותפות עם העירייה. הכל כדי למנוע ממני להיכנס. השוטרים היו מחנים באמצע הכביש ובורחים כדי שלא יהיה לי עם מי לריב. סוגרים רחוב שלא אכנס כאילו שאני מהווה סכנה לשלום הציבור. מה היה קורה אם היה בא אמבולנס עם סירנה כדי להגיש עזרה ונתקל בכביש חסום? באמת בתור אזרח המדינה התביישתי בפני האורחים שבאוטובוס שככה עושה המשטרה של המדינה שלהם . רצה הגורל ופעם זה קרה כשבאוטובוס ישבו 50 עובדי המנהלה של חברת הביטוח שהיו"ר שלה היה יוחנן דנינו המפכ"ל הקודם. שלחתי מכתבים הצקתי להם וקבלתי תשובות פחדניות שזה לא בגללי . שזה בגלל שמנסים למנוע מאנשים ללכת לזונות אז סוגרים להם את הכביש. כאילו, כאילו שיש חוק בישראל שאסור ללכת לזונות. הוא היה הריבון ואני סבלתי. וזה נמשך. יום אחד קבלתי דו"ח על כך שהאוטובוס שלי עומד (מותנע עם אנשים בתוכו) בחושך בסמטה צדדית ב-23:30 במרחק של פחות מ- 12 מטרים מפינת רחוב בתחנה המרכזית הישנה בתל אביב. זו העבירה-עמידה עם אוטובוס פחות מ-12 מטרים מהפינה. שלמתי את הדו"ח הזה שקיבלה חברת אגד , בעלת האוטובוס, ביום שבו אדרי עזב את תפקידו וכתבתי לו את כל מה שאני חושב עליו. הלילה, בזכות הגשם, היה לי זמן אז קראתי את ההתכתבויות בנינו. היה לי גם זמן לקרוא את מה שכתב עליו הסנ"צ נמרוד דניאל שהיה אצלו קצין האח"ק במרחב ירקון. בשבוע שעבר שמעתי את החברים שלו אומרים בטלוזיה שהשופט גולדברג פסל אותו בגלל שהוא גזען. השופט. ככה הם אמרו. השופט שלא אישר את המינוי שלו עשה את זה ממניעים גזעניים. טוב שהלך. באמת טוב לתושבי מדינת ישראל שלא עשו אותו מפכ"ל. ואם למר אדרי או למשטרת ישראל יש בעיה עם אמיתות העובדות שכתובות כאן הם מוזמנים לזמן אותי לחקירה בגין הוצאת לשון הרע או פגיעה בשלום הציבור בצילום ניידת משטרה שחוסמת לי את הכביש בהוראת המפקד צ'יקו

בוקי נאה, איש רע

הוא עושה כסף על חשבון המסכנים האלה ועל הפשע בכלל, יצא לי גם ליפול
לפה המלוכלך שלו, כשביקשתי ממנו לפני כמה זמן להפסיק להציק למישהי
שהוא לא אהב מהשרדות, הוא פתח עלי ג'ורה בצ'ט האישי,
חרא של בן אדם.

יוליקה

Member
מנהל
אני בטוחה שמאיר שפירא מכיר אותו

לכן הבאתי את הדברים כדי לשמוע מה יש למאיר לומר עליו

ברוך לא נאה ולא בטיח.

בספרי "שוטרים מספרים" הקדשתי פרק שלם למעלליו של האיש גס הרוח ונמוך הנפש הזה. כולל ראיות כתובות ומאמרים שלו נגד העולם,
זרקו אותו מהעיתון שכתב אחרי שהסתכסך שם עם כולם ורב עם העורכים, לא פלא שמנעו ממנו להיכנס למשטרה, כאשר הוא לא פעם מתבטא מעל גבי העיתון נגד המשטרה ולטובת העבריינים תוך כדי שקרים.

הוא לא נתקל בי אישית, כי אז מצבו לא היה שפיר, בניגוד לשוטרים אחרים אני מהשוטרים שמכיר את החוק מצויין ופעלתי לפיו במדוייק גם בלשון החוק וגם ברוח החוק, ובריונים ממנו לא הצליחו לקעקע את בטחוני ועמדתי.

