לא מצליח להוריד גרסה 14.04‎

Guy Yafe

New member
לא מצליח להוריד גרסה 14.04‎

יש לי קובונטו 13.10, ואני מנסה לעדכן לגרסה 14.04 דרך muon software updates.
אחריש מתחילה ההורדה של כל החבילות, אני מקבל הודעות על כולן:

http://il.archive.ubuntu.com/ubuntu...ibakonadi-calendar4_4.13.0-0ubuntu1_amd64.deb Unable to connect to il.archive.ubuntu.com:http:
Failed to fetch

(זו רק דוגמה. מדובר בכל החבילות)
אם אני מנסה לעשות wget לקובץ הנ"ל, אני מוריד קובץ קטן של 56K שנראה כאילו הוא מכיל רק meta data.
למישהו יש רעיונות מה הבעיה?

גיא

Guy Yafe

New member
שאלה על התחברות לשרת מרוחק של אמאזון

(לא קשור לשאלה הקודמת אבל אני מקפיד על הכלל של שרשור לכותב
)
אני שואל בפורום הזה כי אני מאמין שהשאלה היא לינוקסית ואינה קשורה ספציפית לאמאזון.
הרמתי גרסה חינמית של EC2 באמאזון, והתקנתי עליה Ubuntu Server 14.04 LTS.
במהלך ההתקנה, אמאזון ביקשו ממני לייצר קובץ הראשות, ייצרתי אותו והורדתי למחשב שלי.
לאחר שסיימתי את ההתקנה, ניסיתי להתחבר באמצעות הקובץ לשרת, והתבקשתי להתחבר תחת השם ubuntu במקום root. התחברתי ונראה שהכל עבד.
העניין הוא שבשום שלב במהלך ההתקנה, ההתחברות או במהלך ביצוע פקודות תחת sudo, לא התבקשתי לתת סיסמה.
האם זו בעיית אבטחה או שהכל בסדר והקובץ הזה חסך לי את כל עניין הסיסמאות?

מכאן יצרתי משתמש חדש בשם guy, וניסיתי להתחבר בSSH תחת השם הזה, ולא הצלחתי (permission denied). ניסיתי להכניס את השורה AllowUsers guy לתוך sshd_config, ולעשות restart ל - ssh. כעת אני במצב שאני לא יכול להתחבר תחת אובונטו ולא יכול להתחבר תחת guy. כמובן שאין לי מושג מה הסיסמה של ubuntu.
אשמח לעצות.

hetzbh

New member
כן, אני

אמזון, כמו הרבה ארגונים בעולם (אההמ... רמז לנציג חברה כלשהי שקורא את הפורום הזה ועדיין מתעקש איתי) יורדים מרעיון הסיסמאות ועוברים למפתחות, בכל הרמות (יוזר או root, ובד"כ גם יורדים מ-root בגישה ישירה) ובמקום זה משתמשים במפתחות, כך שכשאתה מקים מכונה ב-EC2, המערכת יכולה ליצור עבורך מפתח (שזה מה שהורדת) או להשתמש במפתח שכבר קיים לך באמזון.

אז אין סיסמאות, יש קובץ pem שאותו אתה יכול להשתמש בו, אחרי שתיכנס, תוכל להשתמש במפתחות משלך ולזרוק את המפתחות של אמזון לפח אם אתה לא רוצה להשתמש בהם, it's up to you

Guy Yafe

New member
תודה. עוד שאלות ברשותך:

מה יש במפתח הזה? האם רק אני מפענח באמצעותו? האם זה מפתח סימטרי לשני הצדדים?

האם יש לך מושג אם ניתן להגדיר משתמשים נוספים על השרת, או שרק ubuntu יכול להתחבר?

הופאק

New member
אתה יכול ליצור משתמשים נוספים כמובן

תצטרך להגדיר להם ססמה או מפתח כדי שהם יוכלו להתחבר.

hetzbh

New member
למפתח יש 2 חלקים

ספציפית במקרה של AMAZON קובץ ה-PEM שלהם מכיל 2 חלקים, חלק פרטי שאמור לשבת בשרת וחלק ציבורי שאותו אתה שם במכונות שאתה רוצה להתחבר מהם אל השרת. אתה יכול להפריד את זה או דרך פקודת AWK או ידנית (כל חלק מסומן בהתחלה וסוף), כמובן מומלץ לייצר את ההפרדה ללא שורות ההתחלה וסוף.

Guy Yafe

New member
משהו לא לגמרי ברור לי:

בקובץ שהורדתי מאמאזון יש רק מפתח פרטי. אין מפתחות נוספים.
האם זה המפתח שאיתו אני מפענח את מה שהשרת מצפין עבורי?
לא הצלחתי לבין איך מתבצע הזיהוי ואיך השרת משוכנע שאני אכן מורשה לגשת אליו?

הופאק

New member
אתה לא מפענח

המפתח משמש לזיהוי בלבד.
השרת משווה את המפתח הפרטי שלך מול המפתח הציבורי ששמור אצלו.

Guy Yafe

New member
הרבה יותר ברור

גיגלתי authentication using private key וההסברים היו ברורים למדי.

אם אני מבין נכון, אמאזון יצרו עבורי קובץ עם מפתח אישי וציבורי, שמרו לעצמם את הציבורי ושלחו לי רק את הפרטי.
כל התחברות שלי לשרת תהיה באמצעות המפתח הפרטי הזה?

Guy Yafe

New member
אי אפשר להגדיר סיסמה

אמאזון לא נותנים את האפשרות הזו.

הופאק

New member
בטח שאפשר

אחרי שהמכונה עולה אתה יכול להגדיר בה מה שאתה רוצה.

BravoMan

Active member
מה זה muon?

על פניו נשמע שיש בעיה עם המראה הישראלית של Ubuntu.
הפתרון המהיר הוא להשתמש בשרת הראשי, אולי מהירות ההורדה תהיה מעט יותר אטית, אבל לפחות תמיד כל החבילות מעודכנות וקיימות.

אני לא בטוח מה זה ה-muon הזה שדיברת עליו, אבל עבור יישום השדרוג המובנה, גש ל-Settings->Software and updates וב-Download from בחר Main Server.

לאח מכן הרץ שוב את העדכון.

Guy Yafe

New member
מנהל החבילות של קובונטו

עברתי ל - Main Server ונראה שהכל עובד. אגב, הקצב יותר גבוה מבשרת הישראלי.

תודה

hetzbh

New member
כן, הבעיות בד"כ הם לא כל כך בשרת הישראלי

אלא הספק שעומד מאחוריו...

למעלה