להתראיין זה סוג של מקצוע, שצריך לפתח בו מיומנויות.
לגבי ההצעות שקיבלת לעשות סימולציות - לא הקשבת - זה לא "לבקש פידבק ממי שראיין אותך בראיונות אמיתיים" - אלא זה להתראיין עם מישהו שעובד בשבילך. אתה יכול לנסות לדבר עם חברים שלך מהמכללה, שיצא להם לעבוד כמראיינים (אני משער שאחרי שש שנים, לפחות כמה מהם הגיעו למצב כזה), ולבקש מאחד מהם שיעשה איתך ראיון סימולציה. רצוי שזה יהיה מישהו שלא ראיין בחברת שבבים, אלא בחברה מהסוג שאליו אתה מנסה להתקבל.
מעבר לזה, אתה צריך לחרוש על הספר cracking the code interview ולתרגל בפועל פתרון של שאלות שמופיעות בו - שחוזרות על עצמן בראיונות עבודה רבים.
לגבי העובדה שאתה "מתמקד בהישגים בעבודה" - לא הבנתי את זה. כשאני מתראיין, אני מתמקד במוצרים של החברות שבהן עבדתי, הטכנולוגיות שעבדתי איתן וכדומה. אני לא קורא לזה "הישגים" אלא "נסיון". "הישגים" זה מושג מאוד סובייקטיבי, ומונע הרבה מאגו. באופן כללי, הגישה שלך בראיון לא אמורה להגיע מתוך אגו ולא מתוך נסיון האדרה עצמית. אתה פשוט צריך להיות מצויין בראיון עצמו - ולתת למראיין לשפוט אותך ואת יכולותייך. אתה צריך לשדר ידע, ובעיקר יכולות לימוד - כי מה שעשית בעבודה שלך, לא בהכרח רלוונטי לחברות המראיינות אותך (מנסיון בלראיין הרבה מהנדסי תוכנה שעבדו בחברות כמו אינטל על פיתוח כלים פנימיים לצרכי פיתוח השבבים - הנסיון שלהם הוא הרבה פעמים שטחי מאוד).
מעבר לזה, אחרי כל ראיון, חפש את השאלות שנשאלת ברשת, ובעיקר חפש פתרונות עבורן. אין לך דרך לדעת ש"ענית נכון" אם אתה לא משווה לפתרונות אחרים, שייתכן שהם טובים יותר, יעילים יותר וכדומה. לעיתים קרובות לבעיה אחת יש פתרונות שונים שאף אחד מהם אינו "הכי טוב" - אלא יש טריידאופים שונים. יכול להיות פתרון שיעיל יותר בזמן ריצה, או פתרון שיעיל יותר בצריכת זכרון. או פתרון פשוט יותר לכתיבה, או פתרון שקל יותר לתחזוקה. יכול להיות פתרון שיותר יעיל בשמירת נתונים - ולעומתו פתרון שיעיל יותר בפעולות שליפת נתונים. אתה צריך ללמוד לשאול את המראיינים על הדרישות היותר מדוייקות, להציג את האלטרנטיבות השונות והטריידאופים השונים, לשאול אותם מה יותר חשוב עבורם (תחשוב על זה כמו פרוייקט בעבודה - מעבר לדרישה הבסיסית שזה יעבוד, יש הרבה דרישות כמו עמידה במגבלות צריכת זכרון, מגבלות זמן ריצה, מגבלות זמן פיתוח, וכל מגבלה כזו עשויה להתפתח לניואנסים). בסופו של דבר, בלי להבין למה בדיוק מכוון המראיין בשאלה שהוא שואל - אתה עלול לתת פתרון שלא עונה על הבעיה שמעניינת *אותו*.