ראיתי את המובאה שלך ברוטר.
בכל הייתי חייב לציין את הדבר העלוב הזה בקטע:

"בפרק שנוגע במטה המחוז, רציתי לספר על האיש שהיה האכזבה הגדולה ביותר שלי : העיתונאי בוקי נאה .
האירוע הראשון ששמעתי עליו היה בשוד בבנק יהב .
מקריאת כתבות שלו הסתבר לי כי כתיבתו מעניינת, ויותר מזה - הוא כתב את האמת בלי להתפתל , ממש עיתונאי ישר ולענין .

אבל לאט לאט התחלתי להרגיש מורת-רוח מהתנהגותו.
העיתונאי שכל כך שמחתי לראות שכותב באומץ את האמת גם אם היא מרגיזה מישהו. אבל ככל שהוא צבר יותר ותק, התנהג בחוצפה ובעזות מצח, נראה כאילו הוא מצדד בעבריינים , כתב דברים שכמה פעמים תפסתי את עצמי אומר לעצמי:"אבל זה לא נכון".

ושיהיה ברור : אין לי ספק שבוקי נאה לא מכיר אותי וכן מעולם לא כתב עלי , וגם אני לא פגשתי בו אלא רק ראיתי אותו למיטב זכרוני ב-2013 בטלויזיה בתכנית כלבוטק ובתכנית ההישרדות.

משך 30 שנות שירותי במשטרה, אני לא מכיר מקרה שבו המשטרה החרימה עיתונאי בצורה כה גורפת משך תקופה ארוכה כל כך .
כתבתי כאן מאמר ארוך בן כמה עמודים עם המון התרחשויות הקשורות אליו, ראיות, וקטעי עיתונות , אבל החלטתי שהספר הזה הוא על ההיסטוריה של מחוז תל-אביב ואילו בוקי נאה הוא לא ממש נקודה חשובה להיסטוריה הזו, ולכן החלטתי למחוק את כל המאמר הארוך שכתבתי, ולהסתפק רק בתזכורת, על עיתונאי שעלה ככוכב שביט בשמי הכרוניקה הפלילית, איכזב אותי מאוד , כבה ונפל".

למרות שאת הפרק מחקתי והשארתי את התיזכור מלמעלה, הנה דוגמא (אני מחזיק בראיות לדברים שאני אומר, ולא סתם ראיות אלא מאמרים שהוא כתב...)

א.
דיזנגוף 221א איננה תחנת משטרה, אלא נקודה בלבד שמהווה הכניסה האחורית למטה המחוז שנמצא ברחוב מוצקין 8 ובשעות העבודה, ומעבר להן הנקודה סגורה..
ב.
אין שם בכלל ניידות, הניידות נמצאות במטה מרחב ירקון אז ברחוב הרכבת 16 ליד תחנה מרכזית.
ג.
המתלונן שהפך לחשוד הוא מספר שרדף אחרי החשודים, התקשר למוקד, וכשראה שלא מגיעה ניידת (בוקי נאה יודע טוב מאוד שבעת התישאול של המוקדאית, היא כבר שיגרה את האירוע למוקדאי בעמדת שידור ירקון שהעביר את האירוע לניידת באלחוט, והיא ממשיכה לקחת פרטים מהמודיע , אבל הוא מתעלם מזה , זה לא דרמתי מספיק...)

אז הוא מיהר לנקודת דיזנגוף שכמובן היתה סגורה והיכה בשמשות עד ששבר אותן. (אזרח התקשר למשטרה וסיפר שמישהו שובר את הדלתות של נקודת דיזנגוף).
ושתי ניידות הגיעו לטפל בו (תזכורת- גרימת נזק לכוחות המזויינים זו עבירה מסוג פשע חמור שעונשה 7 שנות מאסר...- סעיף 108 לחוק העונשין.)

ועדיין יש לו טענות נגד נקודת דיזנגוף שהיתה סגורה, כאשר הוא לא ידע שהניידת כבר היתה בנמל וטיפלה באירוע כי הוא לא היה שם.

בכלל השותפות שלו עם ענבל גבריאלי באיזו תוכנית , מצחיקה, ממש הלך העורב אצל הזרזיר.....

