לא מצליח להתקין את וורדפרס&בעיה בהרצת APACHE

eduard123

New member
לא מצליח להתקין את וורדפרס&בעיה בהרצת APACHE

שלום לכם,

1) מצטער על הנדנוד, אבל מצאתי כמה אתרים להורדת וורדפרס ואני נכנס לאתר וורדפרס ומוריד אותו, רק שאני לא מצליח להתקין אותו כי אין קובץ רגיל של התקנה אודה מאוד למי שיסביר איך מתקינים וורדפרס, אם אין קובץ setup יישומי (עם סיומת exe) . האם ניתן להוריד את וורדפרס מבלי להורידו ולהתקינו מבלי לרכוש שטח אחסון בדומיין.

2) שאלתי קודם לגבי שאלה איפה להוריד את וורדפס והלהתנסות בחינם בלי לקנות שטח אחסון בדומיין. קיבלתי הפניה להוריד תוכנת XAMPP. אחרי התקנת התוכנה אני מקבל הודעת שגיאה שAPACHE לא יכול לרוץ, כי פורס 80 (ממה שידוע לי פורט אינטרנט) בשימוש. מישהו יכול לעזור בפתרון הבעיה ולמה אני מקבל את ההודעה הזאת.

תודה רבה מראש והמשך שבוע נעים ושקט,
אדוארד.

קרמיט524

New member
תשובות

2. התקנת שרת:
הסיבה שאתה מקבל את הודעת השגיאה הזאת, היא שכנראה יש שירות אחר שתופס את פורט 80. בד"כ זה סקייפ, או שרת IIS של וינדוז.
הדרך הכי פשוטה לפתור את זה היא להגדיר שהשרת שהתקנת יאזין לפורט אחר. לדוגמה - 90
תכבה את השרת שהתקנת, ותשנה את מספר הפורט. הכי פשוט לבדוק בגוגל, איך עושים את זה בקונפיגורציה שהתקנת. למשל - אם התקנת XAMPP חפש בגוגל - xampp change the port to listen to או משהו כזה. מדובר בקובץ טקסט שמכיל הגדרות של השרת. אתה פותח אותו בפנקס רשימות רגיל, מבצע את השינוי ושומר אותו. אחר כך אתה מתניע את השרת. אם שינית למשל לפורט 90, אז אחרי שהתנעת את השרת, תגלוש ל-http://localhost:90. אתה אמור לקבל מסך פתיחה.
1. התקנת וורדפרס.
אחרי שההתקנת את השרת והכל עובד, גלוש אל htto://localhost:90/phpmyadmin, רוב הסיכויים שתקבל את הממשק של מנהל מסד הנתונים. פה אתה יוצר מסד נתונים חדש עבור התקנת הוורדפרס.
אחר כך תוריד את קובץ הזיפ של וורדפרס מ-wordpress.org ותפרוש אותו תחת ספריית ה-web של השרת. חפש מתחת c:\xampp\ ספרייה בשם www, html או htdocs. מתחת לספרייה הזאת תפרוש את קובץ הזיפ של וורדפרס. אחרי שאתה מסיים תגלוש שוב אל htto://localhost:90/. אתה אמור לראות את מסך ההתקנה של וורדפרס, שכבר ימשיך אתך משם.
בהצלחה!

למעלה