מינהר

New member
יוליקה, אדרי כוחני, ובלי ספק הפעיל

את המשטרה כאחוזתו הפרטית. וגם בוקי נאה כנראה לא צדיק הדור.

בוקי לא כנראה, ממש.

זה לא הגיוני שאתה מקבל מידע מהמשטרה והופך אותו לעסיסי ודרמטי תוך כדי שקרים ושיבושים אחרים.
אחרי תקופה ארוכה של התנהלות נחותה, קטעו לו את הקשר עם המשטרה, מה שלא עצר בעדו מלהמשיך לתמוך בעבריינים נגד השוטרים.

"הארץ" כתב עליו:
"בוקי נאה הוא הדובר הנמרץ של כל זנאי וסרסור בישראל".

מה שמענין, אדרי מעולם לא היה דמות בולטת במחוז, עובדה שאני מעולם לא שמעתי עליו (ואני ניהלתי את תורנות הקצינים במחוז תל אביב...)

בטח שיש

אני שרתתי עד שנת 2000, ואילו הוא התגייס ישר כקצין למפקד יחידת הגדעונים בירושלים (יחידה סמויה שלא עוסקת במשטרה אלא במלחמה בפח"ע שתולים בתוך הערבים), ובכלל לא סביר שבהיותי ע.קמבץ מחוז תל אביב, לא שמעתי עליו.

אני בכלל לא מתפלא שהוא כזה, המגייס במשטרה משום מה מתרשם מאוד מקציני צהל ומגייס אותם ישר לתפקידי פיקוד בדרגות קצונה, כאשר אין להם שום מושג במשטרה, וככה זה נראה.

כשראיתי תמונה שלו ועל צווארון החולצה סיכת מ"מ צבאית (חרב וענף זית) ולא סיכת קורס קצינים של המשטרה (כוכב), זה כבר היה נראה לי לא תקין. והיה לי לגמרי ברור שאחד כזה לא יכול להיות מפ"כל, היו מספיק דוגמאות של נפלים כאלו.

הבעיה שיש יותר מידי כאלו במשטרה, רובם המוחלט נחתו למשטרה כקצינים או שבאו מצהל, או יש מי שמצא את הפירצה, התגייס למשא"ז ומשם עבר למשטרה.

אז מי ששואל איך כל הקצינים הללו סורחים בזה אחר זה.
יש לי תשובה=
"הדג מסריח מהראש"
"שבע שנים מהבית"
"בית ללא יסודות סופו להתמוטט".

כל התופעה הזו הינה המשך ישיר למשטרת המנדט שאז היהודים נחשבו "נייטיבס" טיפשים ובורים, וזה המשיך עם הקמת המשטרה כאשר המפקדים מונו כאלו שהיו במשטרה הבריטית בארץ, והתייחסו לשוטרים מהשורה כעדר של מטומטמים.

אני הומלצתי ע"י מפקדיי לקורס קצינים, ובראיון בוועדה נשאלתי איזה ספר קראתי החודש, אמרתי שלא היה לי זמן לקרוא כי אני כותב, כתבו בתיק האישי שלי:"...שחצן ורברבן -פסול".
הבנת?
בעיני הפיקוד הבכיר אז לא יכול להיות ששוטר יהיה גם סופר, אין דבר כזה (גם יגאל מוסינזון היה תקופה קצרצרה דובר מחוז תל אביב, וגם הוא עף על הרקע הזה...)

המפ"כל היחידי בכל שורת המפ"כלים שהיה שוטר ממש היה קראוס שהחל דרכו כרוכב אופנוע בתנועה מבחוז הצפוני.
ובצמרת לא מאוד אהבו אותו כי הוא לא היה מהברנג'ה, אבל השוטרים כן אהבו אותו, כיוון שהיה שוטר אמיתי, ומבין את השוטרים ופועל למענם.

המשטרה במקום לטפח ולתמרץ את השוטרים מהשורה, מעדיפה להביא כוחות מבחוץ, מה שהוא מראש כשלון ידוע.

כי עדיין, בפוליטיקה המושחתת לא אוהבים שוטרים וחושבים שהם רכיכות וכל פעם מביאים ומנחיתים מישהו מבחוץ, כשלרוב זה כשלון ידוע.

למעלה